اغلب جوانان دوست دارند تا راه 100 ساله را یک شبه طی کنند و برای دست یافتن به هدف خود به هیچکدام از پیامد های اعمالشان فکر نمی کنند. استفاده از قرص ها و مکمل های چربی سوز، امروزه در میان جوانان بسیار رواج یافته و این افراد بدون هیچ توجهی به پیامد های خطرناک مصرف این مکمل ها شروع به استفاده از آن می کنند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

محقق مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف دارو‌های لاغری و چربی سوز در باشگاه‌های ورزشی و آرایشگاه‌ها خطر مرگ برای افراد به دنبال دارد.

عبدالرضا نوروزی محقق مرکز تحقیقات چاقی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ با اشاره به داروهای لاغری که در آرایشگاه ها، عطاری ها و باشگاه های ورزشی به فروش می رسد، گفت: برای درمان چاقی داروهای مختلفی داریم که مکانیسم های مختلفی دارند، برخی از این داروها بر رویکاهش اشتها تاثیر می گذارند، برخی سوخت و ساز بدن را بالا می برند و بعضی داروها بر روی موادغذایی چربی و نشاسته‌ای اثر می گذارند و از هضم و جذب آنها جلوگیری می کنند و باعث کاهش وزن می شوند.

وی ادامه داد: تعداد داروهای مورد استفاده برای درمان چاقی محدود هستند اما متاسفانه شاهد آن هستیم برخی اقدام به مصرف خودسرانه داروهایی می کنند که برای درمان برخی بیماری ها مانند کم کاری تیروئید یا قندخون استفاده می شوند و بر روی کاهش وزن و لاغری تاثیر گذارند اما باید دانست که مصرف این داروها برای فرد سالم فقط به منظور لاغری درست نیست و عوارض زیادی به دنبال دارد.

محقق مرکز تحقیقات چاقی با بیان اینکه متاسفانه در زمینه داروهای و مکمل های لاغری آشفته بازاری وجود دارد، گفت: بسیاری داروهایی که مکمل و چربی سوز که در آرایشگاه ها، باشگاه ها و عطاری ها به فروش می رسند حاوی ترکیبات شیمیایی  مضر هستند و لاغری با این داروها واقعی نیست و به سرعت برگشت پذیر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بسیاری از این داروهای لاغری که در باشگاه ها و آرایشگاه ها به فروش می رسند حاوی ترکیبات ادرارآور هستند و فرد با مصرف آن ها در عرض یک هفته چهار کیلو وزن کم می کند اما بلافاصله با قطع دارو این کاهش وزن برمی گردد همچنین برخی داروهای لاغری نیز ملین هستند و وزن راکم می کنند اما با آسیب به بدن وزن فرد کم می شود و با قطع دارو وزن فرد دوباره افزایش پیدا می  کند.

نوروزی تصریح کرد: متاسفانه در برخی داروهای لاغری از ماده خطرناک  و کشنده ای به نام DNP استفاده شده است که چربی سوزی قوی دارد اما بر روی عملکرد قلب تاثیر منفی می گذارد و موجب آریتمی قلبی یا نامنظم زدن آن می شود همچنین برای  مغز خطرناک است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر به سایت استاندارد غذایی انگلیس مراجعه کنید می بینید که در چند ماه گذشته چند مورد مرگ بر اثر مصرف DNP گزارش شده است و به همین دلیل اگر در یک باشگاه ورزشی کسی داروهای لاغری حاوی DNP به فروش برساند 6 ماه زندانی می شود و تنها به یک جریمه و تعطیلی باشگاه ورزشی بسنده نمی کنند اما در کشور ما برخوردها جدی نیست.

محقق مرکز تحقیقات چاقی توصیه کرد: مردم باید توجه داشته باشند که داروهای لاغری را از باشگاه های ورزشی، آرایشگاه ها و عطاری ها تهیه نکنند و ممصرف دارو برای درمان چاقی تنها باید تحت نظر پزشک باشد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران