BCAA

آمینو اسید‌های شاخه دار یا BCAA تامین کننده ۱۵-۳۰% انرژی شما در طول یک تمرین پر فشار است. امینو اسید‌های شاخه دار همچنین در سنتز پروتئین نیز کمک می‌کنند. بنابراین بهتر است که در قبل، هنگام و بعد از تمرین از این مکمل استفاده کنید.

آمینو اسید BCAA

استفاده از مکمل‌های حاوی BCAA علائمی از افزایش ترشح هورمون تستوسترون همراه با کاهش سطح کورتیزول و آنزیم کراتین کیناز بوده که افزایش این آنزیم در بدن باعث تقویت تخریب عضلانی و ایجاد فرآیند کاتابولیکی در بدن می شود. پدیدار شدن اثرات آنابولیکی BCAA نشان دهنده آن است که سطح کورتیزول و کراتین کیناز در سطوح پایین نگه داشته شده است و حالت آنتی کاتابولیکی در بدن بصورت پیش فعال وجود دارد. همانطور که میدانیم هورمون تستوسترون هورمونی جنسی است که به طور متوسط روزانه ۲٫۵-۱۱ میلی گرم در بدن یک مرد بالغ تولید می شود حال آنکه ترشح این هورمون در بدن زنان روزانه ۰.۲۵ میلی گرم است.

عملکرد هورمون تستوسترون که خواص آنابولیکی قدرتمندی به دنبال دارد و مورد توجه ورزشکاران قرار دارد در فعال سازی گیرنده های آندروژنی در بدن است که با ورود در سیتوسل ها یک مجموعه گیرنده ایجاد می کند که تاثیر این هورمون بر روی حجم عضلات به کمک فاکتور رشد شبه انسولین و البته به طور غیر مستقیم است.

کورتیزول بالا در بدن سبب کاهش سطح سروتونین در مغز شده و بدن را از ویتامین ها و مینرال های مورد نیاز تهی می سازد و نیز تولید کلسترول و تری گلیسیرید را افزایش می دهد و کاهش DHEA (دی هیدرو اپی تستوسترون) را به دنبال دارد که بسیار مخرب است.

بهترین نسبت BCAAها

BCAA ها یا آمینو اسیدهای بلند زنجیر، هر کدام ظاهر مبهمی دارند که یک زنجیر را تشکیل می‌دهند. علاوه بر خاص بودن ساختارشان، به دلایل بیشمار دیگری نیز خاص می‌باشند.

بی سی ای ای ها در انرژی و حتی چربی سوزی کمک می کنند، اما مزیت اصلی BCAA ها قابلیت آن ها برای افزایش رشد عضله است. هر چه باشد، این امر هدف اصلی بسیاری از ماست. وقتی صحبت از عضله سازی می شود، BCAA ها حیاتی ترین آمینو اسید ها هستند. از بین سه آمینوی حیاتی، لوسین MVP است. لوسین یکی از حیاتی ترین نقش ها را در رشد دادن ایفا می کند.

BCAA

افزایش چربی سوزی با BCAAها

ایزو لوسین نقش اساسی ای در فراهم کردن مزایای چربی سوزی ایفا می کند.

تحقیقاتی شده که موشی که از ایزولوسین تغذیه می کرد با اینکه رژیم غذایی با چربی زیادی داشت مقدار چربی بسیار کمتری نسبت به موشی که از مکمل ایزولوسین استفاده نمی کرد دارد. این به خاطر قابلیت ایزولوسین برای فعال کردن دریافت کننده های مخصوص می باشند، که به عنوان PPAR شناخته می شوند، و چربی سوزی را افزایش داده و ذخیره ی چربی را متوقف می کنند.

PPAR به افزایش فعالیت ژن هایی که باعث چربی سوزی بیشتر در بدن می شوند و در عین حال کاهش فعالیت ژن هایی که به طور طبیعی ذخیره ی چربی را افزایش می دهند کمک می کند. این امر باعث قابلیت بیشتر چربی سوزی با شانس کمتری برای ذخیره ی آن می شود.

این مشخص می کند که با استفاده از یک مکمل BCAA که نسبتی بیش از ۲:۱:۱ دارد می تواند در مورد انرژی، چربی سوزی و حتی رشد عضله عمل کند. برخی محصولات بی سی ای ای با نسبت بالا تنها ۵۰۰ میلی گرم یا کمتر از والین و ایزولوسین فراهم می کنند که این مقدار برای پر انرژی نگه داشتن شما و کاهش دادن و عقب انداختن خستگی در طول ورزش کافی نیست. ممکن است حتی برای حداکثر کردن سوخت و ساز پروتئین عضله و باعث رشد عضله شدن نیز کافی نباشد.

BCAA

عوارض جانبی مکمل های BCAA

اگرچه BCAA نقش مهمی در متابولیسم بدن انسان بر عهده دارد ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است برای بدن مضر باشد.

*ورزشکاران نباید بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف مکمل های BCAA کنند.

*اگر از این مکمل ها به مدت طولانی بیش از شش ماه استفاده شود، فرد ممکن است احساس خستگی مفرط کند.

*این مکمل ها هنگامی که برای افرادی که از سکلروزیس آمیوتروفیک، کم اشتها و تحلیل رفتن عضلات رنج می برند تجویز می شود به عنوان یک دارو عمل می کند. از آن ها برای درمان اختلالات مغزی خاص، بیماری های کبدی و سوختگی نیز استفاده می شود. ولی استفاده ی طولانی مدت از مکمل های BCAA می تواند باعث خستگی مفرط و از دست دادن هماهنگی بدن شود.

*مصرف این مکمل ها می تواند باعث ایجاد حالت تهوع شود. دوز بالا می تواند منجر به ناراحتی معده و سوء هاضمه شود.

*مطالعات کافی در مورد اثرات یا عوارض جانبی مصرف مکمل های BCAA در طی دوران بارداری و شیردهی انجام نشده است. از اینرو، زنان باردار و شیرده باید از مصرف این مکمل ها اجتناب کنند.

*مصرف زیاد BCAA توسط افراد مبتلا به ALS می تواند باعث از کار افتادن شش ها و حتی در موارد شدید باعث مرگ شود.

*دوز بسیار بالا می تواند سطح آمونیاک پلاسما در بدن را بالا ببرد. این می تواند فرآیندهای متابولیکی مختلف و حتی کارکرد مغز را تحت تأثیر قرار دهد. شخص ممکن است احساس خستگی کند.

*مصرف لوسین می تواند سبب پایین آمدن سطح قند خون در کودکان مبتلا به هیپوگلیسمی ایدیوپاتیک شود.

9 مکمل ضروری جهت عضله سازی

تداخل مواد دارویی دیگر با BCAA

*لوودوپا یکی از داروهای اصلی مورد استفاده برای درمان بیماری پارکینسون است. به خاطر مصرف BCAA مقدار کمی از دارو ممکن است در بدن جذب شود. این ممکن است سبب کاهش تأثیر آن شود.

*مصرف همزمان BCAA همراه با داروهای کاهش قند خون باعث تاثیر دوچندان داروی دیابت می‌شود پس باید از استفاده همزمان آن‌ها اجتناب کرد.

*BCAAها را همراه با داروهایی مثل دیازوکساید، کورتیکواستروئیدها و هورمون های تیروئیدی مصرف نکنید.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.