دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
نارمک/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی نارمک
متخصص کامپوزیت زیبایی
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
ساج
کلینیک ساج
تزریق ژل و بوتاکس
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
نارمک/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی نارمک
متخصص کامپوزیت زیبایی
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی

فشار خون یکی از شایع‌ ترین بیماری‌های مزمن در ایران و تمام جهان است و افراد بسیاری از گروه‌های سنی مختلف به این مشکل دچار هستند. یکی از راحت‌ترین و رایج‌ترین روش‌ها برای کنترل فشارخون در کنار درمان دارویی، رعایت یک رژیم غذایی به‌خصوص است که اصلی‌ترین غایب آن نمک است. به همین دلیل هم وقتی بحث آشپزی برای بیماران دارای فشارخون به میان می‌آید، واژه‌هایی مثل آب‌پز و کم‌نمک بیشتر به ذهن خطور می‌کنند تا خوشمزه و هیجان‌ انگیز.

اما چطور می‌توان هم غذایی درست کرد که باعث افزایش فشارخون بیمار نشود هم سایر افراد خانواده بتوانند با لذت آن را نوش‌جان کنند؟ در ادامه نگاهی داریم به نکاتی که می‌توانند کمک کنند تا بدون آنکه مجبور به خوردن غذای بی‌نمک باشید، سفره‌ای رنگین و دلچسب برای عزیزان خود تدارک ببینید. با دکتر سلام همراه باشید.

از کجا شروع کنیم؟

– مهم‌ترین جنبه از تغییرات ضروری سبک زندگی و تغذیه بیماران مبتلا به فشارخون مرتبط با کاهش مصرف نمک است؛ چراکه سدیم یکی از عوامل اصلی بالارفتن فشارخون محسوب می‌شود؛ بنابراین رعایت یک رژیم غذایی کم‌سدیم کمک قابل‌ توجهی به کاهش و کنترل سطح فشارخون فرد خواهد کرد. البته فقط سدیم مهم نیست و یک فاکتور بسیار مهم دیگر در این زمینه اضافه‌ وزن است. در اکثر موارد افرادی که به فشارخون مبتلا می‌شوند، باید وزن کم کنند یا به‌ دقت مراقب بالاتر نرفتن آن باشند. در رژیم‌های غذایی مناسب برای کاهش فشارخون، مواد غذایی سرشار از فیبر و منابع پروتئینی حاوی پتاسیم، منیزیم و کلسیم وجود دارد که همگی در کاهش فشارخون موثر هستند.

غذای سالم آماده کنید

اگر مواد غذایی سالم و تازه تهیه کنید، اما آن‌ها را در مقدار زیادی روغن و نمک سرخ کنید، کاری بیهوده انجام داده‌اید؛ چرا که تمام خواص مفید این خوراکی‌ ها به این شکل از بین می‌رود. در آشپزی برای بیماران دارای فشار خون، از سرخ‌کردنی‌ها پرهیز کنید و به‌ جای آن از این روش‌های ساده و ثابت‌شده استفاده کنید:

– گوشت و مرغ را روی سیخ یا توری کباب کنید تا چربی آن‌ها بتواند بچکد و خارج شود.

– برای پختن غذاها از ظروف نچسب استفاده کنید و برای روغن‌ زدن از اسپری استفاده کنید.

– گوشت و مرغ را ابتدا بپزید و سپس اجازه دهید تا سرد شود. سپس پیش از گرم‌ کردن و سرو مجدد هرگونه چربی انباشته‌ شده در مایع را جمع‌ آوری کنید.

– تمام مواد غذایی را می‌توانید با خیال راحت آب‌پز یا بخارپز کرده و نوش‌جان کنید.

باید‌ها و نباید‌های آشپزی برای بیماران مبتلا به فشارخون

هر چند خوردن نمک یکی از عادت‌های همگی ماست و ترک عادت موجب مرض است، اما این کار ضروری است و برای حفظ سلامت بیمار اهمیت حیاتی دارد؛ اما نخوردن نمک به معنی منع استفاده از سایر انواع ادویه نیست. در واقع می‌توانید با استفاده از ادویه مناسب، در کنار داشتن غذاهایی خوش‌ طعم و خوشمزه از یک رژیم غذایی مناسب فشارخون بالا هم پیروی کنید. در ادامه فهرستی از طعم‌دهنده‌ها و ادویه مناسب برای این کار را به شما معرفی می‌کنیم:

– ریحان (تازه یا خشک‌شده) را می‌توانید در کنار انواع غذا، گوشت و ماهی میل‌کرده یا به انواع سس و سوپ اضافه کنید.

– آویشن یک ادویه معطر و بسیار مفید است که در کنار غنی‌ کردن طعم غذا خواص فراوانی هم دارد.

– زیره سیاه باعث افزوده‌ شدن طعم خشکبار به انواع نان، سالاد، سبزی‌های بخارپز شده و سوپ رشته (نودل) می‌شود.

– پیازچه یکی از سبزی‌هایی است که طعم ملایم و عطر دلپذیری به غذای شما اضافه می‌کند و در حالت‌های مختلف قابل افزودن به انواع غذاست.

– رزماری هم یک ادویه مناسب برای غذاهای سنگین‌تر است.

– با افزودن سرکه سیب به انواع سس و سبزی‌های می‌توانید طعم آن را تند کنید.

– زردچوبه از دیگر ادویه‌های شناخته‌ شده در سفره‌های ایرانی است که خواص بسیاری دارد و طعم و عطر غذا را هم بهبود می‌دهد.

– با افزودن پودر کاری به انواع گوشت به‌ خصوص گوشت گوسفندی، می‌توانید طعمی خاص و متفاوت به آن بدهید.

سیر هم یک افزودنی مناسب است که در کنار کاهش فشارخون و ضربان قلب، طعمی غنی به غذا اضافه می‌کند.

– در کنار سالاد، سبزی‌ها و ماهی از آب‌لیموی تازه و طبیعی استفاده کنید.

کسانی که به فشارخون مبتلا هستند، نخورند

تا این‌ جا تنها درباره چیزهایی که می‌توانید بخورید، صحبت کردیم، درحالی‌که مسلما مواد غذایی بسیاری هستند که نمی‌توانید آن‌ها را مصرف کنید و باید تا حد امکان از برنامه غذایی‌تان حذف شوند. این موارد شامل:

– غذاهای بسته‌ بندی‌ شده، فرآوری‌ شده و نیمه‌ آماده

– غذاهایی که با روش‌های سنتی مثل ترشی‌ انداختن، دودی‌ کردن و مانند این‌ها آماده شده باشد.

– در هنگام آشپزی از پاستا یا نودل‌های طعم‌دار استفاده نکنید؛ چرا که حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند.

– از خوراکی‌ها و تنقلات شور ازجمله خشکبار بوداده و انواع اسنک‌های شور مثل چیپس و پفک دوری کنید.

به‌ جای آنکه روی غذاهایی که بیمار نمی‌تواند بخورد، تمرکز کنید، خلاقیت داشته باشید و با درست‌کردن ترکیب‌های خوشمزه و بدون سدیم تنوع را در برنامه غذایی آن‌ها ایجاد کنید. با این روش امکان دنبال‌ کردن دقیق برنامه‌ غذایی و در نتیجه کنترل بهتر وضعیت فشارخون بیمار بسیار راحت‌تر می‌شود.


در این باره بیشتر بخوانید: با رژیم موز فشار خون خود را کنترل کنید!


منبع: دکتر سلام

5 1000
ارسال شده در 13 تیر 1396 توسط با موضوع تغذیه
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام (NEW) است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی