اهمیت خواب شبانه برای سلامتی

آیا میدانستید افرادی که از تنهایی رنج میبرند نسبت به دیگران از مشکلات خواب بیشتری رنج میبرند؟ کیفیت خواب این افراد با احساس تنهایی افت شدیدی خواهد کرد. بدخوابی وانواع اختلالات خواب سلامت این افراد را تهدید میکند.  کیفیت خواب شبانه از اهمیت زیادی برای سلامتی جوانان برخوردار است و می تواند تعیین کننده انرژی آن ها در طول روز باشد. احساس خستگی دائمی از پیامدهای خواب ناکافی و نامناسب شبانه به شمار می رود.

بدون تردید بی خوابی و بد خوابی برای هر فردی آزار دهنده است و حتی می تواند روند زندگی را می کند. قدم اول برای درمان و پیشگیری از بروز چنین مشکلی آشنایی دلایل بروز آن است. به همین علت، کارشناسان همواره به دنبال شناخت عوامل بی خوابی بوده اند.

نگرانی های مالی، استرس و نوشیدن بیش از حد چای و قهوه از جمله مهم ترین عواملی است که موجب بد خوابی می شود. حالا در یکی از آخرین تحقیقات انجام شده، دانشمندان از یک دلیل جدید برای کاهش کیفیت خواب در بزرگسالان نام برده اند. بر این اساس، تنهایی را می توان به لیست عوامل ذکر شده اضافه کرد.

اهمیت خواب شبانه برای سلامتی

به گفته محققین، افرادی که در زندگی احساس تنهایی می کنند بیش از دیگران از خواب شب کم کیفیت شکایت می کنند. اختلالی که خستگی روزانه، کاهش تمرکز و بی حوصلگی از تبعات آن است. نکته جالب توجه این است که خلاف تصور پیشین تنهایی بیش از آنکه میانسالان را تحت تأثیر قرار دهد، کیفیت و کمیت خواب جوانان را کاهش می دهد.

اهمیت خواب شبانه برای سلامتی

بنا بر آمار موجود، جوانانی که احساس تنهایی می کنند ۲۴ درصد بیش از آنهایی که چنین حسی ندارند در طول روز خسته و بی حوصله هستند. دلیل این امر، به افزایش هورمون استرس در اثر تنهایی مربوط می شود. اهمیت نقش تنهایی در بی خوابی از آن حیث است که تنهایی به یکی از شایع ترین معضلات عصر حاضر است که بر وجوه مختلف زندگی و سلامت ما اثر منفی گذاشته است؛ و بی خوابی تازه ترین جنبه کشف شده از این حقیقت است.

منبع: شفقنا

 


بیشتر بخوانید:

افزیش خطر سکته با بد خوابی

بررسی علل و روش های درمان بی خوابی و بد خوابی (اینسومنیا)