دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه

گلوتن و مواد سرشار از گلوتن را بشناسیم

چند وقتی است که اسم این گلوتن، در حد کلسترول و قند معروف‌ شده و خیلی‌ها درباره مواد غذایی و رژیم‌های بدون گلوتن صحبت می‌کنند. اگر برای شما هم سوال‌ شده که گلوتن چیست و در بدن چه کار می‌کند، با خواندن این مطلب می‌­توانید پاسخ مناسبی برای سوال­هایتان پیدا کنید.

بحث‌های زیادی درباره گلوتن مطرح شده، برخی افراد معتقدند که گلوتن ماده خطرناکی است و نباید از آن استفاده کرد، برخی دیگر از افراد هم هستند که دقیقا مخالف این طرز فکر را دارند و معتقدند که گلوتن یک واحد پروتئینی است؛ اما واقعیت چیست؟ حقیقت این‌جاست که گلوتن یکی از اعضای کوچک خانواده پروتئین‌هاست که در موادی مانند جو، غلات و گندم پیدا می­‌شود. از میان موادی که نام بردیم، گندم بیشتر از سایرین دارای گلوتن است.

چسب‌­های غذایی

– گلوتن خاصیت چسبندگی دارد. بله درست خوانده‌‌­اید، اگر کمی گلوتن را ریشه‌یابی کنیم، به کلمه گلو می‌رسیم که در فرهنگ لاتین به معنای چسب است. امتحان این کار ضرر ندارد، اگر چند قطره آب به آرد اضافه کنید، پروتئین­‌های گلوتن یک ماده چسب‌ مانندی ایجاد می­‌کنند. این ماده باعث ایجاد استحکام در خمیر آرد می­‌شود و به آن قابلیت هضم‌ شدن می‌دهد.

حساسیت به نان! مگه داریم؟

گلوتن برای بعضی از افراد حساسیت ایجاد می‌­کند، برخی از افرادی که به گندم حساسیت دارند هم در اصل به گلوتن حساس بوده‌­اند؛ اما یکی از اساسی ترین بیماری‌­ها برای افراد حساس به گلوتن، بیماری سلیاک است. این بیماری علائم مختلفی دارد، از مهم­ترین آن­ها می‌­توان به ناراحتی­‌های دستگاه گوارشی، نفخ، یبوست و اسهال اشاره کرد. از دیگر علائم این بیماری می­‌توان به خستگی و کم‌خونی هم اشاره کرد اين علائم معمولا در اثر بیماری­‌های دیگر هم ایجاد می‌شوند، پس نیازی نیست به خودتان سخت بگیرید، اول به پزشک مراجعه کنید و از بیماری­تان آگاه شوید.

سلیاک را درمان کنیم

– سلیاک از رده بیماری­‌های خودایمنی است، بیماری­‌های خودایمنی به بیماری­‌ گفته می­‌شود که سیستم ایمنی فرد به‌ جای این که در مقابل میکروب­ ها و عوامل خارجی مقابله کند، به بافت­‌های داخلی بدن حمله‌­ور می­‌شود. افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند، در اصل سیستم گوارشی فرد به گلوتن موجود در بدن حمله­‌ور می‌شود.

سندروم IBS و نخوردن گندم

– یکی از مرسوم­ترین سندرم‌­­های ایجاد شده در روده افراد حساس به گلوتن، سندروم IBS است که باعث تحریک‌ شدن روده فرد می­‌شود. معمولا به افرادی که دارای این سندرم هستند، توصیه می‎‌­شود که از خوردن گندم و خمیر دوری کنند.

چه غذاهایی حذف شود

– این توصیه را افرادی بخوانند که به گلوتن حساسیت دارند، منابع سرشار از گلوتن ماءالشعیر، پاستا، غلات، نان و جو هستند. به‌ طور کلی اقلام خوراکی که مواد اولیه آن­ها از مخمر ساخته شده است، گلوتن دارند. افرادی که باید رژیم گلوتن بگیرند، بهتر است که این مواد غذایی را از لیست خوراکی‌­های روزمره‌شان حذف کنند.

منبع: دکتر سلام


مطلب مرتبط: گفته های رایج در مورد بیماری سلیاک


 

5 1000
ارسال شده در 21 تیر 1396 توسط با موضوع تغذیه

ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x