در بخش اول این مقاله به بررسی چند راهکار پرداختیم که باعث می شدند که حافظه ی بهتری داشته باشید و به تقویت مغز خود بپردازید. در ادامه به معرفی چند راهکار دیگر می پردازیم و امیدواریم که با انجام این روش ها بتوانید اطلاعات موجود در حافظه ی مغزتان را بهتر به یاد آوردید. با دکتر سلام همراه ما باشید.

موارد دیگر تقویت مغز و حافظه:

4- تاثیر گره کردن مشت بر مغز

یک مطالعه نشان داده است که (برای افراد راست دست)، گره کردن مشت دست راست قبل از یادگیری چیزی و گره کردن مشت دست چپ وقتی آن را به خاطر می آورند، ممکن است به حافظه بهتر منجر شود. (اگر چپ دست هستید، این کار را برعکس انجام دهید) چرا این حرکات بدن، منجر به فراخوان بهتر میشود؟ توضیحات زیاد شفاف نیست؛ اما ترفندهای عجیب و غریب، ممکن است گاهی کار کنند؛ چون گره کردن مشت شما، باعث فعالیت مناطق خاصی از مغز میشود، برای افراد راست دست، گره کردن مشت راست، نیمکره چپ مغز را فعال میکند که با تشکیل حافظه مرتبط است؛ بستن و مشت کردن مشت چپ نیز، نیمکره راست را فعال میکند که با فراخوان حافظه مرتبط است.

دراین تحقیق، محققان، شرکت کنندگانی را داشتند که یک توپ کوچک را برای 45 ثانیه ، با دست راست و قبل از شروع آزمون “بخاطر سپاری لیست کلمات”، چنگ زدند. این گروه نسبت به گروه مشابه که ، روش معکوس داشته و یا فقط یک حرکت آزاد با دست خود و توپ داشتند، تستهای حافظه بیشتری را پاسخگو بودند. در واقع گروهی که با چنگ زدن توپ با دست راست شروع و سپس با چنگ زدن توپ با دست چپ ادامه داده بودند، این تستها را بهتر انجام داده بودند. به دلیل احتیاط کارشناسان، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است ؛ آنها پیشنهاد می دهند که چنین حرکات ساده ای در مورد حافظه، به آن صدمه نزده و حتی میتواند مفید نیز باشد.

5-به یاد آوردن سریعتر اطلاعات با نوشتن

هر چه را که می خواهید به یاد داشته باشید ، بنویسید. البته نه فقط به خاطر اینکه بعدا برگردید و نگاهی بیندازید که یادآوری به خودتان باشد؛ بلکه چون دارای مزایای بیشتری است. روانشناسان در واقع، یافته اند که عمل نوشتن، می تواند حافظه را بالاتر ببرد. در یک مطالعه، محققین کشف کردند که دانش آموزانی که در سر کلاس، از گفته ها، یادداشت برمی دارند(به وسیله دست)، بیشتر از دانش آموزانی که با لپ تاپ ، نوشته ها را تایپ می کنند آن مطالب را یاد میگیرند.

جای تعجب نیست؛ استفاده کنندگان از لپ تاپ، می توانند یادداشت های بیشتری نسبت به نویسندگان با دست، بردارند؛ اما تجربه کنندگانی درمیان آنها پیدا شد که حافظه ضعیفی داشته و نیز برای درک مطالب درسی ضعیف تر بودند. نوشتن با دست، ممکن است آهسته تر و پر زحمت تر باشد، اما وقتی پای حافظه درمیان است، به نظر می رسد “  آهسته و پیوسته ” ، همیشه برنده مسابقه است.


بیشتر بخوانید: 5 نکته در مورد حافظه که قدرت مغز را بالاتر می برد (1)برای تقویت حافظه چه کنیم؟


برگردان: سیما آزادفلاح

بازنویسی: فرزانه پاشایی

هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام مجاز است