دوغ

در فصل تابستان هستیم و احتمال گرمازدگی در افراد بیش از گذشته است. برای اینکه از خطر ابتلا به گرمازدگی در امان بمانید بهتر است که دوغ کم نمک مصرف کنید. در این مقاله از دکتر سلام به تاثیر نوشیدن دوغ کم نمک در جلوگیری از گرمازدگی پرداخته ایم. توصیه ما این است که این بخش را از دست ندهید.

تاثیر نوشیدن دوغ کم نمک در پیشگیری از گرمازدگی

یک متخصص تغذیه گفت: دوغ کم‌نمک، بهترین ماده غذایی برای رفع گرمازدگی است و ماست آن پتاسیم لازم بدن را تأمین می‌کند.

ایرج نیستانی گفت: با شروع فصل تابستان و راه هشدت گرمای هوا، تقریباً تمام افراد گرمازدگی را تجربه می‌کنند و این امر موجب می‌شود با مصرف مواد مضری چون نوشابه، نه تنها گرمازدگی رفع نشده بلکه حجم وسیعی از قندهای مضر وارد بدن شود.

وی افزود: در مواقع گرمازدگی علاوه بر آب بدن، میزان زیادی پتاسیم و سدیم از طریق تعریق از بدن دفع می‌شود این در حالی است که این مواد برای بدن لازم بوده و از طریق مصرف آب تأمین نمی‌شود.

متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: در فصل گرما 99 درصد آب بدن توسط تعریق دفع می‌شود که بخشی از این رقم به دفع پتاسیم و سدیم تعلق دارد و جبران نشدن آن می‌تواند خطرساز باشد.

دوغ

وی عنوان کرد: موادی چون گوجه فرنگی، لیمو و بسیاری از میوه‌ها، منبع غنی پتاسیم هستند که علاوه بر تأمین آب بدن، تاثیر به‌سزایی در جذب مواد ضروری بدن دارند.

نیستانی اذعان داشت: تصور اشتباه مردم از مصرف برخی مواد مثل نوشابه برای رفع گرمازدگی، سلامتی را به‌خطر می‌اندازد. این در حالی است که در دو دهه گذشته از آب‌دوغ خیار برای رفع تشنگی، تأمین پتاسیم و انرژی بخشی به بدن استفاده می‌شد و به عنوان یک غذای مفید و سالم محسوب می‌شود.

وی گفت: مصرف زیاد هر مواد غذایی می‌تواند مضر باشد. برای رفع گرمازدگی توصیه می‌شود از دوغ استفاده نشود اما باید توجه داشت مصرف دوغ‌های نمکی، خطرساز است. بنابراین دوغ کم‌نمک بهترین نوشیدنی برای رفع گرمازدگی است و ماست موجود در آن، پتاسیم از دست رفته بدن را جبران می‌کند.

متخصص تغذیه برای پیشگیری از گرمازدگی افزود:‌ مصرف دو واحد میوه و یا سبزیجات در وعده صبحانه، آب ویتامین لازم برای فعالیت روزانه را در بدن تأمین می‌کند و به صاحبان مشاغل سخت مثل کارگران که در معرض گرمای هوا هستند توصیه می‌شود به‌جای مصرف نوشیدنی‌ها، حتماً از میوه استفاده کنند.

منبع: میزان