نارمک/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی نارمک
متخصص کامپوزیت زیبایی
دکتر خرازی
دکتر محمدرضا خرازی
جراحی زیبایی
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
نارمک/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی نارمک
متخصص کامپوزیت زیبایی
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر خرازی
دکتر محمدرضا خرازی
جراحی زیبایی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
تابستان گرم ترین فصل سال است و در روز های خنک هیچ چیزی به اندازه نوشیدن یک آب میوه خنک و یا خوردن یک بستنی نمی تواند لذت بخش باشد و خستگی را از جان به در کند؛ اما بر اساس گفته محققان استفاده از این محصولات خوراکی دارای معایب و همچنین فوایدی است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت؛ در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

بستنی ها

در کشور ایران بستنی و بستنی‌خوری یکی از مواردی است که در فصل تابستان بسیار پرطرفدار می‌شود البته همه کشورها اینطور نیستند مثلا در بسیاری از کشورهای انگلیسی زبان ماست منجمد بسیار بیشتر از بستنی طرفدار دارد. البته باید پذیرفت که محتوای تغذیه‌ای هر دو غذا شبیه بهم می‌باشد. بستنی‌ها از شیر، شکر، تخم‌مرغ، کاکائو، قوام دهنده و چربی‌های خوراکی تشکیل شده‌اند. البته امروزه تنوع بستنی‌ها بسیار زیاد است و این غذا در طعم‌ها، رنگ‌ها و شکل‌های مختلفی تهیه و سرو می‌شوند.

بستنی با هر طعم و شکل و مزه‌ای که باشد در فصل تابستان می‌چسبد زیرا باعث خنک شدن ما می‌شود. با داشتن شیر و تخم‌مرغ، بستنی می‌تواند مقدار قابل توجهی کلسیم، پروتئین و مواد مغذی دیگری را به بدن ما برساند که می‌تواند مطلوب باشد و از انتخاب‌های دیگری مانند دلستر، نوشابه و حتی آبمیوه‌های صنعتی بهتر باشد. ولی باید به خاطر داشت که شکر فراوان، کاکائو و چربی موجود در بستنی می‌تواند نقطه ضعف تغذیه‌ای آن باشد. می‌دانیم که در صنعت بستنی (مخصوصا بستنی سنتی) از مقدار فراوانی چربی و شکر برای مطلوب‌تر کردن طعم و قوام بستنی استفاده می‌شود که می‌تواند باعث بروز مشکلات در بیماران دیابتی یا افرادی که اضافه وزن دارند شود.

جالب اینجاست که در بستنی‌های پاستوریزه کارخانه‌ای به دلیل تزریق هوا در بافت بستنی، بستنی‌ها سبک‌تر و کم شیرین‌تر و کم چرب‌تر از بستنی‌های سنتی می‌باشند و این موضوع امتیازی است برای بستنی‌های کارخانه‌ای در مقایسه با بستنی‌های سنتی البته باید توجه کرد که مسائل بهداشتی از قبیل آلودگی‌های بستنی‌های سنتی نیز می‌تواند دلیل استقبال کم آنها نزد مشتریان و مصرف کنندگان باشد. شکل دیگری که عادت به بستنی‌خواری می‌تواند بوجود آورد، این است که بستنی‌خواری می‌تواند ذائقه شیرین فرد را تقویت نماید و همین ذائقه شیرین می‌تواند در طول روز انتخاب‌های غذایی فرد را تحت تاثیر قرار داده و باعث افزایش انرژی دریافتی فرد از غذاهای شیرین و غیر شیرین شود. با تمام اینها بستنی از دیرباز جزو غذاهای پرطرفدار ایرانی بوده و در طول زمان کیفیت آن رو به بهبود رفته و محبوبیت آن افزایش یافته است.

احتمالا خوردن یک بستنی متوسط در هفته هیچ مشکل سلامتی برای افراد مبتلا به دیابت و چاقی بوجود نخواهد آورد. ولی استفاده روزانه از بستنی در طول تابستان (و حتی در مواردی در فصل زمستان) می‌تواند باعث افزایش وزن و بالا رفتن تری‌گلیسیرید خون و قندخون در افراد بالای سن 40 سالگی شود. بنابراین باید در خوردن بستنی در این افراد بسیار با دقت عمل کرد مخصوصا امروزه بستنی‌های با شکلات فراوان وجود دارند که چربی‌شان بسیار بالا است. این چربی باعث می‌شود که انرژی موجود در این بستنی‌های حتی تا 2 برابر بالا برود و برای مثال یک بستنی با شکلات (چوبی) ممکن است تا 200 کیلوکالری انرژی داشته باشد که کمی کمتر از انرژی یک وعده غذایی سالم فرد بزرگسال می‌باشد. بنابراین باید توجه داشت که با رعایت نکات ایمنی می‌توان از بستنی‌های موجود پاستوریزه در بازار استفاده کرد و از آنها لذت برد.

آبمیوه ها

یکی دیگر از مواد غذایی پرطرفدار فصل تابستان عبارتست از آب‌میوه‌ها، آب‌ میوه‌ ها را می‌توان به دو دسته طبیعی و کارخانه‌ای تقسیم‌بندی نمود که باید پذیرفت که آب‌میوه‌های کارخانه‌ای کیفیت ریزمغذی بسیار پائین‌تری در مقایسه با آب‌میوه‌ های طبیعی دارند. آب‌میوه‌های کارخانه‌ ای عمدتاً عبارتند از آب و شکر و اسانس که معمولا مانند ریزمغذی‌هایی مانند ویتامین‌ها هستند. در صورتی‌که آب‌میوه‌های طبیعی که در فصل تابستان رایج هستند از قبیل آب طالبی و آب پرتقال که از میوه تازه تهیه می‌شوند می‌توانند همان ارزش غذایی میوه تازه را داشته باشند. اگر آب میوه تازه را از مغازة سالم تهیه نمائیم یا خودمان در منزل تهیه کنیم، معمولا همان فواید میوه تازه را خواهد داشت.

تنها نکته منفی تهیه آب میوه از میوه سالم تازه این است که معمولا مقدار میوه‌ای که در روش آب میوه‌گیری استفاده می‌شود بیشتر از مقداری است که در حالت طبیعی خوردن میوه اتفاق می‌افتد برای مثال فردی که معمولا 300 گرم طالبی را به صورت میوه استفاده می‌کنند قادر است مقدار 500 گرم طالبی را به صورت میوه استفاده می‌کنند، قادر است مقدار 500 گرم طالبی را به صورت آب طالبی استفاده نماید که حتی در بسیاری ازموارد به این فرایند شکر نیز اضافه می‌شود که مقدار کربوهیدرات ساده محصول را باز افزایش می‌دهد. باید دقت کرد که سرعت جذب کربوهیدرات‌ ها (قندهای) آب‌میوه بسیار بالاتر از میوه کامل است بنابراین باید در نظر گرفت که با آب گرفتن میوه‌ها، ‌مقدار میوه، مقدار قند و سرعت حذف قندها به صورت فراینده‌ای افزایش می‌یابد و همین موارد می‌توانند دلیل توصیة متخصصین تغذیه به مصرف میوه‌های کامل (و نه آب‌میوه‌ها) باشند ولی با این وجود نوشیدن یک لیوان متوسط آب میوه تازه در فصل تابستان می‌تواند بسیار مفرح باشد.

طبیعی است که مصرف بستنی‌ها و آب‌میوه‌ها در فصل تابستان جزو فرهنگ غذایی سنتی ایرانیاناست ولی عاقلانه به نظر می‌رسد که در مصرف این مواد غذایی اعتدال به خرج دارد و از محتویات غذایی آنها اطلاع داشت تا سلامتی‌مان به خطر نیافتد.

 

منبع: زندگی آنلاین

5 1000
ارسال شده در 16 تیر 1396 توسط با موضوع تغذیه
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام (NEW) است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی