دوران بارداری را می توان از جمله حساس ترین دوران ها در زندگی هر مادری دانست. در این دوران مادر علاوه بر سلامت خود مسئول سلامت نوزاد نیز هست. عوامل مختلفی وجود دارند که سلامت مادر و جنین را تهدید می کنند و همچنین برخی عوامل نیز سبب تقویت نبوغ و خلاقیت نوزاد می شوند. با دکتر سلام همراه باشید.

 

خانم‌های باردار باید انتخاب‌های غذایی خود را از مواد غذایی مفید و سالم داشته باشند تا بتوانند حاملگی را با سلامتی به پایان برسانند. در اینجا دو معجون مفید به شما ارائه می‌شود.

مخلوط دانه‌ها، غلات، مغزها و میوه‌های خشك، انرژی كافی را در طول روز برای مادر باردار فراهم می‌نماید و هنگامی كه با شیر یا ماست سرو می‌شود، می‌تواند بسیار دلچسب باشد.

در ادامه، طرز تهیه دو ترکیب مخلوط دانه ها را برای شما عزیزان آورده ایم:

1- معجون مخلوط دانه ها

مواد لازم معجون مخلوط دانه ها

تخم آفتابگردان                                        50  گرم

تخم كدو تنبل                                         25 گرم

جو دو سر پرك شده                                 115 گرم

گندم پرك                                               115 گرم

جو پرك                                                  115 گرم

كشمش                                                115 گرم

فندق، خرد شده و بو داده                          115 گرم

زردآلوی خشك، خرد شده                          115 گرم

برش‌های سیب خشك، دو نیم شده            50 گرم

نارگیل خشك شده                                   25 گرم

 

روش تهیه معجون مخلوط دانه ها

تخم آفتابگردان و كدو تنبل را در تابه خشكی قرار داده، برای سه دقیقه بر روی حرارت متوسط بگذارید تا طلایی شود.

مرتب آن را هم بزنید تا نسوزد. سپس اجازه دهید خنك شود.

آنگاه بقیه مواد را در كاسه بزرگ و تمیزی بریزید. دانه‌ها را به آن اضافه نموده، خوب مخلوط كنید.

پس از خنك شدن، آن را تا زمان مصرف در ظرف در بسته‌ای نگهداری نمایید.

2-گرانولا مخصوص دوران بارداری

این مخلوط، در صورتی كه با شیر، ماست و میوه‌های تازه مصرف شود، میتواند میزان بالایی كلسیم و فیبر را تامین نماید.

مواد لازم گرانولا

جو دو سر پرك شده                                 115 گرم

تخم آفتابگردان                                        50 گرم

دانه كنجد                                              25 گرم

فندق بو داده                                          50 گرم

بادام خرد شده                                       25 گرم

روغن آفتابگردان                                      4 قاشق غذاخوری

عسل                                                  4 قاشق غذاخوری

كشمش                                              50 گرم

زغال‌اخته خشك شده                             50 گرم

 

روش تهیه گرانولا

فر را از قبل با حرارت 140 درجه سانتی‌گراد گرم نمایید. جو دو سر، دانه‌ها و مغزها را در ظرفی با هم مخلوط كنید.

روغن و عسل را در قابلمه بزرگی حرارت دهید تا عسل ذوب شود، سپس از روی حرارت برداشته، مخلوط جو دوسر را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید.

مخلوط حاصل را در سینی فر ریخته، برای 50 دقیقه بپزید تا ترد شود. گاه‌گاهی آن را هم بزنید.

سپس كشمش و زغال اخته را افزوده، پس از خنك شدن آن را در ظرف در دار نگهداری نمایید.

منبع: زندگی آنلاین