تاثیر مکمل ها بر فشار خون بالا

 

با کمک گرفتن از برخی مکمل های ساده می توانیم اختلالات مربوط به فشار خون را برطرف کنیم. کوآنزیم Q۱۰ در این زمینه نقش مهمی ایفا میکند. مصرف مکمل روغن ماهی،مکمل‌های پتاسیم و  سویا نیر می توانند مانع شدت یافتن فشار خون در مبتلایان شوند. بهبود فشار خون بستگی به تغییرات مختلف در سبک زندگی و تغذیه ای مبتلایان به این عارضه دارد.

بیماری فشار خون بالا به‌راحتی قابل تشخیص است و می‌توان این بیماری را با تغییرات و اصلاحات در سبک زندگی، همراه با مصرف داروها، مدیریت کرد. بعضی از مکمل‌های غذایی هم می‌توانند به کنترل فشار خون کمک کنند. کوآنزیم Q۱۰ به‌گفته دانشمندان، میزان کوآنزیم Q۱۰ در بدن افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا، پایین‌تر از دیگران است. کوآنزیم Q۱۰، نوعی آنتی‌اکسیدان و نوعی آنزیم محسوب می‌شود که نقش مهمی در تولید انرژی بر عهده دارد. مطالعات اخیر هم نشان داده‌اند که مصرف مکمل کوآنزیم Q۱۰، فشار خون سیستولیک را ۱۷ میلی‌لیتر جیوه و فشار خون دیاستولیک را ۱۰ میلی‌لیتر جیوه کاهش می‌دهد. طبق گزارش Journal of Human Hypertension، مکمل کوآنزیم Q۱۰ به‌خوبی توسط بدن پذیرفته می‌شود و عارضه جانبی ندارد.

درباره کوآنزیم Q۱۰ چه می‌دانید؟

تاثیر Q۱۰ بر پیشگیری از افزایش فشار خون پلی‌فنول مطالعات گسترده زیادی، مصرف شکلات تلخ را با بهبود وضعیت فشار خون مرتبط دانسته‌اند. براساس گزارش JAMA Internal Medicine، رژیم غذایی غنی از شکلات تلخ با کاهش فشار خون سیستولیک (۴.۷ میلی‌لیتر جیوه) و فشار خون دیاستولیک (۲.۸ میلی‌لیتر جیوه) همراه است. فواید شکلات تلخ می‌تواند در پلی‌فنول‌های آن ریشه داشته باشد که نوعی ماده شیمیایی گیاهی هستند. این ترکیبات می‌توانند عروق خونی را منبسط کنند و درنتیجه فشار خون را کاهش بدهند. با توجه به این‌که شکلات تلخ حاوی چربی و کالری هم هست، ‌اضافه کردن پودر کاکائوی خالص به رژیم غذایی می‌تواند برای افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا بهتر باشد. آلیسین از نظر تاریخی، مطالعه درباره تاثیر استفاده از مکمل‌های سیر بر فشار خون، به نتایج مختلفی منجر شده است. با این‌حال، یکی از فرا-تحلیل‌های محققان در سال ۲۰۱۵ میلادی و با ارزیابی ۱۷ مطالعه گسترده، نتایج جالبی را درباره این مکمل‌ها نشان داد. به گزارش The Journal of Clinical Hypertension، فشار خون سیستولیک با مصرف سیر، ۳.۷۵ میلی‌لیتر جیوه و فشار خون دیاستولیک هم ۳.۳۹ میلی‌لیتر جیوه بهبود پیدا می‌کند. به نظر محققان، ماده‌ای به‌نام آلیسین در سیر وجود دارد که این اثربخشی مهم را به انجام می‌رساند. مکمل‌های دیگر یکی از گزارش‌های مهم The Journal of Clinical Hypertension در سال ۲۰۱۱ میلادی، تاثیر نسبی تعدادی از مکمل‌ها را بر بهبود فشار خون نشان می‌دهد. براساس این گزارش، مکمل‌های پتاسیم می‌توانند فشار خون سیستولیک را بین ۳ تا ۱۲ میلی‌لیتر جیوه کاهش بدهند. مکمل ویتامین D هم می‌تواند فشار خون سیستولیک را به‌طور متوسط ۲.۴۴ میلی‌لیتر جیوه پایین بیاورد. مصرف مکمل روغن ماهی هم فشار خون سیستولیک را ۲ تا ۳ میلی‌لیتر جیوه کمتر می‌کند. اضافه کردن ۴۰۰ گرم سویا به رژیم غذایی روزانه نیز فشار خون سیستولیک را ۷ تا ۸ میلی‌لیتر جیوه کاهش می‌دهد. نکته مهم قبل از اضافه کردن مکمل‌های مختلف به برنامه مدیریت فشار خون، حتما درباره خطرات و فواید احتمالی با پزشک مشورت کنید و هرگز این کار را خودسرانه انجام ندهید.

سلامتیسم