به گزارش دکتر سلام;
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:«مصرف فراوان ویتامین C به ویژه قرص‌های جوشان در بزرگ شدن سنگ‌های کلیه موثر است.»
دکتر احمد ساعدی در گفتگو با سامانه خبری «سلامت‌نیوز»، شیر، لبنیات و موادی را که دارای اگزالیته فراوان هستند را موجب بزرگ شدن سنگ‌های کلیه دانست و افزود:« بدن برخی از افراد برای ایجاد سنگ‌های کلیه بسیار مستعد است که استفاده از بعضی از موادغذایی نیز می‌تواند روند تولید سنگ‌ها را در بدن این افراد تشدید کند.»

وی افزود:«موادغذایی چون  اسفناج، ریواس ، چغندر ، آجیل، شکلات  و چای موجب افزایش اسید اگزالیته بدن می‌شوند این در حالی است که مقدار اسید اگزالیک دفع شده در ادرار، نباید بیشتر از 40میلی گرم در روز باشد.»

این متخصص تغذیه اظهار داشت:«البته شکلات به دلیل ناچیز بودن مصرف آن کمتر از موادغذایی دیگر در ایجاد سنگ‌های کلیه موثر است.»

وی تصریح کرد:«بالا رفتن سن،کم‌تحرکی و بیماری تیرویید نیز می‌تواند در ایجاد و بزرگ شدن سنگ‌های کلیه نقش داشته باشد.»

به گفته ساعدی موادغذایی که دارای فسفات کلسیم فراوان هستند نیز در بزرگ‌تر شدن سنگ‌های کلیه تاثیرگذارند و باید در مصرف آنها دقت شود.

وی متذکر شد:«خوردن آب فراوان و غذاهایی که اگزالت و کلسیم آنها در حد متعادلی باشد امکان ایجاد سنگ‌های کلیه را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.»