مشاوره زیبایی
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر کمالی
دکتر کمالی
پوست مو و زیبایی
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان

یکی از پر طرفدارترین فرآورده های جانبی دامی جگر است که در ایران از آن به عنوان وعده غذایی اصلی نیز استفاده می شود،جگر دارای منابع غنی ویتامین است و علاوه بر خواص سلامتی مختلف برای حفظ شادابی پوست نیز بسیار مفید است.

جگر يكي از غذاهاي موردعلاقه مردم ايران است. در كنار مزه بسيار مطلوب اين غذا دغدغه‌هاي بسيار زيادي در مورد مضرات مصرف اين غذا وجود دارد و سؤالات زيادي در مورد خواص و تأثیرات آن بر سلامت مطرح می‌شود. بااین‌وجود بهتر است در مورد جگر اطلاعات بيشتري داشته باشيد و خودتان در مورد مصرف آن تصميم بگيريد.

 

مناسب براي رفع کم‌خونی:

ازجمله موارد بسيار مهم در ارتباط با ارزش غذايي جگر غني‌بودن آن از نظر بسياري از ويتامين‌ها مانند ويتامين‌هاي گروه B و ويتامين‌هاي محلول در چربي مانند ويتامين A و D است. در كنار اين تركيبات، جگر حاوي مقادير قابل‌توجهی آهن و روي هم هست و در بسياري از موارد در صورت ابتلا به کم‌خونی مصرف آن را به‌صورت متعادل توصيه می‌کنند.

 

نامناسب براي زنان باردار:

مقدار ويتامين A موجود در جگر بسيار بالابوده و مصرف آن در دوران بارداري می‌تواند منجر به افزايش تجمع اين ماده در مادر و حتي جنين شده و ناهنجاری‌های مادرزادي به‌دنبال داشته باشد. بالا‌بودن آهن اين تركيب غذايي در كنار استفاده از آن در درمان کم‌خونی كه اكثرا در خانم‌ها قبل از سن يائسگي و دختران نوجوان ديده می‌شود، احتمال خطر انباشت آهن در مردان را به‌وجود می‌آورد؛ بنابراین در زمان استفاده از اين غذا رعايت حدود اعتدال در پيشگيري از عوارض آن می‌تواند بسيار مؤثر باشد.

 

كلسترول بالا:

مقدار كلسترول جگر سياه تقريبا دوبرابر گوشت قرمز کم‌چرب است و 100گرم آن تقريبا یک‌و‌نیم برابر بيشتر از حد مجاز كلسترول وارد بدن مي‌كند. درواقع هر 100گرم جگر، حدود 400میلی‌گرم كلسترول دارد و هر فرد سالم و بالغ مجاز به مصرف حدود 250 تا 300میلی‌گرم كلسترول در طول روز است.

يك سيخ جگر كبابي حدود 80کیلوكالري انرژي داشته و در 100گرم جگر سرخ‌شده 330کیلوکالری انرژي همراه مقدار بيشتری كلسترول نهفته است.

 

منبع تجمع سموم و مواد زائد:

ازجمله دغدغه‌هاي ديگر مصرف جگر اين نكته است كه اين ماده غذايي علاوه‌بر آن كه محل ذخيره انواع ريزمغذي‌هاست، محل تجمع و دفع مواد زائد، سموم شيميايي، هورموني، دارويي و همچنين منبع انواع ميكروب‌ها، ويروس‌ها و باكتري‌هاي بدن دام است؛ به همين دليل احتمال دارد برخي از اين تركيبات در بافت چرب جگر سياه و قلوه دام اندوخته‌شده و براي مصرف‌کننده مضر باشد؛ البته لازم به ذكر است که احتمال تجمع سموم در احشاي دام‌هاي جوان‌تر كمتر است. پروتئين جگر سياه مانند گوشت قرمز بوده ولي آهن آن 2 تا 3برابر بيشتر از آهن گوشت گاو است. درواقع آهن آن به‌قدری زياد است كه مازاد آن می‌تواند در بافت كبد و كليه تجمع و موجب اختلالات جدي در اين دو عضو شود و به‌خصوص در بدن آقايان زمينه افزايش فرآيندهاي مضر مانند استرس اكسيداتيو را فراهم‌كرده و به بروز بیماری‌های قلبي‌-عروقي منجر شود، اما مصرف «متعادل» آن به خانم‌هايي كه از کم‌خونی ناشي از فقر آهن رنج می‌برند، به‌ویژه طي دوران عادت ماهانه توصيه می‌شود.

لازم است که بدانيم سموم، داروهاي هورموني و زوائد موجود در جگر طي پخت از بين نمی‌رود، اما انواع ميكروب‌هاي بیماری‌زا و انگل‌ها در اثر حرارت نابود می‌شود. به همين دليل جگر بايد به‌خوبی پخته، سفت و بدون آب شود.

 

روش انتخاب جگر سالم:

هنگام خريد جگر سياه، رنگ و دانه‌هاي سفيد روي آن را بررسي كنيد. اگر آبسه يا كيست انگلي روي آن ديديد، از اطراف آن را ببريد و دور بيندازيد و از پاره‌شدن آن جلوگيري كنيد و اگر تعداد اين كيست‌ها زياد بود، جگر غیرقابل‌مصرف است.

نكته بسيار كليدي براي جلوگيري از بیماری‌های ناشي از مصرف جگر تهيه آن از كشتارگاه‌هاي مورد‌تائید وزارت بهداشت و عدم مصرف موارد مشكوك است.

درعین‌حال بهتر است وسط جگر را با چاقو برش‌داده و با دو دست دو طرف جگر را به‌آرامی فشار دهيد. اگر جگر آلوده به انگل باشد، به اين طريق از جگر خارج می‌شود. انگل يا كرم زبانی‌شکل موجود در برخي جگرهايي كه حرارت لازم را ندیده‌اید، می‌تواند در ناحيه حلق انسان مستقرشده يا به چشم رفته و موجب اختلالات بينايي شود که اين عوارض در بسياري از موارد غیرقابل‌برگشت خواهد بود.

 

جگر را سرطان‌زا نكنيد:

در مجموع بايد گفت جگر به‌عنوان يكي از غذاهاي سنتي ما بهتر است به ميزان «بسيار محدود» در طول سال مصرف شود، به نوع پخت آن توجه‌شده و از كبابي‌كردن آن به‌ویژه روي زغال به‌شدت پرهيز شود؛ چراكه چربي بالا و آهن زياد در صورت تماس با زغال منجر به توليد مواد سرطان‌زا می‌شود که تهديدی جدي براي سلامت است.

منبع/مجله زندگی ایده آل

5 1000
ارسال شده در 30 مرداد 1396 توسط با موضوع تغذیه
[bws_google_captcha]

تایید کنید که ربات نیستید !!!

پیشنهاد سردبیر

  • بد رفتاری سالمندان اغلب باعث از دست رفتن آن ها در اورژانس می شود
  • در مورد عملکرد کبد
  • آموزش تهیه تارت با بادام
  • چگونه معمولی غذا بخوریم
  • در خرید جنس و رنگ سایه ابتکار به خرج دهید
  • داروهای خانگی برای تاول زبان
  • اپلیکیشن جدید برای تشخیص قند خون
  • ترکیبات کانابینول (حشیش، بنگ، ماری جوانا)
  • محبوبترین ها

  • سرطان های مهلک و مرگ آور با استعمال دخانیات
  • ارتباط بین تعداد سیگارهای کشیده شده و تعداد جهش های DNA
  • بچه های مادران معتاد به شیشه ناقص به دنیا می آیند
  • برخورد جامعه با اعتیاد
  • دریافت مواد مخدر از این مکان ها
  • تصمیمات جدید برای معتادان و کودکان کار
  • هدر رفتن مواد مفید بدن با سیگار
  • اگر می خواهید سیگار را ترک کنید این مطلب را از دست ندهید
  • رپورتاژ

  • خدمات پیشرفته پوست و مو گروه زیبایی برنا
  • کلینیک دندانپزشکی و زیبایی دکتر علیرضا نوروزعلی
  • دندان های زیبا در کلینیک دندانپزشکی دکتر عارفی
  • روش درمان ام اس از زبان دکتر علی تارات
  • کلینیک زیبایی جوانه
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x