فواید گلاب خواص گلاب خواص درمانی گلاب آرامش دهنده اعصاب

گلاب مایعی خوش عطر و معطر است که از اسانس گل ‌محمدي به دست می آید. از اواسط اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد زمان گلاب گیری است. گلاب دارای طبیعت گرم است و خواص درمانی فراوانی دارد. از جمله فواید آن می توان به تقویت معده، قلب، كبد و اعصاب اشاره کرد و هم چنین خاصیت آرامبخشي آن را نام برد.

 به همين دليل است كه قديمي‌ترها مصرف گلاب را در روزهاي سخت و پرتنش لازم مي‌دانستند. اين مايع خوشبو و معطر تا حدودي تحريك‌كننده جريان خون بوده و بافت پوست را به توليد سلول‌هاي جديد تحريك مي‌كند.

خوردن گلاب براي رفع سردرد و بوي بد دهان مفيد است و همچنين تحريك‌كننده هورمون‌ها بوده و ميل جنسي را افزايش مي‌دهد و تا حدودي تنظيم‌كننده قاعدگي است. خوردن گلاب را به بيماران قلبي توصيه مي‌كنيم و نوشيدن روزانه يك ليوان دوغ مخلوط با گلبرگ‌هاي گل‌ محمدي را براي تنظيم كار جهاز هاضمه خصوصا در روزهاي گرم سال پيشنهاد مي‌كنيم.

طبق سنت قديم، براي هر 30 كيلوگل، 50 ليتر آب در نظر مي‌گيرند كه گلاب حاصل از اين مقدار 30 ليتر است و به آن «گلاب مايه يا عطري» گويند. از تقطير مجدد گلاب مايه، فرآورده‌اي به دست مي‌آيد كه به آن «گلاب دو آتشه» يا استاندارد گفته مي‌شود.

اين نوع مرغوب‌تري از گلاب است كه مزه و بوي آن بسيار تلخ‌تر از گلاب مايه است ولي به دليل آن‌كه آب به كار رفته در آن بيشتر تبخير شده و گلاب حاصله غليظ‌تر است بيشترين اثر درماني را دارد لذا تهيه اين گلاب براي مصارف خانگي و درماني مناسب است. البته از تقطير مجدد، گلاب دوآتشه غليظ‌تري به دست مي‌‌آيد كه بسيار معطر است و در حقيقت آن را «گلاب ناب و خالص» مي‌نامند كه كمتر در بازار عرضه مي‌شود.

گاهي نيز از گل‌هايي كه به صورت تفاله درآمده‌اند به همراه كمي گل تازه براي توليد مجدد گلاب استفاده مي‌شود كه گلاب به دست آمده را «پساب» گويند كه كيفيت بسيار نازلي دارد و طبيعتا اثرگذاري ضعيفي داشته و در اصل خاصيت درماني ندارد.

توصيه‌ها

1ـ از آنجا كه گلاب در اثر ماندگاري زياد اثر خود را از دست مي‌دهد نبايد آن را بيش از يك سال نگه داشت. گلاب را بايد در يخچال و ظروف شيشه‌اي رنگي نگهداري كنيد و اين را بدانيد كه اسانس گلاب نسبت به مواد تشكيل‌دهنده ظروف پلاستيكي واكنش نشان داده و كيفيت خود را از دست مي‌دهد. لذا از نگهداري آن در اين نوع ظروف اجتناب كنيد.

2ـ محيط و تمامي وسايلي كه براي توليد گلاب به كار مي‌روند بايد استريل باشد. زيرا در غير اين صورت، قارچ و كپك مي‌تواند در آن رشد كرده و به اين ترتيب موجب كدورت گلاب و تجزيه مواد موثره آن شود كه به اين ترتيب نه‌تنها اثر درماني نخواهد داشت، بلكه عوارض جانبي نيز دارد لذا ‌هنگام خريد گلاب به شفافيت آن توجه كنيد و محصولي را كه داراي تاريخ مصرف و كد بهداشتي است انتخاب نماييد.

3ـ توجه داشته باشيد با مصرف گلاب در بالاي مايع آن هوا جمع خواهد شد كه اكسيژن آن مي‌تواند موجب اكسيد‌ شدن اسانس گلاب شود كه با وجود آن‌كه ضرري براي مصرف‌كننده ندارد، فايده‌اي هم نخواهد داشت.

منبع: میزان

5 1000
ارسال شده در 20 اردیبهشت 1396 توسط با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • هدف روانکاو ها، رفع نواقص است
  • درباره حساسیت های غذایی این حقایق را بدانید
  • با این بیست نکته زیباتر شوید
  • خانم ها با این نسخه ها به راحتی از مشکلاتشان رها شوند
  • ایران جزء 10 کشور برتر جهان در تولید واکسن است
  • با این نوع ورزش ها آلزایمر را شکست دهید
  • عوارض ناراحت کردن افراد سالخورده
  • محبوبترین ها

  • استرس خانم ها و آقایان
  • زندگی در شرایط افسردگی
  • چگونه زیبایی را آشکار کنیم
  • فواید خنده دردرمان عارضـه های جـسمـی
  • درباره گروه‌های خونی مشابه چه میدانید
  • روانکاوی خواستگار با نگاه کردن
  • همسرتان را با گفتن این جملات عصبی نکنید
  • احساس کسلی وبی رمقی به واسطه این عوامل
  • رپورتاژ

  • تغذیه و تناسب اندام در ماه رمضان
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • ارائه پیشرفته ترین خدمات دندانپزشکی توسط دکتر راه انجام
  • كلينيك تخصصى دندانپزشکی سعادت آباد
  • درمان افتادگی پلک به روش پلاسما
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما