دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک

از گیاهان معطر و خوش رنگی که به غذاهای ما رنگ و ظاهری زیبا می دهد، زعفران است که نسبتا قیمت بالایی هم دارد. شاید اگر روش تشخیص اصل بودن آن را ندانید، براحتی زعفرانی تقلبی را می خرید. در این مطلب نحوه ی تشخیص زعفران تقلبی آورده شده است. با ما همراه باشید.

زعفران که از پرچم گل گیاه آن تهیه می شود،  گاهی به روش‌های مختلف تقلبی هم تولید و روانه بازار می شود. در انواع تقلبی، ریشک های اطراف ذرت یا بلال را با رنگ های مصنوعی به رنگ زعفران در می آورند یا خامه که قسمتی از مادگی گل گیاه زعفران است را با چوب برزیلی ، چوب صندل یا پودر گلرنگ که شباهت زیادی به زعفران دارد و یا با رنگ های مصنوعی نظیر «تارترازین» که بسیار حساسیت زا و سرطانزاست ، تولید می کنند.

در نوع دیگر تقلب، زعفران را با انبار کردن در محیط های مرطوب یا اسپری ذرات ریز آب متورم و بر وزن آن می افزایند.

اگر افراد از ویژگی ها و خصوصیات ظاهری و رنگ و بو و عطر زعفران اصیل بی اطلاع باشند،  بدون شک در دام سودجویان زعفران های تقلبی گرفتار می شوند. پس برای تشخیص زعفران اصیل از انواع تقلبی آن به این نکات ساده اما کاربردی توجه کنید.

زعفران حقیقی و اصیل باید بوی منتشر مطبوعی داشته و فاقد بوی کهنگی و کپک زدگی باشد.

مزه آن تند و تلخ نباشد و چنانچه پرچم های زعفران بین انگشتان دست فشرده و نرم شود انگشت ها را چرب کند.

هر میلی گرم زعفران اصل می تواند ۷۰۰ سی سی آب را به صورت محسوس رنگین کند.

زعفران حقیقی در تماس با آب داغ، رنگ قرمز مایل به نارنجی و زرد ایجاد می کند و با گذشت زمان به همان رنگ اولیه باقی می ماند در صورتی که زعفران تقلبی رنگ قرمز تیره تولید می کند و پس از مدتی رنگ اولیه خود را از دست می دهد.

رنگدانه های زعفران اصیل در تماس با آب یا شیر پس از گذشت چند دقیقه آزاد می شوند در صورتی که نوع تقلبی آن بلافاصله آب را رنگین می کنند.

به شکل ظاهری زعفران توجه کنید. برای اینکه ریشه های رنگ کرده بلال را به دست تان ندهند باید بدانید و آگاه باشید که پرچم زعفران منحنی شکل ولی ریشک های بلال صاف و مستقیم هستند.

معمولا برای تهیه پودر زعفران از پودر گلرنگ استفاده می کنند و چون این پودر قرمز رنگ است آن را با گرده ذرت مخلوط کرده تا رنگ آن تعدیل شود. برای تشخیص این نوع تقلب می توانید مقداری از این پودر را روی شعله گاز بوتان قرار دهیدۀ در این حالت زعفران خالص رنگ بنفش یا نارنجی ولی نوع تقلبی آن رنگ زرد ایجاد می کند.
منبع: tnews

5 1000
ارسال شده در 26 مرداد 1396 توسط با موضوع عمومی
ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x