ماموگرافی یک نوع خاص از تصویربرداری است که از اشعه ایکس با کم دز برای بررسی پستان ها استفاده می شود. آزمون ماموگرافی، که ماموگرام نامیده می شود، به منظور تشخیص زودرس بیماری های پستان در زنان می باشد. اشعه ایکس یک آزمون پزشکی غیرتهاجمی است که به پزشک در تشخیص و درمان کمک می کند..

خدماتی که در مرکز ارائه می شوند شامل :
  • غربالگری توده های پستان
  • ماموگرافی دیجیتال با دستگاه هالوژیک
  • نمونه برداری زیر دستگاه سونوگرافی
  • چکاپ روتین بانوان از نظر توده های پستان
  • نمونه برداری از پستان (بیوپسی)
  • سونوگرافی سه بعدی، رنگی، بررسی ناهنجاری های جنینی
  • رادیولوژی دیجیتال
  • رادیولوژی OPG دیجیتال و سفالومتری
  • عکس رنگی
  • هیسترو سالپنگو گرافی
  • OPG (عکس دندان)

 

درباره دکتر آزاده آقازاده:

1-متخصص رادیولوژی
2-بودر تخصصی از دانشگاه تهران
3-فلوشیپ بیماری های پستان
4- دارای مدرکf.m.f جهت انجام سونوی انومالی از انگلستان

 

 

 

 

ماموگرافی یک نوع خاص از تصویربرداری است که از اشعه ایکس با کم دز برای بررسی پستان ها استفاده می شود. آزمون ماموگرافی، که ماموگرام نامیده می شود، به منظور تشخیص زودرس بیماری های پستان در زنان می باشد. اشعه ایکس یک آزمون پزشکی غیرتهاجمی است که به پزشک در تشخیص و درمان کمک می کند.

 

موارد استفاده از این آزمون چیست؟

ماموگرافی ابزاری برای بررسی سرطان پستان در زنان می باشد که هیچ علائمی ندارند و همچنین در زنانی که علائمی همچون توده، درد یا ترشح از نوک پستان را دارند.

 

ماموگرافی آزمایشی:

ماموگرافی نقش اصلی را در تشخیص اولیه سرطان های پستان بازی می کند. زیرا این آزمون می تواند تغییرات به وجود آمده در بیمار را در طی 2 سال اخیر نشان دهد، قبل از این که بیمار یا پزشک آن را احساس کنند. دپارتمان سلامت و خدمات بشر، انجمن سرطان در آمریکا، انجمن پزشکی آمریکا و دانشگاه رادیولوژی در آمریکا پیشنهاد انجام ماموگرافی سالیانه بعد از شروع سن 40 سالگی را می دهند. بررسی ها نشان می دهد که ماموگرام های سالیانه به تشخیص زودتر سرطان های پستان هنگامی که آنها قابل درمان هستند، کمک می کند. موسسه ملی سرطان (NCI) افزود، زنانی که سرطان پستان دارند یا آنهایی که ریسک بالایی به علت پیشینه ژنتیکی شان در سرطان پستان دارند باید توصیه های پزشکی را دنبال کرده که آیا باید آزمون ها را قبل از سن 40 سالگی شروع کنند و باید دفعات تکرار آزمون را در طول یک سال از پزشک خود جویا شوند.

 

 

 

 

 

سونوگرافی پستان:

پستان در اصطلاح غلط سینه نامیده میشود  در صورتی که سینه یا قفسه سینه محفظه استخوانی حاول قلب و ریه ها می باشد. پستان از بافت نرمی که حاوی چربی، غدد و مجاری شیری است تشکیل شده است. سونوگرافی در کنار روشهای دیگری چون معاینه بالینی و ماموگرافی برای بررسی، تشخیص و درمان برخی از تومورها و بیماریهای پستان مورد استفاده قرار میگیرد. سونوگرافی از پستانها گاهی در مردان نیز ضرورت پیدا میکند.

 

علت انجام این آزمایش چیست ؟   
سونوگرافی پستان می تواند اطلاعات مهمی را به سایر آزمایشات از قبیل MRI و ماموگرافی اضافه کند. بعلاوه، اطلاعاتی که توسط مامو گرافی بدست نمی آید را در اختیار ما قرار می دهد.

کاربرد اصلی سونوگرافی پستان چیست ؟

کاربرد اصلی سونوگرافی پستان در تشخیص کیستها یا حفرات توخالی آن است. از این روش همچنین میتوان برای مقاصد درمانی مانند تخلیه کیستها یا نمونهبرداری از تومورهای توپر استفاده نمود. پستانهایی که در حالت خوابیده کم ضخامت به نظر میرسند. را میتوان در وضعیت نشسته مورد امتحان سونوگرافی قرار داد.

این تست چگونه انجام می شود ؟
سونوگرافی از سینه ها توسط پزشک متخصص سونوگرافی انجام می شود.
از شما خواسته می شود تا از کمر با بالا لباس های خود را در آورید و جواهرات را از گردن خود باز کنید.
ژلی روی سینه مالیده می شود و مبدل بر روی سینه قرار داده می شود. تصویر بافت سینه بر روی مانیتور قابل مشاهده است.
سونوگرافی سینه ها معمولا 15 تا 30 دقیقه طول می کشد. اگر همزمان نیاز به نمونه برداری باشد، زمان بیشتری لازم است. ممکن است نیاز باشد تا آماده شدن نتیجه سونوگرافی کمی صبر کنید. رادیولوژیست ممکن است برای مشاهده ی سایر قسمت های سینه تصاویر دیگری در خواست کند.

 

 

 

رادیولوژی چیست و چه کاربردی دارد ؟

رادیولوژی به دو دسته تخصصی هسته ای و اشعه ایکس تقسیم می شود. که این تقسیم بندی بر حسب این است که از چه عاملی در آن استفاده می‌شود :

  • پزشکی هسته‌ای که اساس کار آنها روی مواد رادیواکتیو است
  • رادیولوژی که مبنای آن اشعه ایکس و ویژگیهای گوناگون آن است.

 

کاربردهای رادیولوژی :

معمولا اولین ارزیابی از بیمار ، رادیولوژی است . مهمترین کاربرد رادیولوژی در موارد زیر خلاصه می شود:
–  عکس از ریه که در واقع شناسنامه سلامت فرد است.
–  عکس های رنگی با کنتراست از مری ، معده ، کلیه و…

–  بررسی های ساده و سریع از شکم ، مری ، معده ، روده ، کلیه ها ، لوزه سوم ،سنگ های کلیه و…
–  تشخیص شکستگی ها که از بهترین روشهای تشخیصی است.
–  عکس های رنگی با کنتراست

 

 

خطرات و نکات ایمنی :

امواج پونیزه شده قدرت نفوذ و تخریب بالایی دارند که تابش مداوم و مکرر آن منجر به تخریب بافتهای سلولی می گردد . بنابراین عایق بندی کامل محل و استفاده از محافظ های سربی برای افراد الزامی است . همچنین با پیشرفت تکنولوژی ، رادیولوژی نیز دچار تحولاتی شد که از آن جمله ظهور رادیولوژی دیجیتال را باید نام برد .
در رادیولوژی دیجیتال مقدار دز دریافتی اشعه و تکرار آن پایین بوده و تصاویر کیفیت بالاتری دارند بنابراین بیماران مدت زمان کمتری در معرض اشعه قرار می گیرند . همچنین تصاویر گرفته شده در رادیولوژی دیجیتال ، قابلیت آرشیو داشته که از تکرار عکسبرداری جلوگیری میکند.

 

 

 

تماس با ما:

آدرس: ستارخان، روبروی برق آلستوم، پلاک ۷۷۰، واحد ۱

تلفن تماس 1:  44232838-021

تلفن تماس 2:  44255503-021  – 021-44255504

موبایل : ۰۹۱۲۰۴۰۵۹۱۱