عمل میرنگوپلاستی یا درمان پارگی پرده گوش

 عمل میرنگوپلاستی چیست؟ پاره شدن پرده گوش در بعضی از موارد به خودی خود ترمیم می شود اما گاهی پیش می آید که نیاز است با استفاده از جراحی، پرده گوش را ترمیم کرد. به این نوع جراحی، عمل میرنگوپلاستی می گویند. معمولا در مواردی که پرده ی گوش در اثر فشار زیاد آب پاره شود، به این عمل جراحی نیاز پیدا می شود.

عمل میرنگوپلاستی

عمل میرنگوپلاستی، عملی است که هدف از انجام آن، اصلاح پارگی پرده گوش در زمانی است که عفونت گوش میانی یا آسیب استخوانچه ای دیده نمی شود. در عمل میرنگوپلاستی گوش، پارگی پرده بسته می شود و شنوائی در بسیاری از موارد بهبود پیدا می کند. عمل جراحی میرنگوپلاستی معمولاً با برش پشت مجرای گوش و زیر بیهوشی کامل انجام می شود. معمولاً از لایه فیبری ماهیچه بالای گوش جهت اصلاح نقص پرده صماخ استفاده می شود.

بیمار در روز عمل جراحی میرنگوپلاستی گوش می تواند مرخص و در عرض یک هفته تا ده روز به سر کار خود برگردد. بهبودی در بسیاری موارد در عرض سه تا چهار هفته کامل می شود. در طی این مدت بهبودی شنوائی نیز قابل توجه است. پرده ی گوش یکی از نقاط حساس است که نیاز به مراقب دارد و در اثر بی توجهی و رعایت نکردن نکات ضروری در ارتباط از نگهداری گوش ممکن است پرده ی گوش دچار پارگی گردد.

 

عوامل پارگی پرده گوش

در اثر ضربه

√ پاک کردن گوش به روش نادرست

√ وارد کردن اجسام خارجی

√ فشار زیاد آب

√ ورود براده ی داغ آهن

√ عفونت های ویرال و باکتریال

 

 

عمل میرنگوپلاستی یا درمان پارگی پرده گوش

 

روش های عمل میرنگوپلاستی (تمپانوپلاستی تیپ I)

به دو روش Onlay و  Underlay انجام می شود. در روش Onlay پس از برداشتن تمام اپی تلیوم سنگفرشی سطح خارجی پرده تمپان ، پیوند (‌فاشیا ) را بر روی این سطح از پرده قرار میدهند. در روش دوم پس از برهنه کردن حاشیه سوراخ ، پیوند را بر سطح داخلی پرده تمپان قرار میدهند و با Gelfoam مستحکم می کنند. در مواردی که کل پرده تمپان از بین رفته باشد، میتوان از پرده تمپان جسد بعنوان پیوند استفاده کرد. گرافتی که برای پیوند پرده مورد استفاده قرار می گیرد از فاشیای یا همان پوسته عضله تمپورال (یک ماهیچه در پشت گوش) است.

 

 

اقدامات قبل از عمل میرنگوپلاستی

√ تا زمان عمل با افرادی که سرماخورده اند کمتر تماس داشته باشید.

√ تا زمان عمل گوش میانی را خشک نگه دارید.

√ از قرار گرفتن در مقابل ویروس سرماخوردگی تا زمان عمل پرهیز داشته باشند.

√ اگر ایجاد پارگی پرده تمپان در اثر عفونت باشد که معمولا ابتلای این افراد همراه انحراف تیغه بینی و پولیپ بینی و سینوزیت نیز هستند، بهتر این است که اول این مشکلات سینوس و بینی درمان شود و سپس عمل جراحی ترمیم پارگی پرده تمپان یا میرنگوپلاستی انجام گردد تا شانس گرفتن گرافت بالاتر باشد.

 

 

عمل میرنگوپلاستی یا درمان پارگی پرده گوش

 

پاره شدن پرده تمپان در اثر سیلی زدن و اجسام تیز

سیر بهبود پارگی پرده ناشی از دستکاری گوش مثل پارگی که بعد از وارد کردن گوش پاک کن به قسمتهای عمقی کانال گوش روی میدهد ، شبیه پارگی ناشی از وارد آمدن سیلی به گوش است. این دسته موارد، با مراقبت از گوش و رعایت بهداشت گوش، پس از مدتی پرده گوش، خود به خود ترمیم می شود.

 

 

پاره شدن پرده گوش در اثر جوشکاری

در مواردی که ذرات جوشکاری به پرده گوش برخورد کند چون باعث سوزاندن لبه های پارگی میشود معمولا پارگی برای همیشه باقی است و خودبخود ترمیم نخواهد شدو در صورت لزوم  بیمار باید تحت عمل جراحی ترمیم پرده گوش (میرنگوپلاستی) قرار گیرد. در مواردی که پارگی ناشی از ورود آب با شدت به داخل گوش است معمولا این برخورد به غیر از پارگی پرده گوش باعث آسیب دیدن استخوانچه های داخل گوش میانی میشود و با عفونت همراه است و معمولا برای ترمیم نیاز به جراحی است.

 

عمل میرنگوپلاستی یا درمان پارگی پرده گوش

 

مراقبت های پس از عمل میرنگوپلاستی

1- رژیم غذایی شما محدودیتی ندارد، اما در صورت داشتن درد هنگام جویدن غذا، سعی کنید بیشتر از مایعات و غذاهای نرم استفاده کنید.

2- به مدت یک ماه از تماس با افراد سرما خورده بپرهیزید و خود را نیز در معرض هوای سرد قرار ندهید.

3- هنگام عطسه کردن بینی خود را نبندید، با دهان باز عطسه و سرفه کنید.

4- به مدت یک ماه از فین کردن شدید بپرهیزید.

5- به مدت یک ماه از مسافرت با هواپیما و استفاده از آسانسورهای سریع السیر خودداری کنید.

6- ممکن است هفته ی پس از عمل جراحی مختصری ترشح خونابه ای از گوش داشته باشید.

7- ممکن است ۴ هفته پس از عمل جراحی، صداهای خاصی را در گوش خود بشنوید.

8- ممکن است 8-6 در صورتی که لاله گوش شما پس از برداشتن بخیه ها متورم و دردناک شده است، حتماً به پزشک مراجعه نمائید.

9- یک روز پس از برداشتن بخیه ها می توانید استحمام کنید. اما با پنبه آغشته به وازلین استریل یا پماد تتراسایکلین پوستی، مانع ورود آب به داخل مجرای گوش شوید.

10- داروهای خود را به دقت مصرف نموده و از مصرف داروهایی که سبب اختلال انعقادی می شوند به مدت یک هفته خودداری نمائید.

11- هنگام تغییر وضعیت، حرکات خود را کاملاً آهسته انجام دهید.

12- در صورت پیدایش تهوع، پزشک را مطلع کنید.

13- در هنگام سرگیجه، دراز بکشید و چشمان خود را ببندید.

14- در هنگام راه رفتن از نگاه کردن به پائین خودداری کنید.

15- یک هفته پس از ترخیص جهت ویزیت به درمانگاه گوش و حلق و بینی مراجعه نمائید.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.