بن بست ورزشی چگونه پدید می آید؟

بن بست ورزشی به چه حالتی در ورزشکاران گفته می شود؟ این عارضه ورزشی ناشی از چه اشتباهاتی درافراد ورزشکار پدید می آید؟ بهتر است بدانید ورزش بیش از حد یا ورزش کم می توانند در این زمینه تاثیرگذار باشند همچنین مشکلات خواب و تغذیه نامناسب نیز می توانند باعث ایجاد بن بست ورزشی در افراد ورزشکار شوند.

خیلی از افرادی که در انجام ورزش ثابت قدم هستند، با وجود تمرینات زیاد، به نتیجه دلخواه که همان تناسب اندام است نمی رسند.

به این وضعیت بن بست ورزشی گفته می شود. بن بست ورزشی دلایل خاص خود و البته راهکارهایی برای برطرف کردن آنها دارد:

ورزش های تکراری: برنامه ورزشی باید هر ۲ تا ۵ هفته تغییر کند. در واقع باید بدن را با ورزش های متنوع و متفاوت به چالش بکشیم. بسياری از افراد نمی دانند که باید چه تغييراتی در ورزش خود ایجاد کنند تا از بن بست ورزشی خارج شوند. کافيست که عضلات متفاوتی رو به کار بگيرید. سرعت٬ شدت و مدت ورزش٬ وسيله ورزشی٬ اندازه وزنه و حتی محيطی که در آن ورزش میکنيم را باید تغيير بدهيم.

ورزش های بیش از حد سنگین: علائم ورزش بيش از حد عبارتند از: درد عضلانی و درد مفاصل٬ خستگی زیاد٬کمبود انرژی٬ ابتلای پی در پی به سرماخوردگی یا انفلوانزا و سردرد. علت این است که ورزشهای شدید٬ بافت عضلانی رو می شکنند. بدن باید به قدر کافی استراحت کند تا بافت عضلانی را ترميم و بازسازی نماید و از ورزش نتيجه بگيرد. برای پرهيز از ورزش بيش از حد٬ پس از ۴ تا ۶ هفته ورزش شدید٬ به بدن خودتان به مدت یک هفته استراحت بدهيد.

ورزش های بیش از حد سبک: برای خروج از بن بست ورزشی ناشی از ورزش های سبک، بهتر است که ورزش تناوبی (اینتروال) انجام بدهيم و گروه های مختلف عضلانی را به فعاليت وادار کنيم.

نیاز به مشورت با مربی: حتی اگر هزینه تمرین زیر نظر مربی خصوصی را نداریم٬ بهتر است که حداقل یک جلسه از مشاوره مربی ورزشی٬ کمک بگيریم.

عدم تناسب غذا با ورزش: باید به نوع و مقدار غذای مصرفی خودمان با دقت بيشتری توجه کنيم. بهتر است که از غذاهای مصرفی یادداشت برداریم و نيز احساس خودمان را پس از صرف غذا٬ قيد کنيم. ملاقات به متخصص تغذیه ورزشی به ما کمک می کند تا ترکيب صحيحی از پروتئين٬ چربیهای سالم٬ ميوه ها و کربوهيدرات را در وعده های اصلی و ميان وعده ها بگنجانيم تا به ما در رسيدن به اهداف ورزشیمان یاری کنند.

عدم خواب کافی: خواب ناکافی و بی کيفيت٬ بر روی رژیم غذایی و برنامه ورزشی ما اثرات منفی برجای می گذارد. برای اینکه تعادل هورمونهای سيری و گرسنگی٬ برهم نخورد٬ باید شبها به مدت ۷ تا ۸ ساعت خواب باکيفيت داشته باشيم. کم خوابی علاوه بر اینکه تعادل هورمونهای سيری و گرسنگی رو برهم میزند٬ باعث می شود که انرژی کافی برای ورزش هم نداشته باشیم.

منبع:آوای سلامت