مردان از پرسش درباره جهت یابی بیزارند

تصور کنید عصر یک روز تعطیل، به همراه همسر خود برای تفریح یا دیدار بستگان به خارج از منزل رفته اید؛ همسرتان در حال رانندگی است و ناگهان متوجه میشوید که این مسیر درست نیست. هر دو میدانید که گم شده اید، اما همسرتان به رانندگی ادامه میدهد. شما از او درخواست میکنید که بایستید و مسیر درست را از کسی سوال کنید. اما همسرتان مخالفت کرده و اعلام میکند که حاضر به چنین کاری نیست و نمیخواهد جهت را بپرسد چون میداند چه باید بکند!

بیزاری از آدرس پرسیدن در مردان

هنوز مسیر درست پیدا نشده ولی همسرتان به رانندگی ادامه میدهد. رانندگی مداوم و طبیعتا دیر رسیدن به مقصد… آیا این متن به نظرتان آشناست؟

این کار، یعنی نپرسیدن جهت درست برای مردان علت بیولوژیکی دارد. “پرسیدن در باره انگیزه بعدی و هدف بعدی“….گویا تستوسترون آنها پایین است. درحالی که اغلب اوقات یک شوک دادن به نفس خود، مفید است، اما اجرا کردن این اطلاعات از طریق فیلتر کردن مغزتان، درواقع قدم مفید بعدی است.

در یک تحقیق جدید از محققانی در دانشگاه وسترن امریکا، دریافتند که مردان اغلب اوقات غرایز خود را کورکورانه دنبال میکنند و به ندرت برای اینکه ببینند آیا غرایزشان درست است یا نه، مکث میکنند.(یک تمرین که “بازتاب شناختی” نامیده میشود). محققان برای مطالعه این تحقیق، این فرضیه را که “افزایش سطوح تستوسترون، در عوض استدلال، باعث افزایش تمایل یک مرد برای  تکیه بر شهود خویش میشود” را آزمایش کردند.

نتایج نشان دهنده آن بود که زمانی که مردان دوز تستوسترون را دریافت کردند، ارزیابی طراحی شده برای تست در مورد “بازتاب شناختی” را نسبت به گروهی که دارونما دریافت کرده بودند، بدتر انجام دادند. در این تحقیق که در مجله “علم روانشناسی” چاپ شده بود، تعداد 243 مرد را بطور تصادفی انتخاب و قبل از شروع تست شناختی، به برخی از آنها ژل تستوسترون و به برخی دیگر دارونما داده بودند. یک تست ریاضی نیز برای اندازه گیری سطوح مشارکت، انگیزه و مهارتهای اساسی، به گروه کنترل داده شده بود.

نتایج نشان دهنده آن بود که افرادی که تستوسترون دریافت کرده بودند، برای قضاوت نابهنگام روی بازیهای فکری سریعتر بودند ، که البته حدس اولیه آنها نیز معمولا غلط بود. درهرصورت تستوسترون، باعث مهار فرآیند بازبینی ذهنی کارها و یا افزایش احساسات بصری میشود که به مردان میگوید: “من قطعا درست فکر میکنم”.

برای آزمایش، به شرکت کنندگان پرسشی داده شده بود مبنی بر این که یک چوب چوگان و یک توپ در مجموع 1 دلارو 10 سنت قیمت دارند. قیمت چوب چوگان 1 دلار بیشتر از  توپ می باشد. قیمت توپ چقدر است؟

اغلب شرکت کنندگان جواب داده بودند: “توپ 10 سنت قیمت دارد”؛ اما پاسخهایشان نادرست بود. پاسخ صحیح این بود که: “توپ 5 سنت و چوب چوگان 1.05 دلار قیمت دارد”. محققان گزارش کرده اند که افرادی که به غرایز خود تکیه میکنند، اولین پاسخ خود را بیشتر قبول میکنند (که در این تحقیق قیمت توپ را 10 سنت اعلام کرده بودند)؛ در حالی که دیگر افراد ممکن است برای اطمینان از اینکه اشتباه نمیکنند، از طریق “بازتاب شناختی” به دنبال پاسخ درست باشند.

محققان در این آزمایش دریافتند که گروهی که تستوسترون دریافت کرده بودند، امتیاز بالاتری نسبت به گروه دریافت کننده دارونما داشتند. گروهی که تستوسترون دریافت کرده بودند، پاسخهای سریعتر ولی نادرست داده بودند؛ و پاسخهای درست آنها نیز نسبت به گروه دریافت کننده دارونما آهسته تر بود.

نتایج نشان دهنده یک اثر قوی سببی و شفاف از تستوسترون بر روی تصمیم سازی و شناخت در انسان می باشد. محققان نتیجه گیری کرده اند که : “بنظر می رسد تستوسترون باعث افزایش اعتماد به نفس میشود”. اگر شما بیشتر مطمئن باشید، بیشتر احساس میکنید که حق با شماست، و برای اصلاح اشتباهتان، کمتر به خودتان شک میکنید؛ و این، همه آن چیزی است که با میزان کم تستوسترون برای شما اتفاق می افتد.

برگردان: سیما آزادفلاح

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

مقاله های مرتبط


مشکل شایع روانی در مردان چیست؟

عواملی که شخصیت زنان و مردان را از هم متمایز کرده است

رازهای مردان را فاش کنید!