tagziye-kudak

نوزاد بهترین و پر بهاترین  ارمغان است که خداوند متعال به آدمیان عطا می کند ،مادران باید در زمان حاملگی و در زمان  شیر دادن تغذیه خوب  و درستی داشته باشند و از شیره جان یعنی شیر خودشان   بچه   را سیر  کنند تا او از نظر جسمی و ذهنی  رشد خوبی داشته باشد . پس ازگذشت زمان شیر به تنهایی  کفایت  نخواهد کرد و باید مواد غذایی مورد احتیاج بچه  را تهیه و تا سن 18 سالگی در اختیار او قرار دهند تا رشد او نرمال  و به بلوغ کامل برسد و انسانی سالم و نیرومندی گردد.

آرزوی هرمادری این است كه دوران بارداری خود را به خوبی و تندرستی بگذراند و جنین یا فرزند آینده اش كه در داخل رحم است به خوبی رشد كند تا پس از 9 ماه انتظار فرزندی سالم و طبیعی متولد شود و برای این منظور مادر باید 1- در دوران بارداری خود تغذیه ای صحیح و سالم داشته باشد 2- از برخورد با عوامل خطرساز پیشگیری و از مصرف دارو خودداری نماید.

نویسنده کتاب تغذیه کودک بیان می کند که :«چون بیشتر مادران در کشور ما با نیاز غذایی کودکان در سنین مختلف آشنایی ندارند و تعداد زیادی از کودکان که به درمانگاهها و مطب ها مراجعه می کنند مخصوصا در سنین دو تا سه سالگی دچار سوء تغذیه هستند و منابع علمی به زبان فارسی که بدون اصطلاحات پزشکی باشد کمتر در اختیار مادران است ،لازم دانستم در مورد تغذیه کودکان ، کتابی بنویسم تا پدران و مادرانی که بخواهند وظیفه خود را در قبال کودکشان انجام دهند با خواندن این کتاب کودک خود را با اتکا به داشتن اطلاعات پزشکی روز و با توجه به امکانات و اعتقادات سنتی مردم کشورمان به صورت علمی تغذیه کنند تا کودک رشد مغزی و جسمی طبیعی به دست آورد و آنچه خداوند از نظر ژنتیک به او عطا کرده است شکوفا گردد.»

کتاب حاضر دارای شانزده فصل است و  اطلاعات کافی در مورد نیاز غذایی کودک شما در سنین مختلف (دوران داخل رحمی ،شش ماه اول تولد ،شش ماه دوم ،سال دوم ،سه تا شش سالگی ،هفت تا 11 سالگی و دوران نوجوانی و جوانی ) و موضوعاتی در خصوص دوران بارداری و تغذیه این دوران، رژیم غذایی مادر شیرده و عدم تحمل غذای كمكی در نوزادان را به تفصیل در اختیار شما قرار می دهد.

آرزوی هرمادری این است كه دوران بارداری خود را به خوبی و تندرستی بگذراند و جنین یا فرزند آینده اش كه در داخل رحم است به خوبی رشد كند تا پس از 9 ماه انتظار فرزندی سالم و طبیعی متولد شود و برای این منظور مادر باید 1- در دوران بارداری خود تغذیه ای صحیح و سالم داشته باشد 2- از برخورد با عوامل خطرساز پیشگیری و از مصرف دارو خودداری نماید.

 

از طرف دیگر کودکانی نیز در کشور ما هستند که بیش از نیازشان مواد غذایی در اختیار دارند و با خوردن مواد غذایی شیرین و چرب دچار اضافه وزن یا چاقی می گردند . چون این وضع به تدریج در کشور ما شیوع پیدا کرده است ،فصلی نیز در مورد وزن اضافی و چاقی به تفصیل نوشته شده تا مادرانی که چنین کودکانی دارند بتوانند با خواندن این فصل هم از چاق شدن کودکشان جلوگیری کنند هم به درمان کودک چاق خود بپردازند.در این کتاب نیز فصلی در مورد فواید خوردن میوه جات و سبزیجات ، مصرف سویا و و ارزش غذایی آن و محدود کردن خوردن مواد غذایی بیرون از خانه نوشته شده است تا والدین گرامی از ضرر و زیان این مواد آگاه شوند.

بارداری،تغذیه صحیح در دوران بارداری،تغذیه مادر در دوران شیردهی،تغذیه کودک در سال دوم تولد،اضافه شدن وزن کمتر از حد طبیعی،تغذیه کودک از 3 سالگی تا ٦ سالگی ، تغذیه کودک از ابتدای ٧ ساگی تا پایان ١١ سالگی ،کودکان کم وزن و لاغر اندام _ تغذیه کودکان فعال و ورزشکار،تغذیه صحیح در دوران نوجوانی و جوانی ،تغذیه مغز کودکان و نوجوانان ،چاقی در کودکان (تشخیص ،علل ،عوارض و درمان چاقی)،فواید و اثرات مصرف میوه ها و سبزی ها در سلامت کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان،غذای سویا و نقش آن در ارتقای سلامت کودکان و بزرگسالان، عناوین فصول ذکر شده در کتاب حاضر می باشد.

مشخصات کتاب

نویسنده:جواد فیض

ناشر:امیر کبیر

منبع-