برخی گوش دردها به دلیل آلرژی یا التهاب از ناحیه گوش پدید می آید که پس از مدتی بهبود می یابد. اما برخی از گوش دردها به دلیل عفونت و دردهای سینوسی رخ می دهد که پزشکان در خصوص درمان و معاینه این نوع دردها هشدار داده اند و معتقد اند در صورت عدم معاینه و بهبود این دردها سیستم شنوایی انسان با مشکل جدی مواجه می شود.

گوش درد‌ها اگر علت عفونی و التهابی داشته باشند، باید به طور جدی پیگیری و درمان شوند. در بعضی موارد اتفاق می‌افتد که درد‌های سینوسی، مفصلی، دندانی و گیجگاهی در جلوی خود گوش یا حتی درد‌های گردن ممکن است با گوش درد خود را نشان دهند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تبیان، دکتر علی اصغر پیوندی، جراح و متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه گوش درد، یکی از شایع‌ترین بیماری ها است، اظهار کرد: افرادی که صرفاً به علت گوش درد به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و از درد، شکایت دارند متعدد هستند.

گوش درد به دو دسته عمده تقسیم می‌شود. گوش درد یا داخل گوش ایجاد می‌شود که علت آن شامل عفونت‌ها، التهاب‌ها و ضرباتی است که وارد شده، یا ممکن است منشا دیگری داشته باشد و در گوش احساس شود که ما به آن گوش درد راجعه می‌گوییم.

این جراح گوش، حلق و بینی با تاکید بر اینکه بنا نیست هر فردی که گوش درد داشت حتما مشکلی داخل گوش داشته باشد، ادامه داد: نکته بسیار ساده در مورد گوش درد‌های دسته دوم، مفصل جلوی گوش یا مفصل گیجگاهی است که ممکن است به علت استفاده نامطلوب از آن یا ضربه، دچار التهاب شده باشد و دردش در داخل گوش احساس شود، ولی خود گوش، پرده گوش، کانال گوش، سیستم شنوایی، کاملا محفوظ و بدون عیب هستند.

وی با بیان اینکه گوش درد‌ها اگر علت عفونی و التهابی داشته باشند، باید به طور جدی پیگیری و درمان شوند، گفت: در بعضی موارد اتفاق می‌افتد که درد‌های سینوسی، مفصلی، دندانی و گیجگاهی در جلوی خود گوش یا حتی درد‌های گردن ممکن است با گوش درد خود را نشان دهند.

بنابراین پیگیری گوش درد‌هایی که به این شکل بروز می‌یابند قابل اهمیت هستند، بعضی از بیماری‌های مزمن و گاه خطرناک، ممکن است گوش درد، تظاهر اولیه آن باشد.

این متخصص گوش، حلق و بینی تصریح کرد: اگر منشا درد در گوش باشد درمانش سخت نیست، ولی اگر در بیرون از گوش باشد باید به طور جدی پیگیری شود.

وی یادآور شد: در مواجهه با این بیماری، باید دردِ گوش را کاهش دهیم، علل زمینه‌ای را از بین ببریم و از دست زدن به گوش و دست کاری کردن آن دوری کنیم که رعایت این نکات باعث می‌شود سلامت کانال گوش و لاله گوش و دستگاه‌های اطراف گوش حفظ شود.

درمان های گوش درد

دکتر اصغر نقیب زاده ، متخصص گوش حلق و بینی با اشاره به اهمیت گوش گفت: گوش جزئی از بدن و اندام حسی است که به وسیله آن صداهای اطراف را می شنویم.

وی درباره درمان درد گوش اظهار داشت: مصرف مسکن استامینوفن، آنتی بیوتیک و استفاده از کمپرس آب گرم یا سرد و طب فیزیکی برای کاهش درد گوش تاثیر بسزایی دارد که باید هنگام درد گوش با استفاده از حوله ناحیه درد را گرم نگه دارید.

این متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به درد گوش کودکان بیان کرد: جهت بهبود درد گوش کودکان و تاثیر داروهای تجویزی حواس کودک را به سمت دیگری سوق دهید تا درمان به راحتی انجام شود.

وی با بیان اینکه درد گوش را می توان به روش سنتی درمان کرد، افزود: در زمان درد ناحیه گوش استفاده از قطره حاوی عصاره زیتون باعث تسکین فوری درد می شود.

نقیب زاده با بیان اینکه روش کایروپرکتیک در درمان درد گوش موثر است، تصریح کرد: در زمان نرمش و ورزش کردن جهت کاهش درد گوش چانه ها را چندین مرتبه تکان دهید، آدامس جویدن نیز دهان و گوش را حرکت می دهد که در نتیجه منجر به کاهش درد گوش می شود.

وی با اشاره چکاندن قطره داخل گوش بیان کرد: استفاده از قطره های روغن گرم باعث از بین بردن عفونت گوش و بهبود آن می شود.

این متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه تخلیه ترشحات بینی باعث تسکین درد گوش می شود، تاکید کرد: این عمل باعث تخلیه عفونت و میکروب های گوش از راه بینی می شود.

معجزه یک حبه سیر

سیر یکی از بهترین انتخاب ها برای درمان عفونت گوش و مشکلات مربوط به آن است. همه ما از خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و آنتی اکسیدانی سیر با خبر هستیم. شکی نیست که این حبه با بوی تندش یکی از شگفتی های غذایی است. این ترکیبات موجود در سیر به از بین بردن باکتری های عامل عفونت کمک می کند و درد و التهاب را کاهش می دهد.

جدای از این خواص، سیر سرشار است از آسیلین که علیه باکتری ها و ویروس های عامل عفونت کار می کند. همچنین سیر حاوی مقداری ترکیبات معطر است که به صورت طبیعی ضدعفونی کننده هستند. این ترکیبات می توانند به سادگی توسط پوست و بافت اطراف پرده گوش جذب شوند.

برای کاهش درد ناشی از عفونت گوش، یک حبه سیر بردارید، پوستش را بکنید و دو نیم کنید. مطمئن شوید تمیز است. در سوراخ گوش تان قرارش دهید. وقتی یک حبه سیر انتخاب می کنید، ابتدا سایزش را چک کنید تا مطمئن شوید داخل گو شتان جا می شود یا خیر. با اینکه درد و التهاب در عرض چند دقیقه از بین می رود توصیه می کنم بگذارید یک شب داخل گوش بماند. پخش شدن گرما را داخل گوش خود حس می کنید.

منبع/تی نیوز