امروزه با توجه به افزایش میزان آسیب به لایه اوزون و نفوذ بیشتر اشعات خورشید، سلامت پوست شما بیش از پیش مورد تهدید قرار دارد؛ به همین سبب لازم است نهایت محافظت را از پوست خود به عمل آورید. استفاده از کرم های ضد آفتاب یکی از بهترین راه حل هاست. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.

‌یک متخصص پوست، زیبایی و لیزر در خراسان‌جنوبی با تاکید بر استفاده هر روزه از ضد آفتاب گفت: استفاده از ضد آفتاب‌ها در روزهای ابری نیز مانند روزهای آفتابی ضروری است.

‌رضا قادری با تأیید ‌بر استفاده‌ هر روزه از کرم ضدآفتاب اظهارکرد: حدود 20 تا 30 دقیقه قبل از خروج از منزل باید از ضد آفتاب استفاده کرد، دلیل این مسئله این است که حدود نیم ساعت طول می‌کشد تا ضدآفتاب جذب پوست شده و اثر آن آغاز شود‌.

وی با بیان اینکه در صورت قرار گرفتن در مقابل آفتاب باید حداقل هر یک تا 3 ساعت ضدآفتاب را تجدید کرد، افزود: استفاده از ضد آفتاب‌ها در روزهای ابری نیز مانند روزهای آفتابی ضروری است.

قادری ادامه داد: در روزهای برفی نیز باید از ضد آفتاب‌ های بسیار قوی‌تر استفاده کرد، چرا که برف 90 درصد اشعه آفتاب را بیشتر منعکس می‌سازد.

وی بیان کرد: استفاده نکردن از هیچ گونه ماده آرایشی یا کرم دیگری روی ضد آفتاب نکته مهمی است که باید آن را جدی گرفت، چرا که این اقدام اثر ضد آفتاب را کاهش می‌دهد.

این عضو هیات بورد چندین ژورنال بین‌المللی و درماتولوژی در آمریکا اظهار کرد: ضدآفتاب‌هایی که ضدآب هستند، نسبت به بقیه انواع  ضدآفتاب‌ها در برابر عرق کردن دوام و اثر بهتری دارد و برای استفاده در فصل شنا مناسب است.

قادری با بیان اینکه اشعه آفتاب، اثرات مفیدی نیز دارد، افزود: مهم‌ترین اثر مثبت اشعه آفتاب، تولید فرم اولیه ویتامین دی در پوست است که در نهایت در کلیه تبدیل به فرم فعال آن می‌شود که نقش مهمی در متابولیسم کلسیم، فسفر و نقش‌های حیاتی دیگر در سیستم‌های مختلف بدن دارد.

وی در خصوص پژوهش‌های جدید در این مورد ادامه داد: جدیدترین یافته‌های پژوهشگران در این زمینه که در آگوست 2017 منتشر شده نشان داده که با استفاده از فناوری نانو می‌توان به ضدآفتاب‌هایی با کیفیت بسیار بالاتر و اثربخشی بهتر دست یافت.

این متخصص پوست، زیبایی و لیزر بیان کرد: همچنین این پژوهش‌ها نشان داد که کرم‌ های ضدآفتاب حاوی ذرات نانو naringenin ‌بسیار موثر بوده‌اند .

قادری اظهار کرد: یک پژوهش دیگر که اخیرا  بطور مشترک  توسط پژوهشگران آلمانی و دانشگاه استنفورد در آمریکا  انجام شد، نشان داد که حدود 90 درصد از ملانوما به علت قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش (UV) نور خورشید ایجاد می‌شوند و بنابراین قابل پیشگیری هستند.

وی تصریح کرد: در این بررسی مشخص شد که با استفاده از نصب نرم افزارهای تصویری در تلفن‌های هوشمند و با آگاهی بخشی و هشدارهای مربوط در این زمینه می‌توان از شیوع  این سرطان خطرناک و کشنده پوست کاست.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در این نرم افزار بر استفاده منظم از ضدآفتاب‌ها و حفاظت پوست در مقابل خطرات ناشی از نور خورشید از سنین کودکی تاکید شده است، یادآور شد: با توجه به علاقه روزافزون نوجوانان به استفاده از تلفن‌های هوشمند این تغییر رفتار مثبت و فرهنگ محافظت از پوست در مقابل آفتاب قابل پیش بینی بود

منبع: ایسنا