افرادی که به بیماری کبدی دچار هستند، می توانند روزه بگیرند؟ این افراد در طول روزه داری خود باید یک سری نکات و رژیم های تغذیه ای را دنبال کنند تا نه تنها بیماری آنها تشدید نشود بلکه در درمان بیماری خود با کمک روزه داری قدمی بردارند.

روزه داری در مبتلایان به نارسایی کبدی

یك فوق تخصص گوارش و كبد، بیماری نارسایی كبد را یكی از پیشرفته ترین بیماری های گوارشی دانست و به افراد مبتلا به این بیماری توصیه كرد روزه نگیرند.

كبد كنترل كننده عناصر خون در بدن است و افراد مبتلا به این بیماری به دلیل بروز اختلال سیستم بدنشان نمی توانند روزه بگیرند.

فقط این بیماری است كه افراد در آن از گرفتن روزه منع می شوند و سایر بیماری های گوارشی با روزه گرفتن بهبود نیز می یابند.

 

● مایعات گرم در وعده افطار بنوشید

از آنجا كه خالی بودن معده و پرشدن ناگهانی آن از مهم ترین علت دل دردهای ناگهانی در روزه داران است این افراد نوشیدن مایعات گرم هنگام افطار را فراموش نكنند.

افراد باید روزه خود را به آرامی و با نوشیدنی های ولرم شروع كرده و از مصرف مایعات بسیار سرد و غذاهای چرب خودداری كنند.

این افراد باید یك غذای سبك مانند نان و پنیر را هنگام افطار میل كنند و بعد از گذشت یك تا دو ساعت، غذای اصلی خود را مصرف كنند.

اغلب دل دردها با رعایت نكات مذكور برطرف می شود:

نکته:اگر این نوع دل دردها در طول ماه رمضان ادامه پیدا كرد، افراد باید حتما برای بررسی بیشتر به پزشك مراجعه كنند.

● پیشگیری از عصبانیت با خوردن غلات در وعده سحر

مصرف مواد نشاسته ای و غلات در وعده سحر از بروز سردرد، سرگیجه و عوارض عصبی مانند عصبانیت، بی حوصلگی و پرخاشگری پیشگیری می كند.

افراد در وعده سحر از كربوهیدرات های پیچیده و مواد نشاسته ای به مقدار لازم و متعادل مصرف كنند، روزه دارانی كه در طول روز مبتلا به سردرد یا سایر عوارض می شوند به این دلیل است كه انرژی كافی برای فعالیت سلول های عصبی را دریافت نمی كنند و دچار افت قند خون می شوند.

افراط در مصرف مواد قندی بخصوص در وعده سحری به دلیل تحریك ترشح انسولین یكی از عوامل افت قند خون در طول روز است و بهتر است به جای مواد شیرین از مواد نشاسته ای به میزان متعادل استفاده شود.

روزه داران باید حتما سحری بخورند، مصرف سبزی ها و میوه های حاوی مقدار زیادی ویتامین و املاح در ماه رمضان را ضروریاست ، از خوردن غذاهای شور و چرب در ماه رمضان باید پرهیز شود و به جای شیرینی ها و انواع مواد شیرین از مواد نشاسته ای به میزان متعادل استفاده شود.

ماه رمضان فرصت مناسبی برای افراد چاق است كه وزن خود را به تعادل برسانند ،روزه داری موقعیت مناسبی برای افرادی است كه مبتلا به ریزه خواری هستند تا این اشكال را در خود برطرف كنند.


لاغری در ماه رمضان

غذاهای مناسب برای وعده های سحری

روزه گرفتن بیماران تالاسمی


بیتوته