سبک و روش دلبستگی شما تعیین می کند که جذب چه کسی می شوید. چقدر فکر می کنید این نظریه بتواند به شما در پیدا کردن یک جفت مناسب کمک کند؟ روش دلبستگی شما بر هر جنبه از روابط احساسی شما موثر است. از جذب یک فرد بخصوص شدن تا فروپاشی یک رابطه.

سبک دلبستگی در روابط عاطفی

آیا هیچ گاه به الگوی روابط پراحساس خود توجه کرده اید؟ ما تمایل داریم رفتارهای بخصوص زیادی با طرف دیگر رابطه خود داشته باشیم، و این رفتارها را نیز مدام تکرار کنیم.

شاید شما نیز یک زوج “به هم چسبیده” باشید؛ یا شاید به جای اینکه با یکدیگر روی مشکلات رابطه خود کار کنید، از آنها فرار می کنید. الگوی رابطه شما هر چه باشد، می تواند به وسیله نظریه دلبستگی شرح داده شود. نظریه دلبستگی روشهایی را که ما در روابط بزرگسالی خود تجربه می کنیم، شرح می دهد. کلید اصلی برای درک بهتر، یافتن آخرین رابطه است.

سبک و روش دلبستگی شما تعیین می کند که جذب چه کسی می شوید. چقدر فکر می کنید این نظریه بتواند به شما در پیدا کردن یک جفت مناسب کمک کند؟ خوب، روش دلبستگی شما بر هر جنبه از روابط احساسی شما موثر است. از جذب یک فرد بخصوص شدن تا فروپاشی یک رابطه.  یادگیری بیشتر در مورد روش دلبستگی تان، کمک می کند تا درباره نیازهای شخصی خود و چگونگی نیازهای فرد مقابل در رابطه بیشتر بدانید. این نظریه می تواند به درک آنچه نقاط قوت و نقاط ضعف شما در یک رابطه و نیز چگونگی عبور از مسیرهایی که به نفع شماست، کمک کند.

هرچه در باره سبک دلبستگی خود بیشتر بدانید، شانس بیشتری برای یافتن فردی که با شما مکمل و منطبق باشد وجود دارد، بر طبق نظریه دلبستگی، 4 نوع سبک دلبستگی وجود دارد :

1 – سبک دلبستگی ایمن

  • اگر چنانچه شما یک دلبستگی ایمن با شریک رابطه احساسی خود را تجربه کرده و با احساس امنیت و کشف خود به طور مستقل رشد کرده اید، احتمالا شما سبک دلبستگی ایمن دارید. این  به معنی آن است که شما تمایل به احساس امنیت و داشتن یک رابطه باز با شریک خود دارید، اما هنوز باید به سبک دلبستگی دیگران نیز در رابطه، توجه داشته باشید.

2 – سبک دلبستگی همراه با اضطراب

  • اگر سبک دلبستگی شما مضطربانه باشد، ممکن است احساس رضایت از رابطه عاطفی برای شما سخت باشد. در حقیقت شما ممکن است به عنوان فردی چسبنده و سمج معرفی شوید که فقط وقتی که به شریک خود تکیه می کند، یا فرد مقابلتان از شما در برابر ترسهایتان محافظت می کند، احساس شادی می کند. همچنین ممکن است شما فردی باشید که زمان زیادی را صرف نگرانی  درباره آنچه از دست رفته است و یا توجه دیگران، خواهید کرد.

3 – سبک دلبستگی اجتنابی بی اعتنا

  • اگر اینگونه هستید، نظریه دلبستگی می گوید که شما تمایل به منزوی کردن خود در برابر شریک رابطه خود دارید. شما ممکن است نسبت به رابطه خود بی قید بوده و یا نسبت به داشتن رابطه ای پایداربا شریک زندگی خود متعهد نباشید. شما تلاش می کنید تا از ارتباط عاطفی با فرد دیگر دوری کنید.

4 – سبک دلبستگی اجتنابی ترسان

اگر دارای سبک دلبستگی ترسان باشید، به احتمال زیاد به طور همزمان دو نوع از ترس را تجربه کرده اید : ترس از اینکه به خود اجازه پیشروی در رابطه را بدهید، و ترس از دور ماندن در رابطه. زندگی در این حالت ثابت از سردرگمی باعث تحمل خسارت زیادی روی احساسات شما خواهد شد. افراد دیگر ممکن است به شما بگویند که احساسی و غیر قابل پیش بینی هستید، چون احساسات شما بدون هیچ هشداری ناگهان تغییر می کند.

بر طبق تحقیقات، در حدود 50 درصد از جمعیت عمومی سبک دلبستگی ایمن، 20 درصد دارای سبک دلبستگی همراه با اضطراب، و 25 درصد نیز سبک های دلبستگی اجتنابی  دارند.

در جهان پر رابطه و در دسترس بزرگسالان امروزی، بیشتر احتمال دارد که شما فردی را با یکی از سبکهای دلبستگی اجتنابی پیدا کنید؛ چرا؟

چون افرادی که سبک زندگی ایمن دارند، به احتمال زیاد در یک رابطه متعهد می مانند و برای افراد با سبک دلبستگی اجتنابی مشکل  است در یک رابطه، پایدار و ثابت بمانند. در نتیجه از این افراد بدون رابطه اجتنابی زیاد یافت می شوند.

 

حالا شما ممکن است دید بازتری نسبت به سبک های دلبستگی داشته باشید؛ خوب، فکر می کنید سبک دلبستگی شما کدام است؟ چگونه می خواهید از این اطلاعات برای یافتن فرد مناسب در زندگی و یا آخرین ارتباط استفاده کنید؟

برخی افراد تمایل دارند تا به سمت فرد بخصوصی کشیده شوند. نظریه دلبستگی می گوید : مردمی که دارای سبک دلبستگی ایمن هستند، تمایل دارند تا به طرف فردی کشیده شوند که بطور طبیعی مکمل آنها باشد؛ معنی آن چیست؟ اگر شما یک فرد مضطرب یا اجتنابی باشید، ممکن است یک فرد دلبسته ایمن را کمی خسته کننده ببینید. شما یک درام طلب می کنید، و به اشتباه فکر می کنید این همان تقسیم کردن رمانتیک است؛ فرد دلبسته ایمن این کار را نخواهد کرد.

افراد مضطرب و افرادی که اجتنابی هستند، اغلب تا پایان با هم هستند. دو فرد اجتنابی به سختی یک رابطه را می سازند؛ هر دو فرد تمام زمان خود را صرف پرهیز از یکدیگر می کنند. دو فرد مضطرب نیز یک ارتباط با استرس بالا و غیر قابل پیش بینی با یکدیگر می سازند. هر راهی برای متقاعد کردن دیگری باعث می شود تا یکدیگر را ترک کنند.

اما یک فرد مضطرب و یک فرد اجتنابی با هم چطور؟

این دو متمم یکدیگر هستند؛ که در آن یک فرد مضطرب به انتظار شریک اجتنابی خود است و به این رابطه متعهد می ماند. این دلبستگی مضطربانه، به وسیله اجازه به فرد اجتنابی برای تحمل رفتارهایش، درواقع یک رفتار با تائید اجتنابی است.

افراد دلبسته ایمن می توانند بر طبق نظریه دلبستگی، با هر نوع سبکی بمانند. این به خاطر آن است که فرد ایمن احساسات شریک خود را معتبر دانسته و به او برای غلبه بر ترسها و تردیدهایش، کمک می کند.

خوب، حالا چطور می توان به سبک دلبستگی ایمن رسید؟

اول از همه باید با خود صادق بوده و سبک دلبستگی خود را هرچه باشد بپذیرید. اگر شریک مضطربی هستید، به آن اعتراف کنید. سپس از خود بپرسید چرا؟ چرا من مضطربم؟ به زمان کودکی خود برگردید، تمام خاطراتی که نیاز دارید بنویسید، واقعا به عقب نگاهی انداخته ببینید چه اتفاقی در زمان رشد شما افتاده است؟ سپس تلاش کنید تا آن حس را دوباره بسازید.

تلاش کنید تا تعیین کنید چگونه این اتفاق روی بزرگسالی شما در امروز اثر می گذارد. ساختن این ارتباط و اتصال باعث می شود تا به یک سبک دلبستگی ایمن رسیده و کمک به گسترش آن می کند. این کار هم به نوبه خود باعث می شود شما بتوانید یک رابطه پایدار برای خود بسازید.

 

منبع: سیمرغ