دختر و پسري كه تازه پيوند زناشويي بسته‌اند، حال و هواي ديگري دارند؛ اما گاهي اين شور و شوق هميشگي نيست. پس بايد خودتان براي ابدي بودن آن تلاش كنيد. در بسياري از موارد دیده‌ شده پس از گذشت 6 يا 7 ماه از زندگي مشترك زن و شوهر شتياق روزهاي اول را ندارند، گاهي حتي حوصله همديگر را هم ندارند. اين دلسردي مي‌تواند آغاز مشكلات زندگي باشد.

كم كم اين بي‌حوصلگي به روابط عاطفي نفوذ مي‌كند و آن‌ وقت است كه مشاجره‌ها آغاز مي‌شود، دعواها شكل مي‌گيرد و حتي پاي طلاق به ميان مي‌آيد؛ ولي باور كنيد گرم كردن كانون خانواده و نگه‌ داشتن روابط عاطفي و نزديك شدن به يكديگر كار زياد مشكلي نيست، فقط كافي است كمي حوصله و سليقه به خرج دهيد. حتما لازم نيست ساعت‌هايي به روز خود اضافه كنيد تا بتوانيد زماني را با همسر يا شوهر خود بگذرانيد. با استفاده از بعضي از راهكارها ارتباط دائمي خود را با همسرتان حفظ كنيد و به ‌قول ‌معروف دائم باهم باشيد. در اين جا استراتژي ‌هايي را كه به كمك این رابطه مي‌آید، به شما نشان مي‌دهيم.

ـ شوخ‌طبع و بامزه باشيد:

به اين نكته توجه خاصي داشته باشيد. شوخ ‌طبعي، بامزگي وزبان خوب داشتن هنگام دعوا آبي روي آتش است. اصلا ازم نيست وقتي از دست شوهر يا همسرتان عصباني هستيد، با نيش و كنايه با او صحبت كنيد يا جواب حرف‌هاي او را با كنايه بدهيد. به‌جاي اين كه زبان تلخي داشته باشيد، سعي كنيد شیرین‌ زبان و بذله ‌گو باشيد. كلام شيرين داشتن همه‌چیز رابه نفع شما تغيير خواهد داد، نه‌ تنها باعث مي‌شود از مسئوليت‌هاي زندگي، خانه ‌داري يا كار بيرون از منزل خسته نشويد، بلكه باعث مي‌شود آن‌ها را با انرژي بيشتري انجام دهيد. فرياد، نيش و كنايه به ساختن رابطه هيچ كمكي نمي‌كند، فقط آن را ويران ‌تر مي‌كندپس بياييد ازهمين الان تصميم بگيريد روحيه شاد و بذله ‌گويي داشته باشيد، حتي مي‌توانيد لطيفه‌ هايي را حفظ كنيد و هر گاه كنار همسرتان هستيد، آن‌ها را برايش تعريف كنيد و اين فرصت را به زندگي ‌تان بدهيد كه در كنار هم دقايقي بخنديد.

ـ قدردان و حق‌شناس باشيد:

گاهي زوجين به اندازه كافي قدردان يكديگر نيستند. درصورتی ‌که همسر شما احتياج به تحسين‌ها و قدرداني‌هاي شما دارد. دوست دارد براي اين ‌كه قبض‌ها را پرداخت مي‌كند يا مايحتاج زندگي رافراهم مي‌كند، مورد تحسين و قدرداني قرار بگيرد. اين مسئله درخانم‌ها هم وجود دارد، آن‌ها گاهي دوست دارند از اين كه به امورفرزندان رسيدگي مي‌كنند، غذا درست مي‌كنند، به كارهاي نظافت منزل رسيدگي مي‌كنند، انباري خانه را تميز مي‌كنند و…مورد قدرداني قرار بگيرند، حتي قراردادن يك زباله ساده بيرون درب منزل مي‌تواند مورد قدرداني قرار بگيريد. پس قدرداني و تحسين يكي از عوامل اصلي در تقويت روابط زناشويي و نزديكي بيشترآن‌هاست.

ـ غيرقابل پيش‌بيني و شگفت‌آور باشيد:

گاهي اوقات غيرقابل پيش‌بيني بودن مي‌تواند در استحكام روابط زناشويي مؤثر باشد. سعي كنيد هرچند ماه یک‌ بار همسر خود را به ‌گونه‌ای شگفت ‌زده كنيد؛ مثلا يك روز كه هيچ مناسبت خاصي هم ندارد، با يك هديه كوچك به خانه بياييد و با نشان دادن هديه او راهيجان‌ زده كنيد. يك روز تعطيل وقتي در خانه هستيد، زودتر ازخواب بيدار شويد، صبحانه را آماده كنيد و وقتي همسرتان خواب است، صبحانه را در اتاق براي او سرو كنيد. قبل از اين كه او تصميم بگيرد براي شستن ماشين يا تعويض روغن آن اقدام كند، شما پیش‌ دستی كنيد. متوجه خواهيد شد كه با همين كارهاي ساده و كوچك چطور مي‌توانيد روي بهبود روابط خود تأثیرگذار باشيد.

ـ به خاطرات گذشته توجه خاصي داشته باشيد:

 

مرور خاطرات و برگشتن به ماه ‌ها و شايد سال‌هاي قبل مي‌تواند احساس شعف و شادي در زوجين ايجاد كند به ‌طور مثال آهنگ خاصي را كه تداعي ‌كننده روز خاصي مثل روز آشنايي ياخواستگاري يا حتي  روز مراسم ازدواج تان است و هر دوي شما به آن علاقه ‌مند هستيد، در دستگاه بگذاريد و از شنيدن آن لذت ببريد. گاهي پس از صرف شام كنار همسرتان آلبوم عروسي خود را از كمد بيرون بياوريد و هر دو با هم به عكس‌ها و تصاوير نگاه كنيد، در مورد آن‌ها صحبت كنيد، از خاطرات خوبي كه در گذشته با هم داشتيد و سفرهاي خوبي كه با هم رفتيد، صحبت كنيد. سعي كنيد با يادآوري لحظه‌هاي جذاب، شادي را به لحظه‌ هاي كنوني خود هديه دهيد.

ـ بد نيست گاهي هم فراموشكار باشيد:

به خاطر داشته باشيد بخشنده  بودن و گذشت داشتن جزئی اززندگي مشترك است. بنابراين گاهي خطاها و ضعف‌هاي همسر خود را ببخشيد. كم‌ كم سعي كنيد آن‌ها را به دست فراموشي بسپاريد. باور كنيد هيچ‌ كس كامل نيست. به ‌خصوص وقتي افراد در شرايط پراسترس قرار مي‌گيرند، ممكن است عكس‌العمل‌هاي نادرستي از خود نشان دهند، اين مسئله شامل حال خود شما هم مي‌شود. بنابراين همسر خود را در مواقع خاص خيلي زير ذره ‌بين قرار ندهيد و سعي نكنيد از حرف‌هاي او عليه خودش استفاده كنيد. ياد بگيريد كه گذشت داشته باشيد، ببخشيد و حتي گاهي فراموش كنيد. در مواقع عصبانيت با لحن صداي آرام و مهربان با همسر خود صحبت كنيد و سعي كنيد به اين طريق از ميزان عصبانيت او بكاهيد. باور كنيد به كار بردن این 6 راهكار ساده اصلا كار سخت و دشواري نيست، اما تأثیر مثبت آن‌ها در زندگي زناشويي بي ‌حد وحساب است، به ‌طوری‌ که شايد خودتان نيز  باور نكنيد كه با چند استراتژي ساده روابط‌تان چقدر بهبود پیدا کرده وموجب خشنودي شما و همسرتان شده است.

منبع: مجله زندگی ایده آل