ریه ی افرادی که سیگار می کشند، بیشتر در معرض خطر سرطان و بیماری های ریوی قرار می گیرد. این افراد، 90 درصد بیشتر از افراد سالم، ممکن است به سرطان ریه مبتلا شوند. کسانی که در طول روز 25 نخ سیگار می کشد، تا 8 برابر احتمال سرطان ریه در آنها افزایش می یابد. در این مقاله علائم سرطان ریه در افراد سیگاری آورده شده است.

دکتر رامین نصرتی، فوق تخصص جراحی قفسه سینه بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل، گفت: سیگار به عنوان عمال اصلی سرطان ریه خبر داد.

دکتر رامین نصرتی درباره جراحی بیماری که در اثر استعمال سیگار نصف ریه خود را از دست داده، گفت: بیمار ،مردی 68 ساله که حدود 50 سال روزی یک پاکت سیگار مصرف میکرده است با علایم خلط خونی به این مرکز مراجعه نمود که پس از بررسی های لازم ، توده ای در لب تحتانی ریه راست و چسبیده به ناف ریه تشخیص داده شد. بیمار پس از انجام شیمی درمانی آماده جراحی شده بود که در این جراحی بیش از نصف ریه بیمار برداشته شد.

این جراح، گفت: سرطان ریه به عنوان یکی از کشنده ترین نوع سرطان ها در جهان سالانه شمار زیادی از زنان و مردان را به کام مرگ می کشد.سرطان ریه در مراحل اولیه هیچ نشانه ای ندارد و بیماران اغلب زمانی به پزشک مراجعه می کنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد. سرطان ريه يكي از مهمترين عوامل مرگ و مير در بيشتر كشورها است و ابتدا به نظر مي‌رسيد سرطان ريه بيماري مردان است، اما اكنون زنان به ميزان تقريبا برابر مردان به سرطان ريه دچار مي‌شوند.

وی ادامه داد: ۹۰ درصد سرطان‌هاي ريه و ۷۰ درصد بيماري‌هاي ريوي، به مصرف دخانيات مربوط مي‌شود.احتمال بروز سرطان ريه در سيگاري‌ها، به‌شدت بالاست‌ به‌طوري كه در افرادي كه تا ۱۴نخ سيگار در روز مي‌كشند، احتمال بروز سرطان ريه، تا ۸ برابر بيش‌تر مي‌شودو اگر اين تعداد به ۲۵ نخ برسد، احتمال بروز سرطان ريه تا ۲۰ برابر افزايش مي‌يابد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: خطر مرگ ناشي از سرطان ريه، با افزايش تعداد نخ مصرفي سيگار، افزايش مي‌يابد و به‌عبارت ديگر، هر چه فرد تعداد سيگار بيش‌تري بكشد، سرطان ريه در او كشنده‌تر مي‌شود.

 

وی از وجود سیانور، بنزن، فلزات سنگین، سرب و… دود سیگار خبر داد و افزود: وجود این مواد موجب بروز بدخیمی های متعدد ، حمله قلبی ، حمله مغزی ، و سرطان هایی همچون ریه ، حنجره، حفره دهان، حلق، مری، معده، لوزالمعده، کلیه، مثانه ، معده ، پانکراس ، گردن رحم و… می شود.

دکتر نصرتی با ذکر این نکته که مهم‌ترين علت سرفه‌هاي مزمن و طولاني، مصرف سيگار و ديگر دخانيات است، اظهار داشت: سیگار در درازمدت باعث تخريب ريه مي‌گردد و اين تخريب به‌حدي پيشرفت مي‌كند كه فرد براي ادامه‌ي زندگي خود، نيازمند پيوند ريه مي‌شود و بدون كپسول اكسيژن نمي‌تواند زنده بماند و حتي از كوچك‌ترين فعاليت‌هاي روزمره نيز عاجز مي‌گردد.

دکتر نصرتی هشدار داد: سيگار كشيدن مادران نه تنها در دوران بارداري و بعد از آن براي خودشان مضر است، بلكه داراي اثرات طولاني مدت بر روي نوزادان و فرزندانشان است. بسياري از اين بيماري‌ها مانند بيماري‌هاي تنفسي و يا كاهش كاركرد تنفسي در نوزادان و كودكان نيز اتفاق مي‌افتد و سيگار كشيدن هر كدام از والدين شدت اين بيماري‌ها را وخيم‌تر مي‌كند.

وی با اشاره به اینکه نشانه های سرطان ریه سال های متعددی طول می کشد تا خود را بروز دهد ، گفت: تغییر رنگ خلط سینه ، مشاهده خون در خلط سینه ، دوره های مکرر حالت ذات الریه یا برونشیت ، افزایش میزان خلط سینه ، خس خس کردن سینه ، خستگی مفرط ، از دست دادن اشتها ، سر درد، درد استخوان و درد مفاصل ، شکستگی های استخوان که مربوط به جراحت های تصادفی نباشد ، عدم تعادل در راه رفتن و یا از دست دادن حافظه به صورت دوره ای ، ورم گردن یا صورت ، از دست دادن بی دلیل وزن و . .. از علائم سرطان ریه می باشند.

ناطقان