گوسفند از جمله حیوانات اهلی است که در گوشت آن در سبد غذایی انسان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. علاوه بر گوشت گوسفند سایر اعضای بدن این حیوان نیز از قبیل: دل، جگر، قلوه، مغز و … نیز به مصرف انسان می رسند؛ اغلب پزشکان معتقدند که مصرف برخی از این مواد غذایی به طور کلی می بایست قطع و یا به حداقل برسد و برخی دیگر نیز باید سهم بیشتری را در سبد غذایی انسان به خود اختصاص دهند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

ارزش غذایی گوشت بسیار زیاد است اما هضم آن دشوار است مگر اینکه شخص قدرت هضم قوی داشته باشد به همین دلیل لازم است بیماران، مخصوصاً بیماران گرم‌مزاج، از مصرف گوشت زیاد پرهیز کنند.

خواص قلوه (کلیه)

طبیعت آن معتدل است و به خشکی گرایش دارد, دیر هضم است و اخلاط بد پدید می‌آورد.

خواص دل گوسفند

طبیعت دل گوسفند گرم و تر است, در مجموع بسیار سخت و دیر هضم است بنابراین باید از حیوانی معتدل باشد, اگر با فلفل و زیره خورده شود و بعد آن مربای زنجبیل مصرف شود، هضم آن آسان‌تر می‌شود و یبوست‌آور است.

خواص سیرابی و شیردان

طبیعت آن سرد است, دیر‌هضم است و چون جایگاه فضولات حیوان است، باید خوب شسته شده سپس پخته شود.

خواص پاچه

پاچه گوسفند دارای طبع معتدل و زودهضم است و به علت حالت لزجی که دارد، ملین است.

پاچه گوسفند دارای طبع معتدل و زودهضم است و به علت حالت لزجی که دارد، ملین است.

خواص مغز گوسفند

مغز گوسفند سرد و تر است, هضمش دشوار و برای معده زیان‌آور است و اشتها را از بین می‌برد, نرمی‌بخش است و برای هضم بهتر باید آن را با ادویه گرم مصرف کرد.

خواص چشم گوسفند

چشم گوسفندگرم و تر است, تری آن زیادتر از دیگر اعضای داخلی است و گرمی آن مایل به اعتدال است.

خواص جگر گوسفند

جگر گوسفند گرم و تر است, جگر بریان شده، برای شب‌کوری مفید ولی بسیار دیر‌هضم است.

منبع: سلامت نیوز