مزاج رنگ ها چیست؟ چه تاثیری بر شخصیت شما دارد؟ آیا اطلاعات کافی در این باره دارید؟ همانگونه که هر کسی مزاج خاصی دارد، رنگ ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و تاثیراتی را بر دنیای اطراف خود می گذارند.در این باره ملیحه نصیری، پژوهشگر طب سنتی و عضو هيات پژوهشی گياهان دارويی توضیحاتی می‌دهد.

      مــزاج‌ها
تماشــای هر صحـــنه ای، هر رنگی و دیدار هر چهره‌ای و خوراکی انعکاسی در ذهن پدید می آورد که موجب بروز حالتی می شود، این حالت ممکن است سرور و نشاط را فراهم آورد  یا اینکه غم و تاسف و نگرانی و بی‌حالی و بی‌انگیزشی را ایجاد کند. می‌تواند زمینه‌ای برای تفکری عبرت انگیز، وجد آفرین، تصمیم اراده‌ای مصمم پدید آورد یا اینکه موجب سستی، رخوت، پشیمانی و نفرت شده و بذر یأس و ناامیدی را در روح و روان انسان پدید آورد. بنابراین رنگ‌ها مزاج دارند و چهره‌ها و صورت‌ها انرژی دارند. مزاج آنها تعریف شده است و اثرات مثبت و منفی آنها در زندگی انسان انکارناپذیر است. اسلام نیز به تاثیر رنگ در زندگی توجه خاصی دارد؛ زیرا رنگ سایر اشیا نقش بسیار مهمی در اعصاب و روان و تلقی انسان از خود و محیط اطرافش دارد.به هر حال انسان موظف است خود را در معرض رنگ‌های مناسب قرار دهد و از تماشای رنگ‌ها و چهره‌های نامناسب و ناسازگار با طبیعت خویش پرهیز كند. اگر چنانچه چنین قاعده‌ای رعایت نشود همچنان که خوردن غذاهای نامناسب موجب بروز بیماری می‌شود، تماشای رنگ‌های نامناسب نیز در فرد بیماری ایجاد می‌کند. بنابراین بهتر است انسان سعی کند از تاثیر زیبای این رنگ‌ها اطلاعات خوبی داشته باشد و در زندگی از آنها به انحاء مختلف استفاده و روز به روز احســـاس جوانی و شادابی کند. در زیر به تاثیر چند رنگ بر  انسان اشاره می‌شود:

     رنگ طلایی
این رنگ که مخلوطی از نارنجی و زرد است گرم و درخشان است، با عرفان، الوهیت و تقدس پیوند دارد. همان طور که گنبدهای ائمه اطهار بزرگوار ما  علیهم‌السلام زرد طلایی است. این رنگ برای درمان افسردگی به کار می‌رود. گردش خون را روان‌تر می‌کند و گرمای بدن را افزایش می‌دهد.

     رنگ نارنجی
این رنگ روی سیستم گوارش اثر حرارتی دارد، تابان و درخشنده، برانگیزاننده و تهییج‌کننده، آرام‌بخش و تســـکین‌دهنده، هیجـــان‌آور و تحریک‌کننده احساسات است و به آرامی نبض را زیاد می‌کند. رنگی مستعد برای زندگی است اثر بهبودی و خوشحالی دارد، تحریک زیاد آن خسـتگی ایجاد می‌کند و برای هضم غذا نیز مناسب است.

     رنگ بنفش
اثر ضعیفی در ناراحتی‌های حاد عصبــی دارد، سردکننده و دارای اشعه الکترو شیمیایی خیلی قوی است که روی قلب و ریه و رگ‌های خونی عمل می‌کند. این رنگ برای زنان مناسب است.

     رنگ ارغوانی
ایــن رنگ آرام‌بخش و حــزن‌آور اســـت. ظریف، با طراوت، سلطنتی و با ابهت و جلال است. دمدمی، اسرارآمیز و نیز خشنودکننده و انتقادی است.

     رنگ خرمایی
این رنگ دارای آثاری نظیـــر آرامش، محافظت، در امان داشــتن و اســتراحتی است که حاصل آن ضعف است.ضمنا رنگ آجری، رنگ خاکی و گندمگون رنگ اعتدال و آرامش است.

اصفهان زیبا