ALS یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک از جمله بیماری هایی است که ابتلا به آن می تواند سلامت فرد را تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر قرار دهد. اندام هدف این بیماری نورون های حرکتی هستند که در صورت ابتلا به این بیماری احتمال فلج شدن فرد و یا عدم توانایی وی در حرکت دادن ماهیچه ها افزایش خواهد یافت. با دکتر سلام همراه باشید.

مطالعه جدید نشان می دهد قرارگیری در معرض میادین الکترومغناطیس ریسک ابتلا به بیماری نابود کننده سیستم عصبی موسوم به ALS را دو برابر می کند.

به گفته محقق ارشد روئل ورمولن در دانشگاه اوترخت، سیم کش های شرکت برق، جوشکارها، متصدیان ماشین های دوخت و خلبانان هواپیما همه از جمله مشاغلی هستند که در معرض بالای بیماری مرگبار ALS قرار دارند.

به گفته ورمولن، «این مشاغل فرد را در مجاورت نزدیک با میدان الکتریکی قرار می دهد و در نتیجه ریسک این بیماری افزایش می یابد.»

با این حال محققان می گویند با وجودیکه خطر این بیماری در این افراد دو برابر است اما از هر ۱۰۰ هزار نفر فقط یک نفر احتمالا به این بیماری مبتلا می شود که می توان این ریسک را همچنان پایین دانست.

بیماران مبتلا به ALS، نابودی پیشرونده سلول های عصب حرکتی را در مغز و نخاع تجربه می کنند. معمولا این بیماران در کار با دستان شان دچار مشکل هستند اما با پیشرفت بیماری، دیگر قادر به راه رفتن و ایستادن، جویدن یا بلع غذا، صحبت کردن یا نفس کشیدن به خوبی نخواهند بود.

در این مطالعه تیم تحقیق داده های بیش از ۵۸ هزار مرد و ۶۳ هزار زن شرکت کننده در مطالعه سلامت ملی در هلند را بررسی کردند.

محققان دریافتند ۷۶ مرد و ۶۰ زن به دلیل ALS جانشان را از دست دادند و آنها را با حدود ۴۰۰۰ فرد دیگری که به طورتصادفی از بین مردم انتخاب شده بودند مقایسه کردند. جزئیات سوابق کاری این افراد مورد بررسی قرار گرفت.

تیم تحقیق دریافت کارگرانی که شغل شان در معرض میادین الکترومغناطیس بود دو برابر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا بهALS قرار داشتند.

به گفته محققان هنوز مشخص نیست میادین الکترومغناطیسی چگونه بر سلول های عصبی تاثیر می گذارند از اینرو مرحله بعد بررسی این موضوع بر روی موش های آزمایشگاهی است.