مدیریت بیماری تالاسمی

 

چگونه می توانیم به بیماران مبتلا به تالاسمی کمک کنیم، این افراد از چه عارضه هایی رنج میبرند برای مدیریت و کنترل این بیماری راهنمایی های پزشکی موثری داریم که بد نیست در این بخش به آن ها دقت کنید. با کمک واکسیناسیون و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم تا حدودی می توانیم از عوارض جانبی این بیماری پیشگیری کنیم.

سبک زندگی سالم برای همه افراد مهم است، اما وقتی که درباره افراد مبتلا به تالاسمی صحبت می‌کنیم، اهمیت این موضوع دوچندان می‌شود. درواقع، ‌سبک زندگی برای این بیماران دو معنای مهم دارد: زندگی براساس انتخاب‌های سالم و «مدیریت تالاسمی».

تالاسمی، یکی از اختلال‌های درمان‌پذیر است و می‌توان آن را با کمک تزریق خون و درمان دسفرال مدیریت کرد. البته پزشکان با توجه به شرایط هر بیمار می‌توانند برنامه درمانی خاصی را برای او در نظر بگیرند. در کنار این برنامه‌های درمانی، جدی گرفتن چند کار مهم در راستای سبک زندگی سالم واقعا برای افراد مبتلا به تالاسمی ضروری است: واکسیناسیون منظم، مصرف وعده‌های غذایی مغذی، ورزش منظم و گسترش روابط اجتماعی مثبت.   واکسیناسیون منظم افراد مبتلا به تالاسمی می‌توانند به بیماری‌های جدی و خطرناک مبتلا شوند، خصوصا اگر طحال آنان با کمک جراحی برداشته شده باشد. به همین دلیل، افراد مبتلا به تالاسمی همواره باید به تب یا نشانه‌های دیگر عفونت دقت کنند. این افراد، ‌در صورت مواجهه با نشانه‌های عفونت، باید سریعا کمک‌های پزشکی را دریافت کنند. با این‌حال، واکسیناسیون منظم می‌تواند از افراد مبتلا به تالاسمی در مقابل بسیاری از بیماری‌ها کمک کند. متخصصان معتقدند که کودکان مبتلا به تالاسمی نیز باید همه واکسن‌های ضروری را در کنار واکسن پنوموک دریافت کنند.

در ضمن، ممکن است که پزشکان به افراد مبتلا به تالاسمی، این واکسن‌ها را توصیه کنند: مننژیت، ‌هپاتیت A و هپاتیت BB.   تغذیه سالم استفاده از مواد غذایی مغذی و تغذیه براساس رژیم غذایی سالم، یکی از اجزای مهم در سبک زندگی سالم است. با توجه به این‌که معمولا آهن بیش از حدی در بدن افراد مبتلا به تالاسمی جمع می‌شود، مواد غذایی سرشار از آهن باید در رژیم غذایی این بیماران محدود شوند. البته مبتلایان به تالاسمی باید درباره میزان آهن در رژیم غذایی‌شان با پزشک مشورت کنند.   ورزش منظم اگرچه ممکن است که افراد مبتلا به تالاسمی در ورزش‌های سنگین با مشکل مواجه شوند، اما بسیاری از آنان می‌توانند فعالیت‌های ورزشی متوسط مانند دوچرخه‌سواری، دویدن و پیاده‌روی را بدون مشکل انجام بدهند. آن دسته از بیمارانی هم که مشکل مفصلی دارند، می‌توانند ورزش‌های کم‌فشار مانند شنا، تمرین‌های هوازی در آب و یوگا را انتخاب کنند. با این‌حال، نظر پزشک در این زمینه هم اولویت دارد.   روابط اجتماعی روابط اجتماعی مثبت، گرم و حمایتی واقعا در زندگی افراد مبتلا به تالاسمی مهم هستند. دوستان، همکاران، همکلاسی‌ها و اعضای خانواده، همگی می‌توانند به این بیماران کمک کنند و نقش موثری در مقابله با استرس‌های روزمره بر عهده بگیرند. کارهایی مانند رساندن این بیماران به مرکز انتقال خون، یادآوری برنامه‌های درمانی و…، سختی‌های زندگی را برای این بیماران کمتر می‌کنند.

سلامتیسم