دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر عامری
دکتر محمدحسن عامری
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی

کرفس

کرفس گیاهی است که علاوه بر کاربرد در آشپزخانه در درمان بیماری ها هم کاربرد کرد. کرفس به درمان بیماری های التهابی، پیشگیری از سنگ کلیه و کیسه صفرا کمک زیادی می کند. در این بخش از دکتر سلام به خواص درمانی کرفس پرداخته ایم. پیشنهاد می کنیم که این بخش را از دست ندهید.

خواص کرفس (Celery) شامل کمک به درمان بیماری‌های التهابی مفصلی، پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه و کیسه صفرا، کمک به درمان اختلات خواب و قاعدگی است.

کرفس یکی از سبزیجات پرخاصیت و سودمندی است که ارزش غذایی برگ،ساقه و تخم کرفس و خواص درمانی آنها، باعث شده که امروزه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده از آن توسط متخصصان تغذیه به بیماران توصیه شود. خواص کرفس و فواید درمانی آن شامل خاصیت ضد التهابی، ضد نفخ، مسهل، مدر، مقوی، آرامبخش، ضد فشار خون و آنتی اکسیدان میباشد.

در طب سنتی از خواص کرفس برای درمان بیماری هایی نظیر نقرس، برونشیت، آسم و اختلالات گوارشی استفاده میشده است. همچنین متخصصان طب سنتی، برای درمان اختلالات قاعدگی نظیر بی نظمی و عقب افتادن و افزایش شیر مادران شیرده مصرف این سبزی معطر و پرخاصیت را به زنان توصیه مینمودند. برای آشنایی بیشتر با خواص کرفس و فواید آن در درمان بیماری‌ها در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

گیاه شناسی کرفس

کرفس گیاهی دو ساله است، یعنی در سال اول برگ تولید میکند و در سال دوم ساقه هوایی گل دهنده ظاهر میشود و بذر میدهد. این گیاه در برخی شرایط مانند گیاهان یکساله در سال اول تولید گل و بذر مینماید. گلهای کرفس کوچک و سفید رنگند که به صورت چتر مرکب ظاهر میشود و در انتهای ساقه گل دهنده به ارتفاع 60 تا 90 سانتی متر قرار میگیرد. برگهای آن دارای ظاهری شفاف، کمی ضخیم و مرکب از 3 تا 7 برگچه مثلث یا لوزی شکل دندانه دار و بسیار معطر است.

خواص کرفس (طبیعت و خواص درمانی)

طبع کرفس گرم و خشک است. برگ های کرفس حاوی چربی‌های فرار ضروری مورد نیاز بدن می باشد. اسانس حاصل از این سبزی نیز تسکین دهنده عصبانیت، شرایط نقرسی و تورم مفاصل است. علاوه بر این کرفس ادرار آور است و مایعات اضافی بدن را دفع می کند. سایر خواص کرفس به طور خلاصه عبارتند از:

یکی از خواص کرفس پیشگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا و کلیه است. همچنین متخصصان تغذیه معتقدند، کرفس بهترین ماده غذایی است که می‌تواند با پاک‌کردن کلیه و مجاری ادراری، عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا را از بین ببرد.

کمک به درمان اختلالات خواب از موارد مصرف کرفس میباشد. این سبزی به علت داشتن روغن‌های طبیعی و ضروری، املاح، ویتامین‌ها و هورمون‌های گیاهی، سبب ایجاد نوعی آرامش در بدن می‌شود و سیستم مغز و اعصاب را تسکین می‌د‌هد.

مصرف کرفس به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی فیبر غیر محلول می باشد، برای لاغری و کاهش وزن بسیار موثر است.

کرفس نیز نظیر سایر سبزیجات دارای مواد آنتی اکسیدان بسیار فراوان بوده و در نتیجه در پیشگیری و بروز انواع سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش و سرطان ریه و حفره دهانبه بدن کمک می کند.

آب کرفس

از فواید مصرف کرفس کمک به کاهش فشار خون و کلسترول خون میباشد. از این رو مصرف آن به بیماران قلبی عرقی توصیه میگردد.

کرفس درمان کننده سوء هاضمه به شمار می رود و از آن جایی که دارای خواص ضد التهابی است در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های دوران بارداری نفش مهمی دارد.

یکی از مهمترین خواص کرفس، حفظ سلامتی پوست می باشد.

کرفس تقویت‌کننده و محرک نیروی جنسی است و در کل برای تقویت عمومی بدن بسیار مفید است.

به طور کلی ویتامین ب6 و اسید پانتوتنیک موجود در کرفس به‌همراه منیزیم و کلسیم، اثر مثبتی در تقویت ماهیچه‌ها دارد و دارای آثار شگرفی در ایجاد آرامش روانی است.

ارزش غذایی و مواد موثر موجود در کرفس

کرفس سرشار از ویتامین‌های کا، ث و منبع بسیار خوبی برای تامین فولات، فیبر غذایی، پتاسیم، مولیبدن و منگنز است. مواد معطری مانند لیمونن، ترپینئول، کاروئل و مشتقات اسید کافئیک از دیگر مواد موثر موجود در گیاه کرفس میباشد.

مضرات کرفس

کرفس از گروه گیاهانی است که قابلیت جذب سموم شیمیایی و آلاینده های خاک را دارد و تجمه سموم نباتی در آن نسبتا بالا است، بنابراین توصیه میگردد در صورت امکان از کرفس‌هایی که به شیوه ارگانیک کشت میشند استفاده کنید.

لازم است بدانید هر یک ساقه متوسط کرفس در حدود 35 میلی گرم سدیم دارد و بنابرانین افرادی که محدودیت مصرف نمک دارند و دارای فشار خون بالا هستند ، بایستی این مقدار نمک موجود در کرفس را در محاسبات رژیم غذایی خود منظور دارند.

خوردن کرفـس برای بیماران مبتلا به صرع مضر است؛ زیرا حمله‌ها را تحریک می‌کند، همچنین افرادی که به ورم کلیه مبتلا هستند نیز بایستی در مصرف کرفس احتیاط کنند.

منبع: بهداشت نیوز

5 1000
ارسال شده در 16 تیر 1396 توسط با موضوع بیماری ها , خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • دستگاه تحویل انسولین خودکار برای مبتلایان به دیابت نوع ۱
  • مقابله با نشانه های زودرس پیری
  • اصولی ترین روش دویدن از دیدگاه متخصصین
  • عکس هایی از شیکر انکوباتور
  • تفاوت تغذیه ای در ماکارونی سرد و گرم
  • خانم ها از این مکمل ها استفاده نکنند
  • عفونت گردنه رحم در اثر چه عواملی بوجود می اید
  • اسرار تندرستی از دیدگاه پژوهشگران ژاپنی
  • محبوبترین ها

  • بالن می تواند به بیماران چاق برای از دست دادن وزن کمک کند
  • با اندازه گیری توزیع فشار در کف پا می توانید کفش بهتری انتخاب کنید
  • بهترین معالجه را برای بیماریتان پیدا کنید
  • تفاوت های سرما خوردگی با آنفولانزا
  • افرادی که دچار سنگ کیسه صفرا هستند مطالعه کنند
  • درباره سرطان سینه سه گانه منفی چه می دانید؟
  • محافظت از اشعه تلفن همراه با رزماری
  • استرس فعال ژنها و بیماری قلبی و عروقی
  • رپورتاژ

  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • لبخندی دلنشین و جذاب
  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x