مقابله با تشکیل سنگ در کلیه

از عوامل تاثیرگذار بر ایجاد سنگ در کلیه چه میدانید؟ سنگ کلیه ناشی از چه مواردی در این عضو از بدن پدید می آید؟ بهتر است بدانید در صورت کاهش مصرف آب و مایعات در بدن با این عارضه مواجه خواهید شد. همچنین با تغذیه نادرست و ناسالم ریسک تشکیل سنگ در کلیه هایتان افزایش پیدا خواهد کرد.

“سنگ کلیه” از بیماری‌هایی است که چون در مراحل ابتدایی شکل‌گیری دردناک نیست، عمدتا در مراحل پیشرفته‌ تشخیص داده می‌شود ولی متخصصان می‌گویند که با رعایت چند توصیه می‌توان از ابتلا به این بیماری در امان ماند.

“سنگ کلیه” اصولا از نمک‌های اسیدی و املاح موجود در ادرار ساخته می‌شود. به عبارت دیگر ادرار غلیظ شده امکان کریستالی‌شدن و چسبیدن مواد معدنی به یکدیگر را فراهم می‌سازد. این حالت رابطه‌ مستقیم با میزان مصرف آب و مایعات در بدن دارد.

“سنگ کلیه” زمانی دردناک می‌شود که “سنگ‌ریزه‌ها” وارد ‌میزنای، یعنی لوله‌ ارتباط دهنده کلیه و مثانه می‌شوند. در این حالت بیمار درد شدیدی در ناحیه‌ پهلو و کمر احساس می‌کند یا به تهوع شدید دچار می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که مصرف دو لیتر آب در روز از غلظت بیمارکننده‌ ادرار جلوگیری می‌کند.

عوامل تشدیدکننده

با این‌حال تنها کمبود مایعات در بدن، زمینه‌ ایجاد سنگ در کلیه را فراهم نمی‌آورد. تازه‌ترین مطالعات نشان می‌دهند که بیش از نیمی از بیماران به دلیل عدم رعایت چهار عامل به “سنگ کلیه” دچار می‌شوند؛ عواملی که با رعایت آن‌ها به راحتی می‌توان از ابتلا به بیماری جلوگیری کرد:

متخصصن دانشگاه رم و دانشکده‌ پزشکی هاروارد در جدیدترین تحقیقات خود روی ۱۹۰ هزار داوطلب به این نتیجه رسیده‌اند که با “تغذیه‌ درست” اصولا می‌توان امکان بروز این بیماری را به صفر رساند. این مطالعات در سه مرحله و به مدت ۱۱ سال انجام گرفته است. در این چارچوب زمانی حدود ۶۵۰۰ نفر به سنگ کلیه مبتلا شده‌اند.

در واقع داوطلبانی که موارد زیر را رعایت کردند، احتمال ابتلا به بیماری را به صفر رساندند:

ـ کسانی که در روز دو لیتر مایعات نوشیدند.

ـ افرادی که از نوشیدن مایعات شیرین خودداری کردند.

ـ داوطلبانی که میوه، انواع سبزی و لبنیات کم‌چربی را در برنامه‌ تغذیه‌ خود گنجاندند.

ـ و افرادی که کلسیم کم مصرف کردند.

به گزارش دویچه‌وله، طبیعی است، کسانی که چنین رژیمی را رعایت می‌کنند، اضافه وزن هم ندارند.

در نتیجه افراد چاق، کسانی که کمتر از دو لیتر در روز مایعات می‌نوشند، افرادی که در هفته چهار بار مایعات شیرین مصرف می‌کنند، کسانی که لبنیات پرچربی و مواد کلسیم‌دار می‌خورند و کمتر سبزی و میوه‌ مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

 

ایسنا