والدین نقش بسیار مهمی در شکل گیری شخصیت کودک به ویژه در دوران کودکی دارند به همین دلیل رعایت مسائل تربیتی صحیح و نحوه استفاده آن برای آموزش و ایجاد شخصیت کودک شاد و موفق بسیار مهم است. در این مقاله به روش های برقراری ارتباط و ایجاد آرامش در کودک اشاره می کنیم.

مادری در یک مکان عمومی یا مهمانی نشسته است و ناگهان با صدای جیغ او از دست فرزند کوچکش همه به سمت او برمی‌گردند. در این لحظه مادر تصور می‌کند همه فکر می‌کنند او چه مادر بداخلاقی است. چه راه حلی برای حفظ آرامش در لحظات عصبی کننده وجود دارد؟ چگونه شما می‌توانید مادری با آرامش درونی باشید؟ در این مطلب راهکارهای ساده و مفیدی را به شما توضیح می‌دهیم.

1- آرام و خونسرد باشید! هیچ کس نباید از یک بچه کوچک انتظار داشته باشد که او مانند یک انسان کامل رفتار کند.

2- بی احتیاطی‌های کودک را نادیده بگیرید. اگر فرزند شما زمین خورد و پایش درد گرفت، به او اجازه دهید خودش بلند شود. وقتی اینکار را انجام داد، دست و پای او را تمیز کنید و به او تذکر بدهید که دیگر سریع ندود یا بی احتیاطی نکند تا زمین بخورد. این را بدانید که او نیز از روی قصد این کار را انجام نداده است و این شیطنت کودکی است. پس با آرامش برخورد کنید.

3- به یاد داشته باشید که مهم‌ترین نقش در تربیت را والدین ایفا می‌کنند. کودک شما به طور طبیعی با شما در روش‌های تربیتی همکاری نمی‌کند پس با پاداش او را به سمت راهکارهای تربیتی مناسب تشویق کنید.

4- همه پاداش‌ها را برای یک کار خوب در نظر نگیرید. تماشای تلویزیون، بستنی، آب نبات، بازی کردن در بیرون از خانه و اجازه بازی با اسباب بازی‌های خاص، همه می‌توانند پاداش باشند اما همه آن‌ها را برای یک کار در نظر نگیرید. تمام نیازهای او باید با اجرای رفتار خوب به دست بیاید. حتی بردن کودک به رستوران نیز می‌تواند یک پاداش برای رفتار خوب او باشد؛ شما مسئول تغذیه کودک‌تان هستید اما موظف به بردن او به رستوران مورد علاقه‌اش نیستید مگر زمانی که او توانسته باشد کاری مفید یا اصلاحاتی در رفتارش انجام دهد.

5- نسبت به کودک‌تان اظهار قدرت نکنید. شما بالغ هستید اما رییس او نیستید. پس با او مانند رفتارهای رییس و کارمندی برخورد نکنید.

 

6- غذاهایی که فرزندتان دوست دارد و البته برایش مفید است؛ برای او تهیه کنید. وقت‌تان را با جنگیدن با کودک بر سر غذاخوردن هدر ندهید. کودکان می‌توانند به میزان نیازشان که کم است غذا بخورند؛ اگر این میزان کم غنی باشد، نیازهای بدن شان تامین می‌شود. پس بهتر است در رژیم غذایی او، میوه و سبزیجات را بگنجانید.

7- امتناع از انجام تکالیف شب؛ اگر کودک شما تکلیف‌هایش را انجام نمی‌دهد بهتر است به مدرسه او مراجعه کنید تا با او برخورد کنند. این مسئولیت برای کودک است و باید متوجه آن شود. به هیچ عنوان جای او تکالیفش را انجام ندهید. اگر کودک شما بعد از مدرسه‌اش بیش از حد، مشغول فعالیت‌های دیگر شد؛ به او بگویید که زمانش در حال تلف شدن است و او باید برنامه‌ریزی را یاد بگیرد تا به کارهایش برسد.

8- بهتر است به این فکر نکنید که می‌توانید خانه را کامل مرتب و تمیز نگه دارید. اجازه دهید کودک‌تان خودش اتاقش را مدیریت و مرتب کند. تا زمانی که وضعیت اتاق غیر قایل تحمل یا خطرناک نیست شما دخالت نکنید. به زودی او متوجه می‌شود باید اتاقش را مرتب و تمیز کند.

9- یک لیست از کارهای روزمره برای کودک تهیه کنید. شما می‌توانید در صورت انجام صحیح این کارها به او پاداش بدهید.

10- با کودکان‌تان استراحت کنید و از وجودشان لذت ببرید. به زودی فرزندان شما رشد خواهد کرد و شما وقت زیادی را برای تمیز کردن خانه و رسیدگی به آن خواهید داشت. در لحظه حال زندگی کنید و از زندگی لذت ببرید.

 

منبع/بانو نیوز