امروزه خانم ها بیشتر به رنگ کردن مو روی آورده اند، زیرا خواهان تنوع بیشتری هستند. اما آیا می دانید رنگ کردن زیاد مو برای سلامتی تان عوارضی دارد. همچنین استفاده ی زیاد از رنگ مو عوارضی برای پوست و مو به همراه دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این عوارض بپردازیم. با ما همراه باشید.

اگر این طور است با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا با عوارضی که  ممکن است رنگ های شیمیایی برای مو و بدن شما ایجاد کنند، بیشتر آشنا شوید. استفاده از مواد شیمیایی برای مو یا بدن بسیار مضر است و گاهی این مضر بودن خطرات  و صدمات جبران ناپذیری را با خود به همراه دارد. پس سعی کنید تا جایی که امکان دارد از این مواد کمتر استفاده کنید تا از عوارض آن دور بمانید.

عوارض رنگ مو و رنگ های شیمیایی برای بدن

رنگ های شیمیایی که برای رنگ کردن مو استفاده می کنید می تواند آسیب های زیادی را با خود به همراه داشته باشد. عوارض رنگ کردن مو و این آسیب ها ممکن است همان اول خود را نشان ندهند و اثرات آن بعد از روزها یا هفته ها بروز کند. در ادامه اما از عوارض رنگ مو برایتان می گوییم از چند عارضه ای که ممکن است در صورت رنگ کردن مو آن ه به صورت مکرر، ایجاد شود.

1 – ایجاد حساسیت و تحریک پذیری پوست

رنگ های شیمیایی ممکن است برای شما آلرژی زا باشد و واکنش های بدی نسبت به آن داشته باشید. واکنش هایی از قبیل خارش و سوزش پوست سر، قرمز شدن پوست سر، تورم پوست سر، ایجاد شوره، تورم و قرمز شدن در اطراف چشم، مژه ها و بینی . این واکنش ها در اثر ماده ای با نام پارا-فنیلین دی آمین (PPD ) ایجاد می شود. بنابراین بهتر است 48 ساعت قبل از استفاده از رنگ های شیمیایی، مقداری از آن را بر روی پوست سر خود امتحان کنید و از ایجاد حساسیت آن بر روی پوست خود آگاه شوید.

2- شکنندگی موها

اگر به طور مکرر از رنگ های شیمیایی استفاده می کنید، موهای شما خشک خواهد شد. زیرا مواد شیمیایی موجود در رنگ باعث از دست رفتن رطوبت مو شده و در نتیجه موها را خشک و شکننده خواهد کرد. موهای شما به مرور زمان درخشندگی خود را از دست می دهد و از زیبایی آن کاسته می شود. در برخی مواقع شاید نیاز به کوتاه کردن موهای خود داشته باشید زیرا آسیب رسیده به آن بسیار جدی خواهد بود.

3- سرطان

پارا-فنیلین دی آمین (PPD ) و رزورسینول مواد شیمیایی هستند که در رنگ های شیمیایی مو وجود دارند.  PPD  می تواند به سلول های DNA انسان آسیب برساند و باعث ایجاد سرطان شود. رزورسینول نیز ماده ای است که با ایجاد اختلال در غدد درون ریز می تواند باعث مختل کردن تعادل طبیعی هورمون ها شده و خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. البته نمی توان قطعا این مسئله را تایید کرد. زیرا مقدار PPD استفاده شده در رنگ های شیمیایی مو بسیار کم است و تحقیقات جامعه سرطان آمریکا در این رابطه هنوز ادامه دارد.

4- ضایعه پوستی

راش نوعی ضایعه پوستی است که ممکن است برای افرادی که به رنگ های شیمیایی مو حساسیت دارند، ایجاد شود. این ضایعه معمولا در بخش هایی که از رنگ استفاده شده است، به وجود می آید. پس از مشاهده آن حتما به پزشک مراجعه نمایید.

5- آسم

آرایشگران و افرادی که به طور مکرر و همیشگی با مواد شیمیایی و رنگ های شیمیایی مو سرو کار دارند، در معرض خطر بیماری آسم قرار دارند. ماده PPD  موجود در رنگ  باعث حساس شدن ریه ها و تنگی نفس می گردد.

همگردی