دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی

ارده

ارده یا طحینه یک نوع خوراکی است که از کوبیدن دانه های کنجد تفت داده شده درست می شود. ارده دارای فواید درمانی بسیاری است، با مصرف ارده می توانید اختلالات کبد و کلیه را درمان کنید و همچنین باعث تقویت حافظه می شود. در این مقاله از دکتر سلام به خواص درمانی ارده پرداخته ایم. با ما همراه شوید.

ارده یا طحینه خوراکی‌ست که از دانه‌های کنجد تفت داده شده و کوبیده شده بدست می‌آید. ارده به تنهایی به عنوان چاشنی یا به بخش اصلی حلوا ارده، حلواشکری، بابا غنوج و حمص استفاده می‌شود.

ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده را به طرق مختلفی می‌توان مصرف نمود. می‌توان آن را بصورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی با نان مصرف کرد و یا مواد شیرینی از قبیل: عسل، شیره اعم از شیره نبات، خرما، انگور و مربا به آن اضافه نمود. میزان افزودنی بسته به ذایقه افراد متفاوت است.

خواص ارده و عسل

تابستان دارای مزاج گرم و خشک است به همین دلیل افرادی که دارای طبع صفراوی هستند در این فصل شدیداً دچار بحران جسمی و روحی می شوند. صفراوی مزاج ها تحمل گرمای تابستان را ندارند و این افراد در تابستان نباید از مواد غذایی گرم و خشک استفاده کنند و بهتر است از غذاهای با طبع سرد و تر بیشتر مصرف کنند تا به اصطلاح جگر مصرف کننده خنک شود.

فصل زمستان، فصل سرد و تر است و معمولاً افرادی که بلغمی مزاج هستند و دارای طبع سرد و ترند در این فصل احساس سرمای بیشتری می کنند که باید از موادغذایی گرم مثل عسل، ارده و شیره استفاده کنند.

ارده

ارده و شیره یک چاق کننده و تقویت کننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم می‌باشد. منضج دمل‌ها و زخم‌های چرکی و تسکین دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می‌باشد. مزاج گرم و تر دارد و مصلح آن سرکه و عسل است. ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی‌خوردن.

از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می‌شود و برای درمان استخوان‌درد و درد مفاصل هم مفید است. به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه‌شان هم می‌شود. شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» دارد و در ضمن ضدنفخ هم هست.

آیا ارده چاق کننده است

ارده از کنجد تهیه شده که حاوی چربی خیلی بالایی است. البته حاوی املاح زیادی است ، ولی در رژیم نباید مصرف شود. عسل در رژیم ممنوع است، زیرا هر قاشق مرباخوری آن ۶۰ کالری انرژی دارد. خرما هم اثر سیر کنندگی دارد و هم ویتامین A و ۲ عدد خرمای رطب و یا ۴ عدد خرمای خشک برای ۱ روز در رژیم مجاز است.

خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی‌زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند. اما حواس‌تان باشد که هر دوی این مواد به غیر از انرژی‌زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کم‌تحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰دقیقه پیاده‌روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.

طرز تهیه ارده شیره

ارده

برای تهیه این غذا، به یک پیمانه دانه های خام کنجد و ۳ تا ۴ قاشق چایخوری روغن زیتون نیاز دارید.

۱. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید تا کاملا داغ شود.

۲. یک لایه نازک از دانه های سبوس‌دار کنجد را داخل سینی فر بریزید.

۳. کنجدها را به مدت ۸ دقیقه در فر برشته کنید. هر چند وقت یکبار هم بزنید تا همه جای کنجدهای برشته شوند. البته اجازه ندهید تا دانه ها خیلی قهوه ای شوند.

۴. دانه های برشته شده را داخل آسیاب برقی بریزید و هم بزنید تا پودر شوند.

۵. روغن زیتون را اضافه کنید. البته باید در هر مرتبه فقط یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و حسابی هم بزنید تا به خورد هم بروند. در نهایت باید خمیر نرمی به دست بیایید. البته نباید خمیر شل و روان باشد.

۶. هم زدن را تاحدی ادامه دهید که خمیر کاملا نرم و یکدست شود.

۷. سپس آن را داخل شیشه بریزید. در آن را محکم ببندید و چندین ماه در یخچال نگهدارید. از این ارده می توانید برای تهیه حمص هم استفاده کنید.

منبع: نبض ما

5 1000
ارسال شده در 31 تیر 1396 توسط با موضوع تغذیه
پيلتن شاپ

پیشنهاد سردبیر

  • نقش لایه برداری ، جرم برداری پوست یا پلینگ بر روی پوست
  • مشکلات روحی در این فصل و درمان های مفید برای آن
  • سرفه های شبانه و راهکارهایی برای کاهش آن
  • معاینه کردن همراه با نقش آن بر سلامتی
  • دانستنی هایی در رابطه با هولتر فشار خون
  • با این مواد غذایی جلوی خستگی های بی دلیل بهاره را بگیرید
  • مروری بر ساختمان و کارکرد دستگاه شنوایی
  • مصرف زنجبیل برای چه افرادی ممنوع است
  • محبوبترین ها

  • 6 خاصیت طلایی که شما را مجاب به حمام با سرکه سیب می کند
  • توصیه هایی برای برطرف کردن عطش در این ماه
  • آبمیوه ای برای مبارزه با آلرژی
  • شبدر و رفع مشکلات روحی
  • آموزش کرم برای از بین بردن درد مفاصل
  • رازهای پنهان زیبایی با زردچوبه
  • خواب راحت با مصرف این 3 نوشیدنی
  • اهمیت تازه بودن زنجبیل
  • رپورتاژ

  • ایمپلنت بهترین روش برای کاشت دندان و زیبایی صورت
  • کرم های طبیعی و شگفت انگیز شرکت ایده آرای پیشگام
  • هزینه لیپوماتیک (هزینه پیکرتراشی)
  • دکتر علیرضا نوروزعلی جراح دندانپزشک
  • دکتر شاهین بهجو جراح زیبایی و ترمیمی
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x