استفاده از انرژی های تجدید پذیر به منظور تولید برقی یکی از اهداف دولت ها و پژوهشگران کشورهای مختلف است که سعی دارند بدین وسیله در هزینه ها و مدیریت سوخت های ناپذیر خود برنامه ریزی کنند و از انرژی های پاکی همچون آب اقیانوس ها و خورشید استفاده نمایند.

یک شرکت استرالیایی به دنبال تولید برق از امواج اقیانوس با ایجاد نوعی “موج‌چاله” (blowhole) مصنوعی است.

به نقل از گیزمگ، جریان بی‌پاپان اقیانوس می‌تواند منبع ایده‌آلی برای تولید برق باشد و سامانه ابداعی شرکت Wave Swell Energy به منظور تحقق بخشیدن به این هدف ارائه شده است.

این ابزار به شکل یک ستون بتنی است که در دریا قرار می‌گیرد و امواج را به داخل یک اتاقک مرکزی پمپاژ و سپس از آن خارج می‌کند. این موضوع باعث می‌شود هوا از طریق نوعی مدخل موجود بر روی سطح آب به سمت بیرون حرکت کرده و یک توربین را به حرکت در آورد.

سازه ابداعی دارای طول و عرض 20 متر بوده و ارتفاع آن نیز 18 متر گزارش شده است.

این سامانه در فرکانس طبیعی امواج عمل می‌کند به طوری که آب داخل اتاقک نوسان می‌کند و حرکت رو به بالا و پایین آن تقویت می‌شود زیرا سیستم با همان فرکانس امواج عمل می‌کند. این موضوع مهم است چون فناوری ابداعی میدان موج احاطه شده را تغییر داده و انرژی بیشتری دریافت می‌کند.

بازدهی حداکثری این سیستم تولید یک مگاوات برق و بازدهی متوسط آن 470 کیلووات اعلام شده است. گفته می‌شود این سیستم می‌تواند هر کیلووات ساعت برق را با هزینه 0.07 دلار آمریکا تولید کند.

قرار است شرکت سازنده سیستم جدید را به آن سوی کینگ آیلند بفرستد که بین ایالت تاسمانیا و خاک اصلی استرالیا واقع شده است. با داشتن جمعیت کمتر از دو هزار نفر، این جزیره بستر آزمایشی مناسبی برای انرژی‌های تجدیدپذیر به شمار می‌آید.

منبع/ایسنا