کتیرا یک گیاه است . ماده شیره مانند آن که  “رزین” نام دارد ، برای مصارف پزشکی و داروسازی کاربرد دارد. کتیرا به طور همزمان هم برای اسهال و هم برای یبوست به کار می رود. همچنین این گیاه، یک جزء ترکیبی برای ساخت خمیر دندان ، کرمهای دست، چسب دندان و کرمها و ژلهای واژینال است. در غذاها، جزء ثابت و مهم برای ساختن انواع سس سالاد ، غذا و نوشیدنی هاست. در ترکیبات دارویی نیز کتیرا به عنوان عامل اتصال به کار می رود.

عملکرد کتیرا

کتیرا، شامل اجزاء ترکیبی است که حرکت را در روده تحریک میکند. شواهد بیشتری برای موثربودن کتیرا در درمان اسهال و یبوست لازم است. چنانچه از طریق دهان و به عنوان یک داروی خوراکی مصرف شود، بنظر سالم تراست. اما به یاد داشته باشید که به هنگام خوردن آن ، باید آب زیادی بنوشید؛ چرا که ممکن است باعث چسبندگی در روده ها شود. چنانچه به صورت استعمال روی پوست به کاررود نیز، سالم تراست.

مراقبت در مصرف کتیرا

برای زمان بارداری و یا شیردهی، بهتراست آن را کناری گذاشته و از مصرف آن پرهیزکنید. چرا که شواهد شناخته شده و کافی برای مصرف آن در زمان بارداری و یا شیردهی وجود ندارد. برای افرادی که نسبت به پوست درخت کویلایا، آلرژی دارند، مصرف آن ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود.

فواید کتیرا در درمان بیماری

کتیرا یک ژل ضخیم است . میتواند به داروهای خوراکی شما که در معده یا روده شماست چسبیده و مانع اثربخشی آنها شود. برای جلوگیری از این واکنش، کتیرا را حداقل یک ساعت پس از داروهای خوراکی خود ، مصرف کنید . مقدار مصرف مناسب آن بستگی به عوامل مختلفی ازجمله سن مصرف کننده ، سلامتی وی و دیگر شرایط دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین مقدارمناسب از کتیرا وجود ندارد. به یاد داشته باشید محصولات طبیعی لزوما همیشه سالم نیستند و میزان مصرف آنها نیز متفاوت است. مطمئن باشید که برچسب آن را به دقت مطالعه کرده و با یک داروساز یا دیگر متخصصین حرفه ای سلامت ، قبل از استفاده از آن ، مشورت کنید.

کتیرا برای تسکین سرفه و علائم اولیه سرماخوردگی و نیز کنترل اسهال استفاده میشود. همچنین نشان داده شده است که ازآن برای تعدیل سطح قند خون و کاهش آن نیز استفاده میشود؛ البته این اثر دائمی نیست و فقط در همان مقطع مصرف باعث کاهش سطح قند خون میشود. به هرحال اطلاعات بسیار محدود است.

همانند دیگر صمغ های محلول در آب، شواهدی در مورد ملایم شدن سطح قند خون در بیماران دیابتی از نوع 2 با مصرف آن گزارش شده است ؛ اما برای تحقیق و بررسی ، نیاز به جزئیات بیشتری وجود دارد. صمغ کتیرا، وزن مدفوع را افزایش داده و آن را متورم میکند ونیز باعث سهولت دفع آن میشود. این گزارشات ، بعد از 21 روز مصرف مکمل آن به عنوان فیبر های محلول ، در مورد سطوح کلسترول بد، تری گلیسرید و یا فسفولیپید، دیده نشد. کتیرا همچنین به عنوان مهارکننده رشد سلولهای سرطانی در محیط آزمایشگاهی و داخل بدن گزارش شده است . به دلیل خواص چسب دارو لعابدار کتیرا، از آن به عنوان یک جزء ترکیبی در ساخت چسب های دندان استفاده می شود.

برگردان: سیما آزادفلاح

بازنویسی: فرزانه پاشایی

هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است 


بیشتر بخوانید: نحوه مصرف مریم گلی


5 1000
ارسال شده در 11 خرداد 1396 توسط با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • اقدامات مهم پس از غذا
  • کشف داروی ضد هپاتیت C
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • استعمال دخانیات و آسیب به بینایی
  • بررسی مزایای سوخت زیستی
  • تنهایی و سرماخوردگی
  • مصرف کنندگان شیشه چه علائم و نشانه هایی دارند؟
  • اهمیت دادن به تمایلات جنسی در بارداری
  • محبوبترین ها

  • بروز اختلالات جنسی مختلف میان زوجین
  • دستورات طب سنتی برای تقویت نیروی جنسی
  • نگرانی و اضطراب و باروری مردان
  • کاهش میل جنسی
  • احساسات و تصمیم گیری ها قبل و بعد از دوران قاعدگی
  • بافت چربی و ایجاد بلوغ زودرس
  • هماتوسپرمي یا منی خونی چیست؟
  • آیا سرطان در روابط جنسی اشکال ایجاد میکند؟
  • رپورتاژ

  • ارائه پیشرفته ترین خدمات دندانپزشکی توسط دکتر راه انجام
  • تغذیه و تناسب اندام در ماه رمضان
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • خدمات دندانپزشکی دکتر فريال حاجی زاده
  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما