چرا با وجود بالا رفتن سن، هنوز هم صورت بعضی از بزرگسالان جوش میزند؟ مگر نمی گویند غرور جوانی؟ پس چرا هنوز ادامه پیدا می کند؟ شاید براستی چیزی که ما از جوش می شناسیم، افسانه ای بیش نیست. می خواهیم در این مطلب به بررسی بعضی از افسانه های در این باره بپردازیم. با دکتر سلام همراه باشید.

اگر در دوران نوجوانی با جوش‌هایی روی صورت خود زندگی کرده باشید،احتمالا توصیه‌های مختلفی را مربوط به چرایی و نحوه جلوگیری از جوش‌ها <Prevent pimples>شنیده‌اید.برای مثال می‌توان به توصیه‌هایی همچون «مصرف چیپس سیب‌زمینی در شما زیاد است!» «به حد کافی صورت خود را نمی‌شویید!» و «مصرف شکلات را کم کنید!» اشاره کرد.حقیقت این است که بیشتر دانسته‌های شما در مورد جوش دوران نوجوانی و همچنین جوش دوران بزرگسالی ممکن است اشتباه یا به‌نوعی افسانه باشند. به همین دلیل در ادامه به بعضی از افسانه‌های مربوط به جوش ،مخصوصا جوش بزرگسال‌ها اشاره می‌کنیم.
بزرگسال‌ها دچار جوش نمی‌شوند. این یک تصور کاملا اشتباه است.نظرسنجی‌های مختلف نشان می‌دهند که شمار زیادی از بزرگسال‌ها در 30، 40 و حتی 50 سالگی خود دچار جوش می‌شوند.جوشی که در 36 سالگی خود به آن دچار می‌شوید ممکن است با جوشی که در سن 16 سالگی خود به آن دچار می‌شوید ظاهر متفاوتی داشته باشد.در سن 36 سالگی ممکن است جوش به‌صورت برآمدگی‌های مایل به قرمز در اطراف دهان و فک شما ظاهر شود،اما در سن 16 سالگی معمولا فرد دچار جوش‌های سرسفید و سرسیاه در تمام پیشانی،بینی و گونه‌های خود می‌شود.بنابراین، این را باید گفت که فرد ممکن است در دوران بزرگسالی خود نیز دچار جوش شود، هرچند شکل ظاهری جوش ممکن است متفاوت باشد.
خوردن شکلات و نوشیدنی‌های گازدار می‌تواند باعث جوش شود. دکتر آمی دریک،متخصص پوست‌شناسی در یکی از شهرهای ایالت ماساچوست می‌گوید:«این نظر که شکلات و کافئین می‌توانند باعث جوش شوند هنوز به اثبات نرسیده است.»در بعضی از تحقیق‌ها آمده است که محصولات شیری می‌توانند روی جوش تاثیر بگذارند که این تاثیر به دلیل وجود هورمون‌ها و باکتری‌هایی در شیر است.دکتر دریک در مورد تاثیر محصولات شیری می‌گوید:«باوجوداین،اطلاعات مربوط به تاثیر این محصولات روی جوش قوی و محکم نیست،اما من توصیه نمی‌کنم که یک خانم سی‌ساله نیازمند به محصولات شیری مصرف این محصولات را به دلیل تسکین جوش خود کم کند،چون این خانم‌ها برای سلامتی استخوان خود به محصولات شیری نیاز دارند.»
استرس باعث جوش می‌شود. این افسانه یا تصور غلط ممکن است با حقیقت سازگار باشد،اما به‌سختی می‌توان میزان تاثیر استرس روی جوش را تعین کرد.دکتر دریک می‌گوید:«در بعضی از تحقیق‌های بیان‌شده است که دانشجوها در روزهای امتحان پایان‌ترم با بروز جوش‌های بیشتری مواجه می‌شوند،اما به قاطعیت نمی‌توان گفت که استرس ناشی از امتحان دلیل بروز جوش‌ها است.»درنتیجه می‌توان گفت که همه دانشجوها در زمان‌های پراسترسی همچون امتحان با جوش‌های بیشتری مواجه نمی‌شوند.بنابراین،به عقیده دکتر دریک « استرس ممکن است در ایجاد جوش نقشی را ایفا کند،اما تحقیقات بسیار خوبی وجود ندارند که نشان دهند هورمون‌های استرس می‌توانند باعث بدتر شدن جوش شوند.»
از کرم ضدآفتاب استفاده نکنید،چون باعث بدتر شدن جوش شما می‌شود. استفاده از کرم‌های ضدآفتاب مناسب به‌هیچ‌وجه باعث بدتر شدن جوش نمی‌شود.کرم‌های ضدآفتاب شیمیایی مانند هلیوپلکس (Helioplex) طی یک واکنش شیمیایی اشعه فرابنفش خورشید را پراکنده می‌کنند که همین امر می‌تواند باعث برآمدگی‌های ناشی از گرما
(heabumps) شود. بنابراین، اگر مستعد جوش هستید،توصیه می‌شود که به‌جای کرم‌های ضدآفتاب شیمیایی از کرم‌های ضدآفتاب فیزیکی مانند اکسید روی استفاده کنید.
علت بروز جوش روی صورت این است که به حد کافی صورت خود را نمی‌شویید. دکتر دریک می‌گوید:«در بعضی از تحقیق‌ها که روی نوجوانان انجام‌گرفته است محققان دریافتند که شستن صورت برای دو بار در روز موثرتر از شستن صورت برای یک‌بار در روز است،اما توصیه می‌شود که بیشتر از دو بار صورت خود را نشویید، چون هیچ الزامی وجود ندارد و ممکن است شستن زیاد پوست صورت شما را خشک کند.» علاوه بر این،دکتر دریک می‌گوید:«شوینده‌های صورت تنها برای پنج ثانیه روی پوست صورت باقی می‌مانند، چون آب آن‌ها را از روی صورت می‌زداید،اما محصولات بدون آبکشی (Leave-o- ) مانند کرم‌های رتینوئید ثمربخش‌تر هستند.»
اگر با بروز جوش مواجه شدید دیگر نمی‌توانید آرایش کنید. بعضی از مواد آرایشی می‌توانند باعث بدتر شدن جوش شوند.برای مثال،می‌توان به کرم پودرهای مایع غلیظ اشاره کرد که منفذهای پوست را مسدود می‌کنند.دکتر دریک می‌گوید:«اما کرم پودرهای سبک‌تر و رقیق‌تر مانند کرم پودر معدنی به‌مانند کرم پودرهای غلیظ باعث تشدید جوش نمی‌شوند.»دکتر دریک اضافه می‌کند:«اگرچه برای مخفی کردن یا پوشاندن جوش‌ها کرم پودرهای غلیظ‌تر کارایی بهتری دارند،اما این را باید در نظر داشت که چنین کرم پودرهایی می‌توانند باعث بدتر شدن جوش‌ها شوند.»
جوش تنها یک مشکل آرایشی است. جوش می‌تواند نتایج بلندمدتی روی نحوه احساس شما نسبت به خودتان داشته باشد.علاوه بر این،اگر جوش را درمان نکنید یا به‌طور نامناسب آن را مدیرت کنید ممکن است به‌صورت زخم‌های دائمی روی صورت شما باقی بمانند.
در صورت ابتلا به جوش باید منتظر بمانید تا باگذشت زمان مشکل جوش شما برطرف شود. در حال حاضر درمان‌های بسیار زیادی برای مشکل جوش وجود دارند و متخصص پوست شما می‌تواند بهترین گزینه درمانی را برای شما تجویز کند.
می‌توانید با ساییدن جوش خود آن را برطرف کنید. ساییدن جوش بدترین کاری است که می‌توان انجام داد.دکتر دریک می‌گوید:«بعضی از افراد ساعت‌های زیادی از وقت خود را صرف بیرون کشیدن شیره کش‌دار موجود در جوش می‌کنند تا با این کار جوش خود را درمان کنند،اما کندن پوست که در حین انجام این کار رخ می‌دهد یکی از اصلی‌ترین راه‌ها برای دچار شدن به زخم است.»او اضافه می‌کند:« اگر یک جوش بزرگ روی صورت خود دارید و مجبور هستید که به مهمانی بروید،توصیه می‌شود که به‌جای کندن پوست خود از متخصص خود بخواهید تا با یک تزریق اندازه جوش شما را کاهش دهد.»
اگر بزرگسال هستید،تنها به داروخانه بروید و از پیشخوان لوازم‌آرایشی یک کرم صورت یا یک شوینده صورت خوب تهیه کنید. دکتر دریک می‌گوید:«اکثر افراد برای رفع مشکل جوش خود به داروخانه‌ها یا مراکز فروش وسایل آرایشی می‌روند و محصولاتی را می‌خرند و این زحمت را به خود نمی‌دهند که برای درمان اصولی و دقیق خود به یک کارشناس و متخصص پوست مراجعه کنند.»دکتر دریک اضافه می‌کند:«کاری که پوست‌شناس‌ها می‌توانند برای جوش شما انجام دهند بسیار مفیدتر از کاری است که محصولات غیر تجویزی می‌توانند انجام دهند،مخصوصا اگر از یک مشکل پوستی رنج می‌برید.»

شفا آنلاین