ریزش مو یکی از دغدغه های همه ی ما است، چه پیر و جوان و چه خانم و آقا. همه ی ما دوست داریم تا جایی که امکان دارد از ریزش موی خود جلوگیری کنیم تا بتوانیم سالهای بیشتری را به همراه آنها ندگی کنیم. با توجه به موفقیت هایی که در علم هومیوپاتی به دست آمده است، آیا طب هومیوپاتی می تواند این ریزش مو را درمان کند یا حداقل به تعویق بیندازد؟

ریزش مو و هومیوپاتی

از لحاظ پزشکی، برای هر شخص، ریختن ۴۰ تا ۸۰ عدد مو در روز طبیعی محسوب می‌شود. ولی اگر ریزش مو ناگهان افزایش یا بد و یا کم و کیف رشد آن ناگهان عوض شود و در یکنواختی و پراکندگی آن تغییر ایجاد شود. آن‌گاه فرد به رسیدگی و درمان احتیاج خواهد داشت.

یکی از روش‌های موفق درمان ریزش مو هومیوپاتی است. در این نوع نگرش، به بیمار و بیماری‌اش به‌طور منحصر به فرد توجه می‌شود، بعنی بیماری هیچ دو نفری شبیه به هم نمی‌باشد. لذا هر فرد، جداگانه درمان می‌شود. در واقع هومیوپاتی به کل وجود یک فرد نگاه می‌کند و تمام خصوصیات او اعم از جسمی و روحی را در نظر می‌گیرد .

این روش، روشی است علمی، که بر اساس قوانین فیزیک کوانتوم، هم به کلیات و هم به جزئیات تواما می‌پردازد. ریزش مو علامتی است که فقط نشان می‌دهد نیروی حیاتی بدن دچار اختلال شده که این اختلال ممکن است مثلا به‌خاطر سوء تغذیه و یا استرس بوده باشد. استرس‌هایی ناشی از فشار‌های کاری، مالی، خانوادگی، مهاجرت، دوری از عزیزان و یا دوری از خاک وطن.

بنابراین روش‌های درمانی موضعی مثل مالیدن کرم و روغن، استفاده از شامپوهای مختلف، حلال مشکلات نخواهد بود. پزشک هومیوپات، برای یافتن داروی مناسب در شناخت همه جانبه‌ی بیمارش می‌کوشد تا جایی که به تمام جزئیات روحی و جسمی و شخصیتی فرد بیمار پی ببرد.

شیوه‌های زندگ، عادت‌ها و باورها، خواب و خوراک و شرایط خانوادگی همه از عواملی هستند که در تعیین داروی مناسب، هومیوپات را راهنمایی می‌کنند. این داروی مناسب، نیروی حیاتی بدن را فعال ساخته به‌طوری که بدن بتواند خودش را درمان کند. همان طوری که می‌دانیم، هومیوپاتی طبق قوانین طبیعت عمل کرده و لذا از عوارض جانبی مصون بوده، بی ضرر است و تاثیر بسزایی در باز گرداندن سلامت دارد.

درمان ریزش مو با طب هومیوپاتی

علل ریزش مو :

۱) سوء تغذیه، کمبود آهن، روی، پروتئین ، ویتامین B، ویتامین A و…..

۲) بعضی از امراض پوستی

۳) بعضی از امراض کلیوی و کبدی

۴) عوامل هورمونی : تیروئید، یائسگی

۵) پس از بعضی از امراض عفونی مثل تیفوئید، بیماری‌های ویروسی

۶) بعضی از داروهای شیمیایی: داروهای فشار خون، چربی و شیمی درمانی

۷) استرس، اضطراب ناشی از فشار کاری، مالی، خانوادگی، افسردگی، دوری از عزیزان و خاک وطن

۸) وراثت، مثلا در مردان نتیجه‌ی افزایش چرخه‌ی هورمون تستسترون و تبدیل آن به DHT که به ریشه‌ی فولیکول مو می‌پیوند و باعث تحریک ریزش مو می‌گردد.

۹) عوامل دیگری که هنوز شناخت نشده.

درمان‌ هومیوپاتی برای ریزش مو:

 

۱) آقای م، ۲۹ ساله مدت ده سال است که دچار ریزش مو شده، روزانه ۴۰ تا ۸۰ مو از دست می‌دهد، خط موی او از دو طرف شقیقه‌ها به عقب رفته. او مهندس کامپیوتر است، نرم افزار طراحی می‌کند. از لحاظ عاطفی حساس است. اگر اوضاع از کنترلش خارج شود می‌تواند به راحتی کلافه شود. اخیراً اضطراب به سراغ او آمده و زودرنج شده است. معمولا” اعتماد به نفس خوبی دارد ولی برای داشتن تمرکز و یا برای شروع انجام هر عملی دچار مشکل است، اما همین‌که کارش را شروع می‌کند، باحواس‌جمع به پایان می‌رساند. او همواره سعی می‌کند تعادل روحی خودش را کنترل کند، سعی می‌کند خوش‌بین باشد و با محیط خود را وفق بدهد مدتی پیش زانویش را به‌خاطر جراحت در ورزش عمل کرده است. گاهی صورتش جوش می‌زند. سابقه‌ی بیماری قابل توجهی در او و یا درخانواده‌اش مشاهده نمی‌شود. طبق این بررسی‌ها داروی هومیوپاتی او Natrum munaticum می‌باشد. پس از ۴ ماه درمان بهبودی قابل توجهی در ریزش مو او حاصل آمد. از لحاظ روحی آرامش بیشتر دارد. در مقابله با استرس دچار کلافگی نمی‌شود و به راحتی با مشکلات روبرو می‌شود. درمان برای ۵-۶ ماه ادامه یافت و آن‌گاه طاسی و ریزش مو متوقف شد.

۲) خانم پ، ۲۱ ساله به‌طور ناگهانی در عرض یک ماه پنج سانتی‌متر مربع از موهایش را در قسمت تاج از درست داد، روزانه حدود صد عدد مو از دست می‌داد. اشتهای زیادی به غذا نداشت ولی تمایل زیادی برای شیرینی، ترشی و غذای تند و تیز نشان می‌داد. کلا” زیاد عرق می‌کند. خانه دار است. از انتقادات دیگران و ایرادات دیگر خوشش نمی‌آید. زود رنج است و اگر به او ایراد گرفته شود به گریه می‌افتد. ولی اگر او را دلداری دهند حالش بهتر می‌شود. از تنهایی خوشش نمی‌آید از سگ و گربه می‌ترسد. و کلاً آدمی نیست که عصبانی شود. مادرش افزایش فشار خون دارد. پدرش بیماری قلبی و مادربزرگش در اثر سرطان مغزی فوت کرده‌است. پس از تجزیه و تحلیل کلی این بیمار، داروی مناسب هومیوپاتی او Silicea می‌باشد. که پس از شش هفته درمان ۵۰% بهبود حاصل کرد. پس از ۶ ماه ادامه درمان به کلی طاسی او برطرف شد.

۳) آقای الف ۱۷ ساله، دو سال که موهایش می‌ریزد ولی ۶ ماه است که ریزش مو شدت یافته، موها از ریشه کند شده و در قسمت تاج سر دچار طاسی موضعی گشته است. در ضمن سر او شوره می‌زند و خارش دارد . از سه سال پیش در ناحیه‌ی بالایی پشتش در قسمت شانه ضایعات پوستی قرمز رنگی به شکل جوش بوجود آمده که با آب گرم و حمام کردن بدتر می‌شود. از تمایل زیادی به خوردن شیرینی، غذاهای چرب مخصوصا” غذاهای چینی داشته از خوردن میوه و سبزی تازه اجتناب می‌ورزد شدت تشنگی او فقط با نوشیدن آب سرد ارضا می شود . زیاد عرق می کند مخصوصا” در کف دست و پا که بوی بدی هم دارد. این بیمار به هیچ عنوان گرما را نمی تواند تحمل کند. او خود را آدم مسئولی می‌داند ضمن اینکه خیلی احساساتی است. دلشوره دارد، مخصوصا” قبل و بعد از امتحانات  دلهره دارد و عصبی است به‌طوریکه همه چیز را فراموش می‌کند و آن‌طور که باید نمی‌تواند دانسته‌هایش را بر روی کاغذ بیاورد. او به وسایلش وابسته است و علاقه‌ای به شراکت ندارد. دوست ندارد تنها بماند، ترجیح می‌دهد که دور و برش شلوغ باشد. به موسیقی و رقص علاقه دارد. سابقا دچار سرما خوردگی‌های مکرر می‌شده برادرش نیز مثل او مرتب سرما می‌خورده است. پدرش از یک بیماری کلیوی رنج می‌برد و در سابقه‌ خانوادگی او طاسی وجود دارد. بر اساس این اطلاعات داروی هومیوپاتی او Lycopodium می‌باشد. پس از دو ماه ۵۰% ریزش موی او بهبود یافته و پس از ۸ ماه ریزش مو بکلی قطع شد. در حال حاضر از لحاظ عاطفی و روحی آرامش یافته و دیگر قبل از امتحان دچار دلشوره نمی‌شود.


درمان سندرم روده تحریک‌پذیر با طب هومیوپاتی

 درمان بیماری های پوست و مو با هومیوپاتی

 درمان بیش فعالی کودک با هومیوپاتی

√ لاغری و تناسب اندام با هومیوپاتی


وب سایت حسین عزیزی