متاسفم، ولی عبارات وسط گفتگو، شما را بامزه نشان نمی دهد بلکه برعکس باعث میشود تا خسته کننده به نظر برسید. آیا احساس میکنید هر گفتگویی که دارید خسته کننده است؟ آیا ناگهان در وسط یک بحث و گفتگو خود را غافلگیر می یابید؟ آیا برای جلوگیری از نشان دادن بی توجهی نسبت به گفتگو، با خودتان مبارزه میکنید؟

پاسخ بلی به این پرسشها، یعنی اینکه شما خسته کننده هستید؛ اما میتواند همزمان به معنی این باشد که شما به طور غیرعمد از کلمات یا عباراتی استفاده میکنید که درواقع “قاتل گفتگو” و از بین برنده گفتگوی دوطرفه است. استفاده از این عبارات باعث میشود بیشتر اوقات گفتگوی دوطرفه شما قطع شود. اما راهکارهای آن ساده است؛ در زیر چند راهکار برای جلوگیری از قطع گفتگوی دوطرفه برای شما و جذاب کردن آن، آمده است. میتوانید شروع کنید:

قاتل گفتگوی شماره یک: “اوه، واقعا؟”

دوستی میخواهد اخبار جدیدی را با شما درمیان بگذارد، و برای بیان این اخبار به شما بسیار هیجان زده است؛ پاسخ شما چیست؟ اگر پاسخ شما “اوه، واقعا؟” است، شانس بیشتری برای ادامه گفتگو وجود ندارد. ممکن است دوست شما مایل باشد این پاسخها را بشنود: “آه واقعا نمیتونم باور کنم”. وقتی درباره گفتن چیزی مطمئن نیستید، شکستن عادات قبلی خود با برخی چیزهای کوچک سخت نیست.

به جای آن چه چیزی باید گفت؟

1- یک سوال کاملا توضیحی از او بپرسید؛ مثل: ” چه احساسی داشتی وقتی بورسیه گرفتی؟”

2- درباره جزئیات از او بپرسید؛ مثل: “برای دریافت آن به ترتیب چه کارهایی کردی؟”

3- با او درباره یک مورد مشابه که تجربه خودتان است صحبت کنید؛ مثل: “میدونم، چون زمانی که من برای بورس اقدام کردم چندین هفته روی اون کار کردم.”

قاتل گفتگوی شماره دو: “حیرت انگیزه، باحاله، عالیه”

این خیلی خوب است که به فردی که با او صحبت میکنید، بازخورد مثبت دهید؛ اما یک کلمه مثل عبارات ذکر شده، درواقع چیزی به بحث شما اضافه نمیکند. میتوانید به جای آنها چند سوال بپرسید و یا کمی بیشتر برای بیان احساستان وقت بگذارید.

 

به جای آن چه چیزی باید گفت؟

به جای آن میتوانید این کارها را انجام دهید؛ بطور مثال اگر بحث درباره گیاهخواری است، میتوانید این جمله را بگویید: “من این کار را خیلی دوست دارم؛ چقدر خوب که تصمیم گرفتی گیاهخوار بشوی، من همیشه درباره نگهداری  از حقوق حیوانات مشتاق بودم.” یا اگر گفتگو درباره فیلمی است، میتوانید بگویید: “عالیه، من تابحال درباره این فیلم نشنیده بودم، میشه کمی بیشتر درموردش صحبت کنی؟”

قاتل گفتگوی شماره سه، “آه، آره”

آیا شما از افرادی هستید که چون نمیتوانند کمکی به گفتگو کنند، آن را قطع میکنند؟ حتی اگر مطمئن هستید که چیزی را که هم صحبت شما میگوید به طور کامل میدانید، چرا جملات وی را تمام نمی کنید و نظر خود را نمیگویید؟

قطع کردن صحبت فرد دیگر، میتواند بسیار بدتر از خرج کردن برای وی باشد؛ از طرفی باعث میشود فرد اشتیاق خود را برای گفتگو از دست بدهد. شنیدن، برای ارتباط دوطرفه بسیار مهم است، پس نباید فقط شما حرف بزنید و اجازه صحبت به فرد دیگر را ندهید.

به جای آن چه چیزی باید گفت؟

اگر میخواهید با قطع کردن صحبت دیگران توسط خودتان مبارزه کنید، تلاش کنید تا فعالانه تمرین” گوش کردن داشته باشید.

مراحل شنیدن چیست؟

1- دریافت:

این بسیار مهم است که آنچه دیگران میگویند به درستی شنیده شود؛ پس ساکت بمانید و به دقت روی کلماتی که میگویند تمرکز کنید.

2- درک:

صرف کردن لحظاتی برای درک آنچه میگویند، به شما اجازه میدهد تا از طریق راههای آگاهانه بیشتر، بازپخش داشته باشید. از اینکه در مورد آنچه مطمئن نیستید پرسش کنید، نباید بترسید. این راهی بزرگ برای نشان دادن توجه شماست.

3- ارزیابی:

در این حالت، شما یک نظر درباره آنچه گفته شده، خواهید داشت. از اینکه مخالفت کنید نترسید؛ چرا که باعث جذاب تر شدن بحث و گفتگو میشود.

4- پاسخ دادن:

قبل از اینکه پاسخ دهید، مطمئن شوید که دیگر افراد صحبتشان تمام شده است. روی حالت مثبتی از  زبان بدن تمرکز کنید؛ بطور مثال داشتن تماس چشمی.

5- یاد آوری:

تلاش کنید تا آنچه را که به شما گفته شده است، به یاد بیاورید. این کار نشان دهنده علاقه شماست، و اجازه می دهد که جریان گفتگو بهتر شود. پرهیز از وقفه و حواسپرتی باعث میشود تا آنجا که ممکن است به اطلاعات دسترسی داشته باشید. یک گفتگو نباید هیچگاه در زمان خستگی به پایان برسد. اجازه دهید تا این راهنمایی ها، گفتگوی شما وفرد مقابلتان را جالب، جذاب و لذتبخش سازد.

برگردان: سیما آزاد فلاح

بازنویسی: فرزانه پاشایی

هرگونه استفاده با درج نام دکتر سلام و با لینک دهی مستقیم مجاز می باشد.


بیشتر بخوانید:

تاثیر گفتگو با یکدیگر در افسردگی

10 واژه تاثیرگذار در گفتگو

گفتگو با بیماران مبتلا به افسردگی

چگونه با همسر خود گفتگو کنیم؟