شبکیه نازک چشمی، یکی از مشکلات چشمی است که روزه داری برای این بیماران، توسط پزشک متخصص منع می شود. در مورد این بیماری چشمی چقدر می دانید؟ روزه گرفتن چه مشکلی برای این بیمارا نبوجود می آورد؟ در مورد روزه داری با بيماري التهاب دروني چشم هم اطلاعات جالبی جمع آوری کرده ایم که خواندن آن، خالی از لطف نیست.

شبکیه نازک چشمی و روزه داری

روزه داري براي بيماران چشمي که شبکيه چشمشان نازک است، موجب آسيب ديدگي شبکيه و کاهش بينايي در آنها مي‌شود.

دکتر ” هرمز شمس ” رئيس انجمن چشم پزشکي ايران در اين باره به خبرنگار ايسنا، علوم پزشکي ايران توضيح داد : شيوع بيماري چشمي نازک بودن شبکيه درافراد نزديک بين رايج است. از اين رو اين افراد و نيز افرادي که پزشک شبکيه چشم آنها را نازک تشخيص داده است در صورت روزه گرفتن، به دليل کاهش آب بدن به ويژه چشم به تدريج زجاجيه چشمشان خشک و خطرجدا شدن شبکيه و کاهش بينايي وجود دارد. وي ادامه داد : به اين ترتيب با پيشرفت بيماري، گروهي از اين افراد نياز به جراحي چشم خواهند داشت.

دکتر شمس به ساير بيماران چشمي که روزه داري برايشان مضر است اشاره کرد و گفت : در بيماران داراي التهاب دروني چشم و بيماري بهجت، گرفتن روزه ضمن ايجاد ضعف عمومي، علائم بيماريشان را تشديد مي کند به همين دليل اين بيماران منع روزه داري دارند.

روزه داری با بيماري التهاب دروني چشم

رئيس انجمن چشم پزشکي ايران در ادامه تصريح کرد : بيماري التهاب دروني چشم و بيماري بهجت نبايد با حساسيتهاي چشمي يا عفونت چشم اشتباه گرفته شود، چرا که آن دو بيماري ( التهاب دروني چشم و بيماري بهجت) با عوارض ديگري همچون قرمزي چشم ( حلقه اي دور قرنيه )، آفت دهان و دستگاه تناسلي، عوارض پوستي همراهند اما عفونت يا حساسيت چشمي تنها با يک علامت قرمزي چشم ( قرمزي پراکنده در چشم) مشخص مي شود.

روزه داری بعد از جراحی چشم

وي در پايان خاطر نشان کرد: بيماران ديابتي که روزه مي گيرند در صورتي که با مشکل جدي چشمي مواجه هستند از ادامه روزه داري اجتناب کنند، همچنين به جز جراحي شبکيه، بيماراني که يک ماه از جراحي آب مرواريد و ساير جراحيهاي چشمي شان مي گذرد با مشورت پزشک، مي توانند روزه بگيرند.


روزه گرفتن مبتلایان به بیماری چشمی

روزه گرفتن با بیماری پمفیگوس

روزه گرفتن بیماران مبتلا به اختلالات روانی


ایسنا