تغذیه در دوران بارداری بسیار مهم و حائز اهمیت است خانم های باردار شش ماهه بهتر است به خورد و خوراک خود در این دوره از حاملگی بیشتر دقت کنند مصرف پروتئین ها و کربوهیدرات ها در افزایش وزن جنین تاثیر بسزایی خواهند گذاشت. تغذیه سالم در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می‌بایست زنان باردار در تغذیه روزانه خود دقت بیشتری داشته باشند زیرا در رشد کودک تاثیر بسزایی خواهد داشت. با برخی از این منابع غذایی در ادامه مطلب آشنا شوید.

مواد غذایی که در طول ماه ششم می بایست در رژیم غذایی خود قرار دهید:

1) پروتئین

این ماده مغذی مهم باید بخشی از رژیم غذایی روزانه شما باشد. البته شما می بایست برای جلوگیری از اضافه وزن از مصرف چربی گوشت و پوست ماهی های چرب اجتناب کنید.

مواد غذایی غنی از پروتئین

– گوشت بدون چربی

– ماهی سفید

– تخم مرغ

– انواع لوبیا

2) کربوهیدرات ها

روزانه می بایست بخشی از رژیم غذایی یا هفته‌ای دو روز از این ماده غذایی استفاده نمایید. البته میزان مصرف به وزن شما نیز بستگی دارد اگر اضافه وزن دارید می بایست کمتر از این مواد استفاده کنید.

– سیب زمینی

– پاستا

– ذرت شیرین

– آجیل و دانه

– جو

اینها برخی از غذاهایی که غنی از کربوهیدرات و سالم هستند.

3) سبزیجات

در طول ماه 6 و 7 بارداری می بایست سبزیجات حتما در رژیم غذایی قرار گیرند و از اهمیت بالایی برخوردار است سبزیجاتی مانند:

– چغندر

– کلم

– اسفناج

– هویج

– كدو حلوايی

– شلغم

– بادمجان

– لوبیا سبز

– گوجه فرنگی

4) میوه ها

هیچ چیز مانند میوه های تازه بدن شما را شاداب نگه نمی‌دارد. آنها بهترین مواد غذایی هستند که در طول بارداری می‌توانید مصرف کنید میوه هایی مانند:

موز

– انگور

– کیوی

– سیب

– گلابی

– پرتقال

5) لبنیات

اگر شما پیش از بارداری از مصرف لبنیات به دلیل مثلا رژیم فرزند پسر خودداری نموده اید حال می بایست افراط کنید. کلسیم برای ساخت استخوان ها و رشد آنها کمک خواهد کرد. اگر شما در مورد به دست آوردن اضافه وزن نگران هستند، شما می توانید برای محصولات لبنی بدون چربی یا کم چرب را انتخاب کنید.

6) مایعات

شما باید مقدار زیادی از آب میوه و مایعات در طول این مرحله از بارداری مصرف کنید. کارشناسان توصیه میکنند 6 تا 8 لیوان مایعات هر روز برای بدن خود و کودک جهت تامین مواد معدنی مصرف کنید. آب میوه تازه منبع خوبی از مواد مغذی برای کودک و شماست.

ممنوعیت های ماه ششم بارداری

1) گوشت نیم پز

– همیشه مطمئن شوید که گوشت به خوبی پخته شده و باکتری های آن از بین رفته است. گوشت پخته علاوه بر هضم راحت خطر باکتری لیستریوز را ندارد.

2) پنیر غیر پاستوریزه

– از خوردن پنیرهای نرم که پاستوریزه نشده خودداری کنید. باکتری های بیماری زا نیز می تواند در طول ماه 6 و 7 موجب حالت ناخوشایند شوند.

3) مواد غذایی تند

– مواد غذایی تند موجب ناراحتی معده، سوزش معده و سوهاضمه می‌شوند.

4) کافئین

– نیازی به گفتن نیست، اما برای یادآوری از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و نوشابه های گازدار بپرهیزید. بجای آن از چای گیاهی استفاده کنید علاوه بر آنکه سالم است آرامش بخش و ضد استرس هم هست. البته قبل از مصرف چای سبز با پزشک زنان خود مشورت کنید.

5) الکل و تنباکو

شما در دوران بارداری می‌بایست به طور کامل از تنباکو و الکل دور باشید. آسیب وارده به کودک شما از مصرف این مواد می تواند جبران ناپذیر، حتی کشنده باشد. بنابراین از کشیدن سیگار و مصرف الکل در دوران بارواری اجتناب کنید.

باید و نبایدهای هفته 27 بارداری

– هنگام بارداری که پستان ها بزرگ و سنگین می شوند بستن سینه بند ضروری است اما سینه بند را طوری انتخاب کنید که پستان ها به طرف بالا و داخل نگاه داشته شوند.

چون پستان ها تا قبل از شش ماهگی به سرعت بزرگ می شوند بهتر است سینه بندها را تا قبل از آن مدت عوض کنید ولی از ماه ششم به بعد که تغییر حجم سینه ها تقریبا ثابت است، تعویض سینه بند ضرورت ندارد.

– از به کار بردن سینه بندهایی که پستان ها را صاف و پهن نگه می‌دارند جدا خودداری کنید. از ماه چهارم به بعد، ترشح غلیظ و سفید رنگی به نام کلستروم از نوک سینه ها خارج می شود که گاهی خشک شده و باعث تحریک پوست اطراف آن می‌گردد. برای جلوگیری از آن به کمک یک گاز تمیز و یا پنبه می‌توانید نوک سینه را با آب ولرم و صابون پاک کنید.


بیشتر بدانید: ماه پنجم بارداری و مراقبت های لازم


هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.