download
اگز نگران این هستید که در زمان پیری دچار الزایمر نشوید و هوشیاری ذهنتان سرجایش بماند از خوردن برخی خوراکیها باید پرهیز کنیدچون برخی مواد غذایی باعث کم شدن حافظه و هوش می شوند

اگر برخی مواد غذایی شما را باهوش‌تر می‌سازند، مواد غذایی دیگری هم هستند که انیشتین وجودتان را کودن می‌کنند. به خاطر اینکه به طور جدی روی مغز تأثیر می‌گذارند و قدرت یادگیری و به‌خاطرسپاری خود و فرزندانتان را تهدید می‌کنند. اگر می‌خواهید IQ تان را حفظ کنید و نرون‌هایتان صد درصد درست کار کنند از مواد غذایی اشاره‌شده در این مطلب بپرهیزید.

قند

نتایج بررسی‌های محققان آلمانی که در دانشگاه برلین انجام شده است نشان می‌دهند که میزان زیاد قند موجود در خون باعث بروز مشکلاتی در حافظه می‌شود. برای همین بهتر است بستنی و آب‌نبات‌ها را با احتیاط و تعادل میل کنید. توصیه می‌کنیم از خرید زیاد این مواد غذایی برای فرزندانتان به خصوص در فصل امتحانات خودداری کنید. برایشان توضیح دهید که خوردن زیاد کیک، کلوچه، آب‌نبات‌ها، پیراشکی‌ها و غیره باعث کودنی می‌شود.

شیرین‌کننده‌های مصنوعی کالری کمی دارند و به همین دلیل هم رژیمی محسوب شده و به جای قند معمولی استفاده می‌شوند؛ اما بدانید که مصرف زیاد و مرتباین شیرین‌کننده‌ها باعث آسیب‌های مغزی می‌شوند

فست فودها

محققان دانشگاه کالیفرنیا به این نتیجه رسیده‌اند که خوردن فست فودها و مصرف منظم مواد غذایی پرکالری و سرشار از چربی‌های اشباع‌شده تأثیر منفی روی قدرت ذهنی می‌گذارد. باید بدانید که مصرف زیاد انواع سس‌ها مانند مایونز، کچاپ و همچنین سیب‌زمینی سرخ‌کرده، پیتزا، انواع ساندویچ‌های پر شده از سوسیس و کالباس و همبرگرها و غیره تأثیر منفی روی سیناپس‌های مغز و مولکول‌های مربوط به حافظه و قدرت یادگیری دارند. البتهساندویچ به خودی خود غذای بدی نیست به شرطی که در منزل و با مواد غذایی سالمی مانند مرغ و ماهی تهیه و با سبزیجات فراوان غنی‌سازی شده باشد.

گوشت قرمز

درست است که گوشت قرمز سرشار از آهن و پروتئین بوده و برای سلامت بدن لازم است اما باید بدانید که محققان دانشگاه بوستون به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف زیاد گوشت گاو تأثیر منفی روی قدرت ذهنی ما دارد. احتمالاً این سۆال برایتان پیش می‌آید که باید از خیر مصرف گوشت گذشت و گیاه‌خوار شد؟ در جواب باید بگوییم که خیر. نیازی به حذف گوشت قرمز نیست بلکه باید حد تعادل را رعایت کنید. مصرف گوشت قرمز آن هم یک تا دو مرتبه در هفته برای حفظ حافظه و افزایش هوش کافی است.
چربی ترانس

کربوهیدرات‌های ساده

همان شیر پرچرب، آرد و قندهای تصفیه‌شده (شکر) که به خصوص در کیک و شیرینی‌جات وجود دارد. این ترکیبات باعث ضعیف شدن حافظه به خصوص در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شوند. بچه‌ها نیز باید مصرف کربوهیدرات‌های ساده را کاهش دهند به خاطر اینکه باعث کاهش عملکرد در مدرسه و قدرت درک و ضبط اطلاعات دریافتی در کلاس‌ها می‌شود. به جای اینکه کیف مدرسه‌ی فرزندانتان را پر از کیک و کلوچه کنید، آن‌ها را به میوه خوردن عادت دهید.

فروکتوز

فروکتوز در تمام مواد غذایی تصفیه یا فراوری شده و همچنین مواد غذایی حاوی شربت ذرت مانند سوداها، آب‌میوه‌های صنعتی، کمپوت‌ها و غیره وجود دارد. فروکتوز باعث کند شدن ارتباط بین نرون‌ها یا همان سلول‌های مغزی می‌شود. نوشابه‌ها و آب میوه‌های صنعتی و غیره را فراموش کنید تا دچار «اینشتین کشی» نشوید.

الکل

الکل باعث ایجاد «مِهی غلیظ در مغز» می‌شود. این مه همان اغتشاش‌های روحی است. مصرف الکل در طولانی مدت باعث تخریب نرون‌های مغز خواهد شد که آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به قدرت ذهنی افراد وارد می‌کند.

مصرف زیاد انواع سس‌ها مانند مایونز، کچاپ و همچنین سیب‌زمینی سرخ‌کرده،پیتزا، انواع ساندویچ‌های پر شده از سوسیس و کالباس و همبرگرها و غیره تأثیر منفی روی سیناپس‌های مغز و مولکول‌های مربوط به حافظه و قدرت یادگیری دارند

سرخ کردنی‌ها

هر غذایی که داخل روغن داغ «جلز و ولز» می‌کند و آماده‌ی خوردن می‌شود جزو سرخ کردنی‌هاست. این ناگت‌ها، میگو سوخاری‌ها و تمام غذاهای سرخ کردنی بسته‌بندی‌شده حاوی ترکیبات شیمیایی، افزودنی‌ها، مواد معطر و رنگ خوراکی‌هایی است که به سلامتی آسیب می‌زنند. در واقع تمام این ترکیبات باعث کند شدن عملکرد ذهنی و مغزی شده و به سلول‌های عصبی آسیب وارد می‌کنند. اول از هر چیزی روغن آفتاب‌گردان را از سبد غذایی‌تان اخراج کنید و سعی کنید مصرف غذاهای سرخ کردنی را محدود نمایید.


شیرین‌کننده‌های مصنوعی

شیرین‌کننده‌های مصنوعی کالری کمی دارند و به همین دلیل هم رژیمی محسوب شده و به جای قند معمولی استفاده می‌شوند؛ اما بدانید که مصرف زیاد و مرتب این شیرین‌کننده‌ها باعث آسیب‌های مغزی می‌شوند. توصیه می‌کنیم برای کاهش چند کیلوگرم وزن به سلول‌های عصبی‌تان آسیب نزنید.

چربی‌های ترانس

چربی‌های ترانس بخشی از اسیدهای چرب اشباع‌نشده هستند که باعث کند شدن کار مغز شده و روی عکس‌العمل طبیعی بدن تأثیر منفی می‌گذارند. باید بدانید که مصرف زیاد این چربی‌ها باعث افزایش خطر سکته‌ی مغزی نیز می‌شوند. این چربی‌ها باعث چروک شدن مغز می‌شوند به خاطر اینکه به آرامی و بدون اینکه متوجه بشوید به عروق آسیب می‌زنند. ابتلا به بیماری آلزایمر یکی از اثرات مصرف چربی‌های ترانس می‌باشد.