هفته سی و هفتم بارداری و مراقبت های لازم

شما اکنون وارد ماه نهم بارداری و مرحله ی کامل بارداری شده اید. اکنون شما برای تولد فرشته کوچکتان آماده هستید و روزشماری می کنید تا نوزادتان را زودتر در آغوش بگیرید. بهتر است کمی صبور باشید، زیرا تنها چند هفته دیگر برای تولد نوزادتان باقی مانده است. بهتر است زایمان پس از هفته سی و هفتم بارداری انجام شود. در این مطلب شما را با مراقبت ها و توصیه های لازم در هفته سی و هفت بارداری آشنا خواهیم کرد.

نمو جنین در هفته سی و هفت بارداری

در این روز ها که از هفته سی و ششم بارداری گذشته اید، بچه ی شما رشد آهسته تری دارد، حدود نیم اونس در روز. قبل از آن، پوست وی بسیار شل و چروک خورده است. ریه ها به خوبی تکامل پیدا کرده اند و حرکات تنفسی بهتر شده است. با رشد بیشتر جنین، مایع آمنیوتیکی هم کم می شود و حالا جنین حدود ۶ و  نیم تا ۷ پوند وزن و ۱۹ اینچ طول دارد. موهای بچه شما رشد سریعی دارد و به عوامل ژنتیکی هم بستگی دارد و  سر وی  می تواند پر از مو باشد.

تغییرات بدن مادر در هفته سی و هفت بارداری

در‌ این مدت دردهای براکستون هیکس یا همان دردهای کاذب شما را آزار می‌دهد و ممکن است آن را با دردهای زایمان اشتباه بگیرید. این دردها به صورت نامنظم بروز پیدا می‌کند.زمانی می‌توانید احساس کنید که دردهای زایمان فرا رسیده که فاصله این دردها کم و مدت زمان آن طولانی شود. دهانه رحم توسط مخاط متراکم و ضخیمی به نام «پلاگ موکوسی» در دوران بارداری بسته می‌شود که از آن محافظت می‌کند. این مخاط در زمان فرا رسیدن زایمان ممکن است خونی شود. بنابراین در صورتی که در هفته سی و هفت بارداری دردهای منظم و لکه‌های خونی را مشاهده کردید بدانید که فرزندتان در راه است.

علائم طبیعی در هفته سی و هفت بارداری:

برخی از علائم شایعی که بیشتر مادران حامله با ورود به هفته سی و هفتم بارداری خود تجربه می کنند، عبارتند از:

افزایش احساس فشار در قسمت تحتانی شکم مادر حامله

گشاد شدن دهانه رحم مادر

افزایش یافتن فرکانس انقباضات شدید درون رحمی

احساس ناراحتی و فشار شدید در اطراف ناحیه لگن در هنگام خواب که از آغاز سه ماهه سوم دوران بارداری، در بدن اکثر مادران باردار دیده می شود.

ایجاد تغییرات درونی بسیار زیاد در بدن مادر حامله

گرفتگی عضلات بدن مادران باردار و به وجود آمدن رگ های واریسی در قسمت های مختلف بدن به خصوص پاهای این مادران

زیاد شدن درد کمر و درد پاهای مادران باردار

افزایش فرکانس انقباضات شدید درون رحمی در بدن مادر حامله

بروز اتساع بیشتر در دهانه رحم مادر

احساس ناراحتی شدید، به ویژه در هنگام خوابیدن مادر باردار

به وجود آمدن تغییرات مشخص در بدن مادر حامله با ورود به هفته سی و هفتم بارداری خود

یشتر شدن گرفتگی عضلات پا و پیدا شدن رگ های واریسی در بدن مادر باردار

درگیر شدن جنین داخل رحم مادر با مشکلات خاص

کم شدن مایع آمنیوتیک در کیسه آب مادر باردار

به وجود آمدن خونریزی واژینالی در مادر حامله

پاره شدن کیسه آب و بیرون آمدن آنآی از بدن مادر باردار

نشت کردن ماده مکونیوم از روده جنین به درون مایع آمنیوتیک در داخل رحم مادر باردار

هفته سی و هفتم بارداری و مراقبت های لازم

نکات مربوط به هفته سی و هفت بارداری

– سعی کنید تا آرام باشید. وقتی که به  اواخر بارداری می رسیم، مهم است که تا حد امکان آرام باشید.

– وقتی که دراز می کشید، سعی کنید که به سمت چپ بخوابید.

– ورزش های خفیف باعث تسکین دردهای شما می شود.

– میان وعده های کوچک را همچنان به کرات در روز میل کنید. میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی شما باعث تعادل ریز مغذی ها برای شما و کودکتان می شود.

– مطمئن باشید که برای زایمان آماده هستید. در ابتدا شما احساس می کنید که بچه در حال افتادن است. سپس این فشار به پائین منتقل می شود، بر روی لگن و مثانه ی شما ( بیش از بخش تحتانی دیافراگم و قفسه سینه). این حالت وقتی رخ می دهد که بچه وارد لگن می شود. انقباضات برکسون هیکس می تواند شدیدتر شود و بیشتر هم دیده می شود. این حالت طبیعی است.

– ممکن است موکوس پلاگ دفع کنید. از اسم آن مشخص است که پلاگی ( مجموعه ای) از مایع مخاطی غلیظ است که گردن رحم را می بندد. ممکن  است کل آن بیرون بریزد و یا ترشحات واژنی زیاد شود. گاهی اوقات خون کمی هم قابل مشاهده است.  انقباضات ممکن است باعث شود تا کیسه ی آب شما پاره شود. در واقع گاهی اوقات پارگی کیسه ی آب بدون انقباضات هم رخ می دهد. توجه کنید، نگران نشوید ولی با پزشک تماس بگیرید.

هشدارها در هفته سی و هفت بارداری

بهداشت را در هفته سی و هفت بیشتر رعایت کنید. شما به زمان زایمان نزدیک‌تر می شوید و این مسئله هم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. چه زایمان طبیعی داشته باشید چه سزارین به هر حال عفونت‌ها برای شما دردسرساز می‌شود. از عفونت‌های دستگاهی تناسلی گرفته تا بیمارهای دیگر غفلت نکنید. اگر پیش از زایمان احساس کردید که با عفونتی رو به رو هستید حتما برای معالجه زودتر اقدام کنید.

توصیه به پدرها در هفته سی و هفت بارداری

در اینجا نکاتی برای مواجهه با ترس های پدرها ذکر شده است:

– اکنون شما و همسرتان وقت کافی برای کنار یکدیگر بودن ندارید. اما در این زمان باید بیشتر به کیفیت فکر کنید تا کمیت. اگرچه نزدیکی جنسی خوب است اما آخرین چیزی است که به ذهن شما می رسد. شما چاره ای ندارید جز این که منتظر بمانید تا همسرتان حوصله و انرژی نزدیکی جنسی را داشته باشد.

– شما نمی خواهید همکاران در هنگام وظایف پدری مزاحم شما بشوند. بنابراین سعی کنید وظایف خود را انجام دهید سپس به منزل بروید.

افسردگی پس از زایمان در چند هفته اول پس از زایمان اتفاق می افتد. متاسفانه خانم ها کمکی از اطرافیان نمی خواهند.

– علائم افسردگی شامل از دست دادن اشتها، نگرانی، خستگی شدید و سریع به گریه افتادن می باشد. این علائم را نادیده نگیرید. سعی کنید علائم اولیه را بررسی کنید و سعی کنید به درمان آن بپردازید


هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

 

بیشتر بخوانید:

هفته بیست و پنجم بارداری و مراقبت های لازم

هفته بیست و ششم بارداری و مراقبت های لازم

هفته بیست و هفتم بارداری و مراقبت های لازم

هفته بیست و هشتم بارداری و مراقبت های لازم