آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
دکتر عامری
دکتر محمدحسن عامری
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی

اسید چرب امگا 3

بر اساس مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا بر روی حیوانات صورت گرفته است متوجه شده اند که با مصرف یک نوع اسید چرب امگا 3 می توان از آسیب جدی بر کبد جلوگیری کرد. در این مقاله از دکتر سلام به تحقیقی در خصوص پیشگیری از آسیب جدی به کبد با استفاده از اسید چرب امگا 3 پرداخته ایم.

مطالعه جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد یک نوع اسیدچرب اُمگا۳ آسیب جدی به کبد را متوقف می سازد.

یافته های محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا نشان می دهد مکمل «اسید داکوزاگزازنئیک» (DHA)، یکی از مهم ترین اسیدهای چرب اُمگا۳، موجب توقف روند پیشرفت کبد چرب غیرالکلی در تبدیل به سیروز کبدی یا سرطان کبد می شود.

مشخصه کبدچرب غیرالکلی که التهاب کبد، فشار اکسایشی و فیبروز است، فاکتور بسیار پرخطری برای ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد است.

طبق اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا، پیش بینی می شود این بیماری تا سال ۲۰۲۰ علت اصلی پیوند کبد باشد درحالیکه هنوز هیچ درمان پزشکی تاییدشده ای برای آن وجود ندارد.

محققان در یک مطالعه ۱۰ ساله دریافتند مرگ ناشی از سیروز و بیماری های کبدی به ترتیب در ۲۰ و ۱۲ درصد بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی اتفاق افتاد. زمانیکه افراد مبتلا به کبدچرب غیرالکلی بررسی شدند، دارای میزان بسیار پایین اسیدچرب اُمگا۳ بودند. زمانیکه این میزان اسیدچرب افزایش یافته بود، روند بیماری متوقف شده بود.

اسیدهای چرب اُمگا۳، مسیرهای مهم بیولوژیکی از جمله سنتز اسیدچرب، اکسایش، تجزیه تری گلیسیریدها یا چربی های موجود در خون را تنظیم می کند. به نظر می رسد این اسیدچرب در ترمیم کبد آسیب دیده نقش داشته باشد.

بالاترین میزان این اسیدچرب امگا۳ در ماهی های چرب نظیر سالمون، خال مخالی، ماهی تن و ساردین یافت می شود، اگرچه به میزان کم هم در برخی مواد خوراکی نظیر گوشت مرغ، جگر، زرده تخم مرغ، و برخی انواع جلبک وجود دارد.

منبع: مهر نیوز

5 1000
ارسال شده در 13 تیر 1396 توسط با موضوع اخبار پزشکی , سلامت اعضای خانواده

ارکید
دندانپزشکی دکترسلام
تلگرام دکتر سلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x