بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو


زردک یا جزر، همان هویج ایرانی است که دارای کلسیم و فسفر زیادی می باشد. زردک باعث استحکام استخوان ها شده و در فصل زمستان قابل برداشت می باشد. زردک برای درمان کم خونی بسیار مؤثر بوده و در درمان بیماری های زیادی کمک کننده است که در این مقاله به بررسی آن پرداخته ایم.

نحوه مصرف زردک به صورت مربا  

* از بهترین روش های مصرف آن مربا کردن آن است. مربای جزر با عسل به شدت افزاینده میل جنسی و مقوی احشا و رحم و هاضمه و با ادویه مناسب جهت تقویت کبدهای سرد و خشک کردن رطوبات معده به کار می رود.

نحوه مصرف زردک به صورت حلوا

* حلوای زردک نیز به تنهایی و یا همراه با ادویه مناسب است؛ مانند مربای آن و لذیذتر از آن است.

نحوه مصرف زردک به صورت ترشی

* همچنین ترشی زردک به همراه ادویه مناسب جهت از بین بردن بزرگی و ورم طحال بسیار مفید و مقوی معده و کبد سرد است.

دستور تهیه مربای زردک (جزر)

زردک را ریز کرده، بجوشانید تا کاملاً پخته شود و عسل اضافه کنید و بجوشانید تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد. سپس به ازای هر 500 گرم از آن، ادویه زیر را کوفته و به آن اضافه نمایید.
قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه، از هریک 2.5 گرم.

فواید مربای زردک

  • تصفیه و باز کردن صدا
  • پاکسازی ریه
  • منع ریزش نزله
  • درمان سرفه
  • درمان ضعف معده و جگر
  • رفع بدی هضم
  •  ضعف قوای جنسی
  • جلوگیری از بروز بیماری های قلبی
  •  متعادل سازی فشار خون
  • کنترل انسولین در بیماران دیابتی
  • بهبود کیفیت شیر مادر
  •  جلوگیری از ابتلا جنین به برخی از بیماری ها در ماه های آخر بارداری

 

 

مصرف زردک به صورت خام

خوردن زردک خام، نفاخ و دیرهضم است و بهتر است پخته باشد تا هضم راحت تری داشته باشد.

 

مصرف زردک و درمان آکنه

همچنین از هویج پخته می توان برای استعمال خارجی و درمان آکنه و سوختگی بهره برد ؛ این گیاه خوراکی که موجب سفت شدن شکم می شود ( در مواجهه با شکم روش می توان از آن استفاده کرد ) کلسترول خون را پایین آورده و علاوه بر تمیز کردن کبد و تقویت کلیه ها ( به سبب بالا بردن تعداد دفعات ادرار در روز ) موجب بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می شود ؛ در نتیجه مصرف هویج را به افرادی که بدنشان در معرض عفونت های محیطی ( خواسته یا ناخواسته ) قرار می گیرد توصیه می کنیم .

مصرف زردک در بر طرف کردن بیماری های آب آوردن انساج بدن، عدم دفع ادرار، تحریک مجاری هضم و تنفسی، سرفه های مقاوم، آسم، اخلاط خونی و دفع کرم اثر معجزه آسایی دارد.

نحوه مصرف زردک در برطرف گردن امراض جلدی

برای  یک کیلو زردک رامیده کنید و در مقداری آب دو ساعت بجوشانید تا مانند جلی در آید صبح ناشتا چند قاشق بخورید.

 

طرز تهیه شوربای زردک برای کودک شیرخوار

ابتدا 200 گرم زردک میده شده را در دیگ بریزید و روی آن یک لیتر آب اضافه کنید و بجوشانید تاکاملا زردک ها نرم شوند. سپس آنرا صاف کرده و به نسبت مساوی با شیر مخلوط نمایید و به کودک بدهید.

نحوه مصرف تخم زردک

تخم زردک را به مقدار یک قاشق غذاخوری در یک گلاس آب جوش ریخته و آن را بمدت 5 دقیقه دم کنید. این دم کرده اثر نیرو دهنده، اشتها آور، زیادکننده شیرخانم های شیرده و اثر قاعده آور دارد.

نحوه مصرف برگ زردک

برگ زردک را با آب بجوشانید. این جوشانده را غرغره کنید. برای آماس مخاط دندان و دهان موثر است. بعلاوه می توان برای دفع ترک و خراش پوست استفاده کرد.

 

 

آب زردک و روشنی پوست

آب زردک را اگر روی صورت بکشید باعث روشن شدن و جلوه پوست صورت می شود.

لاغری و مصرف زردک

اگر بخواهید لاغر شوید همه روزه با غذا زردک خام بخورید.

چاقی و مصرف زردک

اگر بخواهید چاق شوید بعنوان صبحانه باید آب زردک بخورید.

نحوه مصرف زردک و پیاز

زردک و پیاز را با هم بجوشانید و به آن آب لیمو اضافه کنید. دوایی موثری برای دررمان بیماری های عصبی، امراض کلیوی وهمچنین جوان کننده پوست می باشد.

 

 

طرز تهیه شوربای زردک برای تقویت قوای جنسی و تحریک جگر و روده

حدود 750 گرم زردک را میده کنید و آنرا در ظرفی که مقداری آب نمک دارد، بریزید. سپس به آن یک قاشق چایخوری جوش شیرین و یک قاشق شورباخوری مسکه اضافه کنید آن را به جوش آورده و با آتش ملایم بپزند تا آب بخار شود و هر روز یک بشقاب از آن را میل کنید.

طرز تهیه شوربای زردک برای درمان اسهال طفل

500 گرام زردک رامیده کرده و آن را در یک لیتر آب بجوشانید تا آنکه زردک کاملا پخته و نرم شود سپس آنرا در آسیاب برقی ریخته تا آنکه بصورت شربت درآید. بعد به آن آب اضافه کرده تا آنکه حجم آن یک لیتر شود.

برای اطفالی که معده ی حساس دارند، شوربای زردک بهترین دوا است بدین ترتیب که می توان یک یا دو بار در روز بجای شیر به طفل شوربای زردک داد حتی برای اطفال که کمتر از سه ماه دارند می توان بطور متناوب شوربای زردک داد یعنی یک وعده شیر و یک وعده شوربای زردک و بعد از سه ماهگی این روش تبدیل به یک وعده شوربا و دو وعده شیر می شود.

مصرف تخم زردک و درمان نفخ معده

جویدن تخم زردک، باعث می شود که نفخ معده ی شما دفع شده و عملکرد روده بهتر شود.

 

زردک و هضم بهتر غذا

مصرف زردک باعث افزایش بزاق در دهان شده و مواد معدنی اساسی، ویتامین‌ها و آنزیم‌هایی را که موجب هضم بهتر غذا می‌شوند برای بدن فراهم می‌کند. مصرف منظم این سبزی پرخاصیت کمک خوبی برای پیشگیری از ابتلا به زخم معده و دیگر اختلالات گوارشی خواهد بود.

آب زردک و مقابله با سرطان سینه

مطالعات منتشرشده نشان می دهد که، به مدت بیش از سه هفته مصرف آب زردک، موجب افزایش کل میزان کاروتنوئیدهای خون شده و فشار اکسایشی را کاهش می دهد.

آب زردک و کاهش آسیب به DNA افراد سیگاری

زردک منبع بزرگ بتاکاروتن غذایی است که مانع از آسیب به DNA لنفوسیتی، بخصوص در افراد سیگاری که در معرض ابتلا به سرطان های مختلف هستند، می شود.

مصرف زردک و سلامت دندان

مصرف زردک موجب از بین رفتن میکروب‌های مضر در دهان شده و احتمال بروز پوسیدگی دندان را کاهش می‌دهد.

 

مصرف زردک و بهبود زخم‌

زردک خام یا رنده شده برای بهبود زخم‌ها، بریدگی‌ها و التهابات کاربرد موثری دارد.

 

 

مصرف زردک و درمان سرطان روده

در میان فیتوکمیکال‌های مفیدی که در زردک موجود است. فیتونوترینتی موسوم به فالکارینول وجود دارد که می‌تواند خطر بروز سرطان روده را کاهش داده و موجب سلامت کلی این بخش از بدن گردد.

 

آب زردک و کمک به کنترل قند خون

یک گیلاس آب زردک، دارای کالری و قند پایینی است و در عین حال مواد مغذی و مواد ضروری را داراست از اینرو به تنظیم قند خون کمک کرده و دیابت (شکر) را کنترل می کند.

 فرق هویج و زردک

هویج انواع مختلفی دارد. زردک نسبت به هویج فرنگی قند بیشتری دارد هم چنین میزان آهن زردک بیشتر از هویج فرنگی است. هویج ایرانی (زردک) ۱.۸ میلی گرم و هویج فرنگی ۰.۶ میلی گرم آهن دارد اما ویتامین های هویج فرنگی بیشتر از زردک است.


آشنایی با عوارض گیاه زردک


گردآوری و تدوین: فرزانه پاشایی

هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم امکان پذیر می باشد.

5 1000
ارسال شده در 16 خرداد 1396 توسط با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی
پيلتن شاپ
کلینیک صدف
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x