روش هایی برای یادگیری سریع تر

آیا به افرادی که سریع یاد میگیرند، حسادت میکنید؟ به نظر میرسد تا شما بخواهید سرتان را برگردانید، آنها بلافاصله مفهوم را گرفته اند. اغلب ما چنین عقیده ای داریم که افرادی که سریع یاد میگیرند، باهوشترند و گویی مغز آنها برای درک و انتخاب فرمولهای پیچیده، راهکارها و مفاهیم، سیم پیچی شده است و این کارها برایشان بسیار آسان است.

باید بدانید که در مورد یادگیری، افراد با هم متفاوتند. و اگر چنین فردی یافت شود، او تنها با استفاده از برخی راهکارها سریعتر یاد گرفته و درواقع کار هوشمندانه ای انجام نداده است. وی با استفاده از این راهکارها، به مغز خود برای کشف مفاهیم به طریقی بسیار ساده، فقط اجازه داده است.

در این مقاله روشهای مطمئنی برای شما وجود دارند که کمک میکنند تا سریع یاد بگیرید و ثابت کنید که اینجا در واقع هوش، کاری انجام نمی دهد. برای یادگیری سریع، شما باید حفظ کردن خوبی داشته باشید؛ چرا که این روشها بیشتر درباره حفظ اطلاعاتی است که موثرند و باعث لذت بردن از فرآیند یادگیری میشوند. در اینجا 5 مفهوم وجود دارد که با استفاده از آنها، شما نیز میتوانید به یک یادگیر سریع تبدیل شوید:

1- روش تجسم

زمانی که خیلی کوچک هستیم، از طریق نقاشیهای خاص، رنگ آمیزی و استفاده از رنگهای زنده و تجسم آنچه باعث استوار ماندن خیالپردازی ما میشود، یاد میگیریم. به محض رفتن به مدرسه، مدام تشویق میشویم که همه این خیال پردازی ها را فراموش کنیم ؛ البته مغز تلاش میکند تا خاطره ای را از آنها برای ما حفظ کند.

روش هایی برای یادگیری سریع تر

مفاهیم ارتباطی بصری، یک راه حل بسیار خوبی برای مغز است برای درک بهتر. از اینکه یک نمودار رنگی و یا تصویری پر از رنگ برای درک بهتر مسئله ای مشکل ترسیم کنید، نترسید. این کار نه تنها به مرحله یادگیری شما کمک و نقطه های مهم را به هم  وصل میکند، بلکه باعث انگیزه بخشیدن به مغز و هیجان آن می شود.

2- روش استعاره ها

زمانی که شما ایده یا مفهومی را با چیز دیگری مقایسه میکنید، مغز پاسخ را بهتر به یاد می آورد. استفاده از استعاره ها راهی خوب برای “درک اطلاعات استفاده از یک مفهوم، برای نشان دادن مفهوم دیگر” است. درمورد سایر کلمات، استعاره ها در باره “گرفتن ماهیت اصلی از یک مفهوم، برای شرح ذهنی آن” است. مقایسه موج رادیو با حرکت موجی آب، و یا جریان برق به حرکت آب درون لوله، چراغی را در مغز برای تلاش در مورد شناختن چیزی تازه و یا مفهومی جدیدتر روشن میکند.

3- روش ربط دادن

اگر فردی را مشاهده میکنید که با یک بار نگاه کردن به لیستی همه را به خاطر می سپارد، خوشحال باشید و بدانید به دلیل هوش بیشتر آنها نیست؛ درواقع از روشی به نام “ربط دادن” استفاده میکنند. این روش درواقع یک نوع استفاده از خیالپردازی است. درست مثل قصه گفتن که در آن برای ربط یک چیز به چیزی دیگر، یک جریان را خلق میکنیم.

تصور کنید بطور مثال میخواهید برای خرید به مغازه خواروبار رفته (پرتقال، شیر، موز و عسل) بخرید؛ میتوانید اینگونه تصور کنید که : “یک مرد پرتقالی میخواهد یک گاو شیرده برای یک میمون موز به دست ببرد ولی این میمون توسط یک زنبور عسل نیش خورده و خفه شده است.” زیبایی این روش در این است که به یادآوری هر چیزی از لیست بلند شما، برای یک مفهوم ذهنی دشوار کمک میکند. هرچه عجیب تر، بهتر.

روش هایی برای یادگیری سریع تر

4- روش غوطه وری کامل

شما احتمالا وقتی در حال فراگیری سریع یک زبان جدید هستید، درباره این تکنیک شنیده اید. این ایده در واقع به جای اینکه به مغز برای استفاده فشار بیاورد، شما را به طور کامل و توسط نیازهای یادگیریتان، احاطه میکند . تصور کنید در کشوری جدید رفته اید که زبان آنها را نمی دانید؛ به منظور زنده ماندن و حفظ زندگی خود، مجبورید خودتان را با آنها انطباق بدهید. این حالت “زنده ماندن و تکرار ثابت با سرعت بالا”، برای پردازش بار یادگیری شماست. چون مغز شما بطور مداوم در حال یادگیری است.

5- روش پنج ساله

این یک روش عالی برای کشف چگونگی درک بهتر شما از یک مفهوم جدید است. تصور کنید میخواهید یک مفهوم جدید را برای یک بچه پنج ساله، یا حداقل کسی که در مورد این مفهوم، بطور کامل بی اطلاع است، شرحی بدهید. آیا به این بچه یا فرد بی اطلاع همانطور توضیح می دهید که به یک فرد آگاه؟ همه این تکنیک شامل توانایی شما برای ساده کردن آنچه میخواهید یاد بگیرید، به وسیله کاهش پیچیدگی ها و استفاده از آنالوگها یا چیزهای مشابه است.

 پس زمانی که با تکه جدید از اطلاعات مواجه شدید، از خود بپرسید: “چگونه باید این را برای فرد دیگری شرح دهم؟”…..آیا میتوانید؟ اگر بتوانید، پس متوجه میشوید که بر این روش مسلط شده اید، و اطمینان داشته باشید که میتوانید هر چیزی را به وسیله ساده تر کردن روش شرح آن یاد بگیرید. این کار باعث میشود به خودتان ثابت کنید که مفهوم را درک کرده اید.

“پس جلو برو و برای این مفاهیم تلاش کن. اگر برای یادگیری چیزی مبارزه میکنی، از ته قلب قبول کن که هر کس سبک خاص یادگیری خودش را دارد. از اینکه به ریشه های کودکی ات برگردی نترس و تخیلت را باز کن. در همه طول راه، قسمت هایی برای کمک به یادگیری سریعتر تو وجود دارد.”

برگردان: سیما آزادفلاح

بازنویسی: فرزانه پاشایی

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز می باشد.