دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر وفایی
دکتر حمیدرضا وفایی
جراحی پلاستیک و ترمیمی (لیپوماتیک)
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه

 

یکی از گروه های ویتامین B، ویتامین B5 است که به صورت محلول در آب می باشد. تولید انرژی با کمک این ویتامین ها به این صورت است که چربی ها و کربوهیدرات ها را تجزیه می کنند و کمک شایانی برای داشتن پوست و مویی سالم و کبدی بدون بیماری می کند. با دکتر سلام همراه باشید.

افراد برای سنتز و متابولیز چربی ها، پروتئین ها و کوآنزیم A به ویتامین B5 نیاز دارند. ویتامین B5 یگی از کمتر شناخته شده ترین ویتامین های موجود است. معمولا کمبود این ویتامین نادر است. ویتامین B5 به عنوان پانتوتنیک اسید شناخته شده است. تقریبا همه غذاها در برگیرنده مقادیر اندکی از پانتوتنیک اسید است.

چرا ما به ویتامین B5 نیاز داریم؟

ویتامین B5 عملکردهای مهمی در بدن دارد. این عملکردها عبارتند از:

  • تبدیل غذاها به گلوکز
  • سنتز کردن کلسترول
  • تشکیل هورمون های مرتبط با استرس و رابطه جنسی
  • تشکیل سلول های قرمز خون

همانند سایر ویتامین های گروه B، پانتوتنیک اسید نیز به بدن در تجزیه چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها کمک می کند بنابراین بدن ما می تواند از آن برای تولید انرژی و ساخت دوباره بافت ها، عضلات و اندام ها استفاده کند.

 

سیستم گوارشی:ویتامین B5 به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک می کند و به بدن کمک می کند از سایر ویتامین ها به خصوص ویتامین B2 به خوبی استفاده نماید. ویتامین B2 به مدیریت استرس کمک می کند اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد پانتوتنیک اسید می تواند استرس را کاهش دهد.

 

 

مراقبت از پوست:

برخی از مطالعات نشان داده است که ویتامین B5 به عنوان مرطوب کننده پوستی عمل می کند و می تواند فرایند درمان زخم را بهبود ببخشد. یکی از مطالعات انجام شده نشان می دهد که ویتامین B5 به آکنه های پوستی کمک می کند و می تواند جوش های صورتی مرتبط با آگنه را به هنگام استفاده به عنوان مکمل غذایی کاهش دهد. محققان بیان کرده اند که کاهش قابل توجهی از ضایعات پوستی بعد از ۱۲ هفته مصرف مکمل های غذایی ویتامین B5 ایجاد شده است.

 

کلسترول و تری گلیسیرید:

برخی از مطالعات انجام شده نشان می دهد که مصرف ویتامین B5 می تواند به کاهش کلسترول و سطح تری گلیسیرید یا چربی ها کمک کند. این مدیریت باید تحت نظر پزشک انجام شود.

 

کمبود ویتامین B5:

کمبود ویتامین B5 بسیار نادر است زیرا تقریبا در تمامی مواد غذایی یافت می شود. رژیم غذایی سالم و متنوع باید مقادیر کافی از این ویتامین را برای افراد فراهم سازد. بررسی های کلینکی نشان می دهد که کمبود این ویتامین به شرایط زیر منجر خواهد شد:

کمبود ویتامین B5 می تواند حساسیت افزایش یافته به انسولین را منجر شود. در موش ها، کمبود ویتامین B5 به سوزش و حساسیت پوست و خاکستری شدن موها منجر شده بود اما این موضوع زمانی که پانتوتنیک اسید به موش ها داده شد برعکس گردید. با اینحال بر اساس گفته های محققان، در انسان ها شواهدی مبنی بر اینکه مصرف پانتوتنیک اسید به عنوان مکمل یا استفاده به عنوان شامپو می تواند از تغییر رنگ مو جلوگیری کند یا آن را بازیابی نماید وجود ندارد. زمانی که سطح مصرف ویتامین B5 به مقدار طبیعی می رسد بیشتر نشانه های بیان شده معکوس می گردد.

مقدار توصیه شده روزانه و منابع:

مخصصان توصیه می کنند ویتامین B5 به شیوه های زیر به صورت روزانه مصرف شود:

  • نوزادان ۰ الی ۶ ماهه: ۱.۷ میلی گرم در روز
  • نوزادان ۷ الی ۱۲ ماهه: ۱.۸ میلی گرم در روز
  • کودکان ۱ تا ۳ ساله:۲ میلی گرم در روز
  • کودکان ۴ الی ۸ ساله: ۳ میلی گرم در روز
  • کودکان ۹ الی ۱۳ ساله:۴ میلی گرم در روز
  • مردان و زنان ۱۴ ساله و بالاتر: ۵ میلی گرم در روز
  • زنان باردار: ۶ میلی گرم در روز
  • زنان شیرده: ۷ میلی گرم در روز

ویتامین B5 محلول در آب است. بدن ما آن را ذخیره نمی کند. پس باید مقدار آن به صورت روزانه تامین شود.

 

 

بهترین منابع غذایی ویتامین B5:

ویتامین B5 به طور گسترده در محصولات حیوانی و گیاهی یافت می شود. برخی از منابع عبارتند از:

  • گوشت: مرغ، بوقلمون، اردک، گوشت گاو و اندام های حیوانات همچون جگر و کلیه
  • ماهی: سالمون،خرچنگ دریایی و حلزون صدف دار
  • غلات: نان و غلات صبحانه تهیه شده با آرد سبوس دار. غلات سبوس دار منبع خوبی از ویتامین B5 هستند.
  • محصولات لبنی: زرده تخم مرغ، شیر، ماست و محصولات تهیه شده از شیر
  • بقولات: عدس، نخود و سویا
  • سبزیجات:قارچ، آووکادو، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین، ذرت، گل کلم، کلم پیچ و گوجه فرنگی

سایر منابع ویتامین B5 عبارتند از مخمر آبجو، بادام زمینی، دانه آفتابگردان، گیاهک گندم و جوی دوسر. پانتوتنیک اسید به طور گسترده ای در غذاها موجود است اما در فرآوری به عنوان مثال، در کنسرو، انجماد و فریز کردن، از بین می رود. بهتر است غذاها را تازه مصرف کنید تا از دریافت مقادیر کافی از این ویتامین اطمینان حاصل نمایید.

دانشمندان دریافته اند که باکتری های موجود در پوشش کولون ممکن است اسید پانتوتنیک تولید کنند، اما این هنوز ثابت نشده است.

بی باک نیوز

5 1000
ارسال شده در 6 مرداد 1396 توسط با موضوع پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • آموزش درست کردن اسپری بدن با مواد طبیعی
  • اطلاعات لازم درمورد کارکرد زبان کوچک
  • تعلل گری در روانشناسی چه معنا و مفهومی دارد
  • خانواده های شاد و این ویژگی ها
  • درمان های خانگی برای از بین بردن برخی کیست ها ی زنانه
  • ارتباط بین مشکلات روحی و درد کمر
  • شباهت آرتریت‌ عفونی با برخی بیماری ها
  • عوامل سنگ ساز بودن کلیه ها
  • محبوبترین ها

  • افرادی که زیاد دچار خونمردگی می شوند بخوانند
  • درباره علائم و درمان بیماری سلول داسی شکل چه میدانید
  • کبد چه زمانی دچار نارسائی حاد می شود؟
  • هپاتیت! خطری که باید جدی گرفته شود (بخش اول)
  • نقص ایمنی اولیه در کودکان؛ از تشخیص تا درمان
  • درمان بیماری صرع با مشتقی از گیاهان دارای مواد مخدر
  • 11 نشانه خطرناک در رابطه با وجود اختلال در اشتها
  • معرفی جامع و کامل بیماری نقرس
  • رپورتاژ

  • جراحی لیفت ابرو دکتر نداف کرمانی
  • کلینیک زیبایی شارلوت
  • ارائه خدمات ویژه سلامت و زیبایی دندان در کلینیک دیبا
  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • مرجع فروش انواع کیسه کلوستومی،کیسه یوروستومی و کیسه ایلئوستومی
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x