عفونت های زیادی ممکن است در بدن به دلیل ویروس، قارچ و باکتری ها رخ بدهد که لزوم آشنایی و آزمایش به موقع به منظور تشخیص آنها برای جلوگیری از رشد و ایجاد بیماری بسیار مهم و حائز اهمیت است.

 

تشخیص عفونت های ویروسی با آزمایش خون:

معمولا تشخیص عفونت های ویروسی بسیار پرهزینه و زمان گیر است و باید برای شناسایی هر ویروس، یک آزمایش جداگانه انجام شود. از طرفی تشخیص عفونت های ویروسی از باکتریایی اولین و مهمترین قدم در جلوگیری از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک است.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد موفق به توسعه یک آزمایش خون ساده شده اند که عفونت های ویروسی را از باکتریایی تشخیص می دهد. دقت تشخیص بیماری های باکتریایی و ویروسی توسط این آزمایش ، 98.5 درصد است. در حاضر زمان لازم برای انجام این آزمایش چهار تا شش ساعت است که برای بیماران بدحال و اورژانسی زمان زیادی محسوب می شود. محققان در حال کاهش این زمان با حفظ حداکثر دقت آزمایش هستند. مهمترین کاربرد این روش جلوگیری از مصرف غیر ضروری آنتی بیوتیک است.

 

 

سپسیس چیست؟

عفونت خون یا سپسیس (sepsis) به معنای پاسخ بدن به عفونتی است که در کل خون و بافت‌ها انتشار پیدا کرده است. بدن یک سری پاسخ‌های التهابی در برابر عفونت از خود نشان می‌دهد که بتواند آن را کنترل کند، اما از طرف دیگر ممکن است این پاسخ ها به خود بدن نیز آسیب برسانند.

 

 

 

 

 

معاینات و آزمایشات تشخیص عفونت در بدن:

1- تست خون (شامل شمارش گلبول‌های سفید و قرمز خون) و کشت خون ممکن است تمام باکتری‌های موجود در خون را نشان دهد.

2- آزمایش ادرار

3- انجامLP : یک نمونه مایع مغزی نخاعی اگر آزمایش و کشت شود، امکان اینکه نوزاد مبتلا به مننژیت شده یا نه را مشخص می‌کند.

4- گرافی‌ها، به خصوص از قفسه سینه (جهت اطمینان از عدم وجود پنومونی)

5- اگر نوزاد هر نوع لوله گذاری در بدن داشته باشد (آنژیوکت، کت‌تر یا شنت) از مایع داخل آن ممکن است جهت بررسی علائم عفونت نمونه گرفته شود.

 

 

 

علل عفونت خونی:

میکروب‌های مختلفی نظیر باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها و یا قارچ‌ها می‌توانند منجر به بروز عفونت‌های شدید شوند که منجر به عفونت خونی می‌شود. در نوزادان و شیرخواران معمولاً علل این حالت باکتری‌ها هستند.

بعضی از حاملگی‌های پرخطر که می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سپسیس در نوزاد شود شامل موارد زیر است:

– خونریزی

– تب مادر

– وجود عفونت در رحم یا جفت

– پارگی زودرس کیسه آمینوتیک (قبل از 37 هفته جنینی)

– پارگی کیسه آب، زودتر از موعد زایمان (18 ساعت یا بیشتر قبل از زایمان)

– زایمان سخت و طولانی

 

 

 

 

درمان عفونت خونی:

درمان در خانه :

سپسیس یک اورژانس پزشکی است که درمان آن باید در بیمارستان و یا حتی در بخش مراقبت های ویژه انجام شود.

درمان دارویی :

1. شاید لازم باشد برای شما اکسیژن گذاشته شود که بدین صورت که ماسکی روی دهان شما گذاشته شده و یا از طریق لوله ای از کنار بینیتان، به شما اکسیژن داده می شود.

2. طبق نتایج تستها، پزشک دارو تجویز می کند که می تواند شامل آنتی بیوتیک هائی که از طریق وریدی داده می شوند باشد. معمولاً از آنتی بیوتیکهایی استفاده می شود که طیف وسیعی از باکتری ها را از بین می برند چون معمولاً معلوم نیست که کدام باکتری باعث بیماری شده است. به محض اینکه جواب کشت خون، نوع باکتری را معلوم کرد، پزشک آنتی بیوتیک مخصوص آن باکتری را تجویز می کند ممکن است دستور تزریق محلول نمکی وریدی را بدهد تا حجم خون را افزایش دهد.

پزشک معمولاً تا زمانی که جواب کشت خون شما حاضر شود شما را در بیمارستان بستری کند. اگر حال شما خیلی بد باشد شاید در بخش مراقبت های ویژه بستری شوید و از پزشکان دیگر در مورد شما نظر خواهی شود.

اگر نتایج آزمایشات عفونت شکمی را نشان دهد معمولاً بوسیله سوزن یا جراحی کشیده و خارج می شود. تحقیقاتی که در 20 تا 30 سال گذشته در مورد درمان سپسیس انجام شده به نتیجه ای نرسیده ولی محققان همچنان با جدیت در حال کار هستند تا داروهای مؤثری را برای درمان سپسیس کشف کنند و سعی در این است تا سیستم ایمنی را تقویت کرده تا در برابر میکروبها پاسخ مناسب را بدهد. داروهای جدید در آینده ای نزدیک در دسترس خواهند بود.

 

 

گرد آوری و تدوین آرش توکلی

هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

 

مطالب مرتبط :

مقابله با عفونت در بدن

رفع عفونت در بدن با این داروهای طبیعی

مهار عفونت در بدن با طب سنتی

علل و عوامل ایجاد عفونت در بدن انسان