در بخش اول این مقاله حدودا هشت نوع از انواع ترس را مورد بررسی قرار دادیم و تا حدودی با انواع فوبا آشنا شدیم. در این بخش به ادامه ی انواع ترس می پردازیم. با ما همراه باشید.

9- ترس های نادر

ترس هایی مثل چیلرهراسی، سیزده هراسی (از عدد 13 در هر چه باشد، میترسند)،ترس از ارواح، ترس از خون آشام ، ترس از خفاش و غیره، همگی جزو ترسهای نادر می باشند.

10- استفراغ هراسی – احساس بد دل و روده

این شامل یک ترس غیرطبیعی از استفراغ است که معمولا درست پس از یک حادثه شروع می شود. برای نمونه ، فردی که شاهد استفراغ هم مدرسه ای اش در یک جای عمومی بوده، اضطراب، باعث می شود افکاری از استفراغ، یا فکر کردن به هرجایی مثل بیمارستان (که درآن استفراغ عادیست)،باعث حمله او شود. درست مثل ترس از پرواز، هیپنوتیزم درمانی، عموما درقسمتی از درمان این ترس مفید است.

11- سرطان هراسی

این افراد، در یک ترس غیرمنطقی از گسترش سرطان زندگی میکنند. هر ناراحتی در یک قسمت بدن یک علامت برای افراد مبتلاست. آنها زود به فکر یک تومور بدخیم بزرگ در بدنشان می افتند. یک سردرد، آنها را به فکر تومور مغزی می اندازد. شناخت درمانی، میتواند به این افراد کمک کند تا دوباره کنترل زندگیشان را در دست بگیرند.

12- ترس از قدیم تا جدید

برخی افراد، از هر چیز جدیدی میترسند (نو هراسی)، و برخی دیگر از پیری و یا مردم پیر میترسند (پیر هراسی) ، جایی بین این دو ترس، ممکن است فردی با ترس از مثلا عبور گاز در یک مکان عمومی و یا یک بشقاب مارچوبه قرار داشته باشد.

13- تغییر زندگی بر فوبیا اثر دارد

فوبیا، باعث می شود تا افراد به منظور مبارزه با ترسشان، زندگی خود را تغییر دهند. اما زندگیشان نیز به وسیله تلاششان برای پنهان کردن فوبیا ازدیگران، تآثیر می پذیرد. برخی از افراد مبتلا، با خانواده و دوستانشان به مشکل برمیخورند، در مدرسه در جا میزنند و یا کارشان را از دست می دهند.

14- فوبیا و الکل

الکلی ها، 10 برابر بیشتر به انواع فوبیا مبتلا می شوند. از طرفی افراد فوبیک، دو برابر مردم عادی می توانند مبتلا به اعتیاد الکل شوند.( به دلیل اینکه فکر میکنند الکل، شجاعت لازم را برای مقابله با ترسشان به آنها می بخشد)

15- ارتباط خانوادگی

اگرچه فوبیا، میتواند به وسیله فرهنگ و حوادث زندگی تآثیر بپذیرد، اما این بیماری تمایل دارد تا از طریق خانواده نیز، دوباره اجرا شود. افراد یک خانواده با عضوی فوبیک ( فردی که فوبیا دارد)، سه برابر بیشتر احتمال دارد به فوبیا مبتلا شوند تا افرادی که چنین فردی را درخانواده ندارند.

16- درمان فوبیا

حساسیت زدایی، یک روند است که با رو برو شدن تدریجی کسی که فوبیا دارد، با موقعیت های مشابه ترسش، انجام می پذیرد. اضافه بر آن، کاهش  ترس ها، باعث ساختن اعتماد به نفس فرد می شود. این کار اغلب با گفتار درمانی که برای کمک به فرد، و برای تغییر چگونگی افکارش ،و ساخت الگوهای جدید گسترده و برای پاسخ به موقعیت هایی که محرک فوبیاست، همراه است . خبرخوب این است که درمان به 90 درصد مردمی که این روش را دنبال میکنند، کمک میکند.


ادامه ی این مقاله را پیگیری کنید: انواع ترس (فوبیا) را بشناسید (1)


 برگردان: سیما آزادفلاح

دکتر سلام