همه ما همیشه فکر میکنیم که هوش، یک ماهیت است؛ فکر میکنیم دانشمندان و دانشگاهیان مردمی بافکرو باهوشند. اما اگر آنها را به طورمثال دریک بانک به کار بگماریم، ممکن است قادر به پاسخگویی مناسب به مشتریان خود نباشند.

تصورات اشتباه ما درباره مردمی که  به عنوان یک منشی تلفنی و یا کارهایی که کمتر هوشمند به نظر میرسند، کارمیکنند چه ؟ آیا باید آنها را بدون استعداد تلقی کرد؟ شاید اگر به این افراد یک بوم نقاشی و یک قلم بدهید، خواهید دید که چه شاهکاری خلق میکنند.

نکته این است که ادراک ما از” هوش ” کاملا تحریف شده است.برطبق نظر هوارد گاردنر روانشناس : ” هرچیزی که خارج از دسترس ما باشد، بطور خودکار به عنوان هوش تلقی میشود، گرچه که با آن مغایر باشد” ؛ وی میگوید : هرکسی با داشتن هوش چندگانه خوشبخت است.

علوم پایه پشت سر 9 نوع از هوش قراردارد

فرضیه هوش 9 گانه توسط گاردنر در کتابش تحت عنوان ” چارچوب ذهن ” ایجاد شده است:

نظریه هوش چندگانه ” یک ابزار بزرگ برای یافتن نقاط قوت و نقاط ضعف فردی شماست و مفهوم علمی پشت سرآن ساده است” .

نظریه گاردنر، امروزه مارا برای 9 نوع مختلف از هوش که عبارتند از:

  1. موسیقی ریتمیک
  2. هوش فضایی
  3.  هوش زبانی – کلامی
  4. هوش منطقی – ریاضی
  5. هوش بدنی – حرکتی
  6. هوش بین فردی
  7. هوش درون فردی
  8. هوش طبیعی
  9.  هوش وجودی

هدایت میکند. این نظریه درکشورهایی که درآنها این 9 توانایی ساده برای نشان دادن هوش آنها شناخته شده است، بکارگرفته و آزمایش شد. ما باید به وسیله بررسی نظریه گاردنر، خود را کمی بهتر بشناسیم. اگرچه که گاردنر تاکید داشت که :” به وسیله فهمیدن نقاط قوت خود ، نباید برچسب هوشمندی ویژه به خود بزنیم؛ بلکه به جای آن باید خود را برای تشخیص نقاط ضعف خودمان قدرتمند ساخته و دربهبود این نقاط بکوشیم”.

چگونه هوش خود را بشناسید؟

بطورساده و به وسیله ازمایشاتی براساس این انواع 9 گانه از هوش، شما قادرخواهید بود تا یک درک اساسی از هوشی که شما را قدرتمند میسازد داشته باشید. بطورمثال، فردی که با آزمایشات و پاسخ به آنها یک نویسنده حرفه ای شناخته میشود، چون هوش زبانی – کلامی وی بالا تشخیص داده شده، میتواند دراین رشته بطورحرفه ای مشغول به کارشود؛

همچنین نتایج این فرد نشان می دهد که وی بطور عمومی برای خواندن، نوشتن ، قصه سرایی و تشخیص و حفظ کلمات تواناست. گرچه یک قسمت از این نظرسنجی، توانایی وی را درباره نقاط قوتش بیان میکند، اما وی باید روی بخشهای دیگری مثل منطق، مهارتهای بین فردی و شاید روی توانایی های بصری اش برای تجسم بهتر دید ذهنی اش نیز، بیشتر کارکند.

ممکن است این روش برای درک اینکه کدام هوش را داراهستید، بسیار ساده به نظرآید؛ اما بطور یقین روش درک شما را از هوش منحصر بفردتان، برای همیشه تغییر خواهد داد.

برگردان: سیما آزادفلاح

بازنویسی: فرزانه پاشایی

هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است 


بررسی تاثیرات محیط بر میزان افزایش هوش کودکان

دست پیدا کردن به هوش هیجانی! چگونه؟

نقش پدر در افزایش هوش کودک

افراد باهوش برای کنترل استرس خود چه کارهایی می کنند؟